Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem járok templomba, bűnös...

Ha nem járok templomba, bűnös vagyok?

Figyelt kérdés

Ha keresztényként igyekszem élni, olvasok, imádkozok, hálát adok és cselekedeteimmel Jézus tanításait igyekszem követni, de nem megyek el minden vasárnap templomba, csak ritkán, az baj?

Valahogy nem áll hozzám közel a misék tradicionális része, a pap szavait szívesen meghallgatom, de a többi nem megy. Idegenkedek a gyónástól, az áldozástól, ráadásul a megrögzött templomba járók olyan vizslató pillantásokkal tudnak méregetni ha belépek az ajtón, hogy legszívesebben világgá mennék.

Sajnos azok az emberek akik rendszeresen a templomba járnak elég bigott vallásosak, vagy álszent képmutatók. Illetve különbnek tartják magukat a bűnösöktől.

Szerintem ez nem jó, Jézus legfőbb parancsa a szeretet, szeresd felebarátodat mint önmagadat. Vagyis önmagadat se helyezd mások elé, de mögé sem. Minden ember egyformán Isten teremtménye.

Jobban szeretek beszélgetni ezekről olyan emberekkel, akik nyitottak erre, meg olvasgatni, gondolkodni, ha Istenhez akarok közelebb lenni akkor inkább elmegyek a természetbe és gyönyörködöm alkotásaiban, magamba szívom az energiát és feltöltekezem.

Rosszul gondolom ezeket?

2023. okt. 14. 23:37
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
48%

Drága kérdező!

Nem vagy bűnös, ha nincs a közeledben olyan templom vagy közösség ahova szivesen eljárnál. Viszont vannak online közvetítések is és lehetsz online gyülekezeti tag is, ami áthidalja a távolságokat!

Szerintem itt nem arról van szó, hogy bűnt követ el valaki, ha nem jár templomba vagy gyülekezetbe, hanem nem lesz szolgálati felületed amivel az Isten királyságát tudnád építeni. Isten királysága egy olyan ország ahol a tagok együtt müködnek, összhangban dolgoznak. Együtt , szervezetten mennek a szellemi csatába felkészülten és egymást bevédve! Egységben van az erő Krisztus testében is!"Egy elűz ezret, kettő tízezret" Krisztus teste pedig a hívők közössége, egyen egyenként pedig a test tagjai vagyunk és különbözö szolgálatot végzünk a testen belül! A magányos bárányokat a farkas könnyebben meg tudja támadni!

https://www.youtube.com/watch?v=pv_XOg0uPoM

2023. okt. 16. 21:25
 22/32 A kérdező kommentje:

21

Köszönöm szépen a választ neked is. Igazad van, a közösségben az erő. Igyekszem a megfelelő közösségeket megtalálni.

"Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük ..."

20

Veled nem vitatkozom tovább. Bölcsebb lesz hallgatnom. Csak Jézust idézem:

"Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent. " Máté 5:8

Isten mindenütt jelen van. Keresnünk kell őt.

Egyvalamiben meggyőztél:

Vasárnap templomba megyek.

2023. okt. 16. 22:12
 23/32 anonim ***** válasza:
84%
A katolikus templomban a szentség felvételére és tisztulásért járunk. Ezt otthon nem tudod megszerezni.
2023. okt. 17. 08:49
 24/32 anonim ***** válasza:
0%

Egyszerűen elképedem! Mondogatom, hogy ez nem lehet igaz, de az. Elnézését kérem mindenkinek, ha erőteljes leszek, de nincsen tibennetek, akik ilyeneket írtok, mint a 23-as hozzászóló is lélekből fakadó szégyenérzet?

Ti a templomba azért jártok, hogy felvegyétek a szentséget és tisztuljatok? Uram Istenem irgalmazz! Ezt otthon nem tudom megtenni? Ilyenkor végiggondoljátok, mit is állítotok, mit jelentetek ki, nyilvánosan, amit mások is olvasnak? Nem élitek meg lélekből, hogy az, aki esetleg naivabb, félénkebb az Igazságkeresés terén, azt merre viszitek el ezekkel a profán megnyilvánulásokkal? Nem is a lelketekből szóltok Általuk, hanem olyan elementáris vallási, felekezeti ráhatásból, hogy az valami megdöbbentő! Ha ilyet le mertek írni, hogy ezért jártok templomba, akkor milyen jogon vagytok képesek Istent, Krisztust megszólítani, Hozzájuk fohászkodni? Erre mondja a Mester, hogy van, ami nem nyer megbocsájtást, mert ez az Istenkáromlás! Ha ezt otthon nem tudod megtenni, miért imádkozol otthon Hozzájuk? Miért szólítod meg Őket? Le van írva, hogy a testünk az Isten temploma (pontosabban a szív), és nem lakik az Isten emberkéz emelte templomokban! Ti ezt olvassátok? Erre templomba jártok szentség (ez a kifejezés, Istenem) felvételre és tisztulásra? Szavakat nem lehet erre már találni. Nem érződik belőle az óriási ellentmondás? Ennyire mindent elhisztek naivan? Akkor kivel vagytok ki kapcsolatban? Van egyáltalán személyes köteléketek? A Máté 7. fejezet 21-27 passzusa szerintetek kikről szól? És ez az idézet: "Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál." Amit az embertársadnak adsz át hamisságot, azzal ítélet alá vonod az ő lelkét is, így a te büntetésed nagyobb lesz! A hamisság az bennünk van, meg a sérelmek hordozása, a harag és a gyűlölködés. De hogy meghalljuk az Igazságot, az már nem. Pontosan ide kívánkozik két idézet:

-"Vak vezérek, a kik megszűritek a szúnyogot, a tevét pedig elnyelitek."

- "Vajjon a vak vezetheti-é a világtalant? Avagy nem mindketten a verembe esnek-é?"

Ez a mai világ arról szól, amiről Pál apostol is beszélt: "Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak." Ez is szerintetek főleg kikről szól?

Lélekből kívánom, hogy irgalmazzon meg nekünk a Teremtő Édesapa Krisztuson keresztül!

Üdv.

2023. okt. 17. 13:47
 25/32 anonim ***** válasza:
0%

Az pedig lemaradt, elnézést érte az előző hozzászólásból, hogy érdemes megnézni, milyen is az ember valójában. A kérdező milyen módon szól hozzám, reagál a kommentekre, mert nem azt írom/mondom, amit hallani akar, és milyen módon azokra, akikkel egyetért! Ilyen az ember a legtöbbe estben. A fül becsukódik az Igazságra, de jól hall akkor, ha becézgetik! Magam szégyenkezem emiatt!

Üdv.

2023. okt. 17. 13:52
 26/32 A kérdező kommentje:

Tisztelettel megkérlek, hogy ne bántsd itt (sem) az embereket, se a válaszolókat se engem. Azt írtad mindig, legyen mindenkinek a hite szerint. Akkor miért bántod őket, ha elmondják milyen hittel élnek?!!!!

Igyekszem legjobb tudásom szerint tisztelettel fordulni mindenki felé, és megint csak feltételezed, hogy én milyen választ akarok hallani, de nem a válaszoddal van bajom, hanem a stílussal, mellyel támadsz és ítélkezel. Ne csodálkozz rajta, hogy akkor védekezésre kényszerülök. A többiek válaszai mind kultúrált és őszinte hitvallások, nem minősítik a velük egyet nem értőket.

Azért döntöttem úgy, hogy a konfortzónámból kilépve mégis járni fogok templomba, mert ott is tanulhatok. Nyitottnak kell lenni, nem a külsőség a lényeg hanem a hit legbelül, a templomban is és a templomon kívül is. Ezen kívül más fórumokon is keresem a közösséget és majd meglátom, mi a nekem való, mert abban igazat adok mindenkinek, hogy egyedül elveszett az ember, kell a kapcsolódás, a jó közösség ereje.

Minden tiszteletem feléd, hogy ennyi áldozatot fektetsz hosszú írásaidba, de megkérlek, hogy írásaidban szorítkozz önmagadra és mások hibáztatását kerüld el. Amennyiben ezt nem sikerül megérteni, törölni fogom a kérdést, mert ez így már sok a lelkemnek.

Da pacem domine!

2023. okt. 17. 18:06
 27/32 anonim ***** válasza:

Szia !

Hoztam egy inspiráló bizonyságot arról Jézus hogyan dolgozik az Ő népében.

Minap hallgattam 😇 Áldás.

[link]

2023. okt. 17. 18:24
 28/32 anonim ***** válasza:

Tényleg hihetetlen, hogy mennyire magára veszi az emberek zöme, ha valaki mást mer mondani, mint amit hallani szeretné, amit hallani akarna. Elnézésedet kérem neked is, de távol álljon tőlem, hogy bárkit is bántsak. Ez a feltételezés, hogy magam ezt teszem, az számomra is igazán kellemes a lelkemnek. Amikor ezt állítod, ez nekem hogy esik? Ezt kérlek éld meg lélekből. Pontosan az vezérel, hogy a lelketek éljen és örök élete legyen Bennük. Nem azért írok ennyit, nem azért beszélek ezekről a dolgokról, mert bántani akarok vagy bárkit megalázni. Magam is gyarló vagyok, tökéletlen ember. Ha így nézzük, akkor Krisztus volt a legnagyobb bántó. Őt elfogadjátok, de azt, aki belőle szól, azt megvetitek? Számomra borzasztó fájó, hogy ilyenek vannak kijelentve a templom kapcsán. Olyan sértő, mélységesen fájó dolgok ezek, amiket végig sem gondolnak sokan. Legalább vizsgálná meg a Lélek által a lélek, amiket hangoztat, amiket mond, hogy az igaz-e vagy sem. Nem az a fő, hogy nekem hogy esik valami, mert az az önzés, hanem hogy a másiknak ezzel mit okozok. Imádkozom a magam lelkéért is és mindenki másért is. Emberbaráti szeretetből imádkozom azért, hogy minél többen meneküljenek meg is éljenek! De ebbe a világba főleg szükséges a tűz, az erő, mert ez szembesít és ráz fel az álomból! Ha tudod, éled lélekből, hogy ez nem érint téged, akkor miért veszed magadra? Az Igazság fáj és botrány. De aki ezt nem éli meg, nem néz vele szembe, miként ejtheti ki azt a nevet, hogy Isten meg Krisztus? Ez az egész alapja, a szembesülés, azzal, hogy ki vagyok, mi van bennem lerakódva.

Mindenki, te is abban hiszel, amiben akarsz. Ez nem zárja ki azt, hogy magam elmondom Általuk azt, amit mondanom szükséges. Aki meghallgatja, meg, aki nem, az nem. Ez nem erőszak. Mindannyian azt tesztek, amit akartok egy szintig. Amit Isten enged. De utána senki se csodálkozzon meg sírjon, ha ennek előtte állva következményei lesznek. Egy pillanatra sem gondolkoznak el azon sokan, hogy esetleg lehet benne igazság, amit a másik fél állít. Krisztus is felkorbácsolta a kedélyeket, nem azt mondta, amit a test hallani akart, ezért meg lehet nézni, mit tettek vele. De elfogadod, amit ő mond állítólagosan, de amit azok, akik belőle szólnak, akik mást mondanak, mint a megszokott, azokat te is elveted. Az Igazság kimondása lélekből fakadóan nem bántás. Az épülésünkre van. Van, aki ezzel visszaél, igen, sokan. De aki látja, hogy ki küldte az adott egyént, arról ilyet feltételezni hogy lehet?

Már ott a hiba, bocsásd meg nekem, hogy te a legjobb tudásod szerint cselekszel. De akkor hol van Isten akarata? Az emberek zöme így cselekszik, a legjobb tudása szerint. De ha valaki Bennük hisz, akkor nem az Ő akaratuk az első? Mindig ez a feszültség, ez az ellentmondás érződik ki. Azt is írod, hogy te kilépsz a komfortzónádból, mert tanulnod kell. Megint neked kell. Nem azt írod, hogy azért, mert Isten oda küld, hanem neked kell. Ez a gond. Mindig az én, a testi akarat. Isten küld el téged, vagy te határozol így?

Ne írd kérlek, hogy minden tiszteleted felém, mert egyrészt senki ember tiszteletére nem szorulok rá (más sem az enyémre), másrészt ez nem szívből ered. Nem haragszom rád, sőt: imádkozom érted is. Mert érzem, hogy igazabb a lelked. Ez nem arról szól, hogy bárki is rossz ember volna magam meg tökéletes vagyok. Dehogy! Azt igyekszem elmondani, amit magam megéltem, hogy magam is mekkora hazugságokba voltam bene, és ezáltal milyen minőségi élete éltem akkor, és most milyet. Önzetlenül és ingyen, rengeteg megaláztatást kapva bántok másokat? Miért írsz ilyet, kérlek téged. Azért teszem ezt, hogy amit magam elkövettem, abba sokan ne lépjenek bele, vagy ha beleléptek, akkor lássák azt meg. Senkit sem akarok meggyőzni semmiről sem. Csak írom, mondom és ennyi, amit Általuk kapok. Vagy elfogadja ezt valaki, vagy nem azonosul vele. Elfogadom és ennyi.

Azt írod, hogy sok a lelkednek. Nem, a testi akaratodnak sok. A lélek, mint kisded benned örülne annak, amit hall, de az Én, az önmagad ezzel vetekszik., mert az ezt nem akarja hallani. Az a gond, és ezt napi szinten tapasztalom, hogy hihetetlenül alacsony az emberek ingerküszöbe és nagyon hamar összetörnek. Nincsenek lélekben megedzve a legtöbben. Alig éltek sokan, nincsenek igaz mély lelki fájdalmak, pofonok. Nincsen az az igazi mély szomorúság és fájdalom, ami edz. Nincsen Isten feddése. Ennyire azt írtad, hogy ez sok a lelkednek, pedig ez még szinte semmi.

Nyugodj kérlek meg, nem írok ide többet. És bocsásd meg nekem te is, ha esetlegesen bántó lettem volna. Senkit sem hibáztatok, és főleg önmagamról nem beszélek, mert az önmagam az a halál! Nekem már nem önmagam az elsődleges, hanem van egy lelki igaz valóm, ami felette áll a testi önmagamnak.

Magam azért imádkozom, és azért is, hogy rád, ránk is Ők vigyázzanak, hogy meglássuk a lelkünkben lévő hamisságot és azt, ami körbevesz! Légy te is lélekben szabad és boldog Velük, ezért imádkozom!

Üdv.

2023. okt. 17. 20:17
 29/32 anonim ***** válasza:

"Tényleg hihetetlen, hogy mennyire magára veszi az emberek zöme, ha valaki mást mer mondani, mint amit hallani szeretné, amit hallani akarna."

Tényleg hihetetlen, lásd 24-25-ös gonosz szívű hozzászólót, milyen rosszindulat van benne segíteni akaró hozzászólók iránt :(

2023. okt. 18. 18:40
 30/32 anonim ***** válasza:

Technikailag az vagy.

De teljesen meg tudlak érteni, én sem járok. Nem akarom nézegetni az álszent pofákat.

Megmondtam a papnak is, bólogatott. Ugyanúgy gyűlöli a sok ájtatot semmirekellőt akik csak azért járnak hogy megmutassák, megint új kocsi van, vagy éppen vettek egy új nagykabátot.

A durva az hogy hiába mondja el nekik a homiliában ezt, azok az agyhalottak fel sem fogják....

2023. okt. 18. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!