Ha nem járok templomba, bűnös vagyok?
Ha keresztényként igyekszem élni, olvasok, imádkozok, hálát adok és cselekedeteimmel Jézus tanításait igyekszem követni, de nem megyek el minden vasárnap templomba, csak ritkán, az baj?
Valahogy nem áll hozzám közel a misék tradicionális része, a pap szavait szívesen meghallgatom, de a többi nem megy. Idegenkedek a gyónástól, az áldozástól, ráadásul a megrögzött templomba járók olyan vizslató pillantásokkal tudnak méregetni ha belépek az ajtón, hogy legszívesebben világgá mennék.
Sajnos azok az emberek akik rendszeresen a templomba járnak elég bigott vallásosak, vagy álszent képmutatók. Illetve különbnek tartják magukat a bűnösöktől.
Szerintem ez nem jó, Jézus legfőbb parancsa a szeretet, szeresd felebarátodat mint önmagadat. Vagyis önmagadat se helyezd mások elé, de mögé sem. Minden ember egyformán Isten teremtménye.
Jobban szeretek beszélgetni ezekről olyan emberekkel, akik nyitottak erre, meg olvasgatni, gondolkodni, ha Istenhez akarok közelebb lenni akkor inkább elmegyek a természetbe és gyönyörködöm alkotásaiban, magamba szívom az energiát és feltöltekezem.
Rosszul gondolom ezeket?
Te azért jártál templomba, hogy ezeket az ájtatos hamis embereket nézegesd? Én azért hogy lelkem épülésére szolgáljon Isten igéje és személyesen találkozhassak Krisztussal a szentségek által. Nagykabátot és új kocsit meg sose mutogattam még, autóm sincs. Télen nagykabátot kénytelen vagyok, mert fűtés már alig van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!