Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek ha az ateista...

Mit tegyek ha az ateista családtagjaim megtiltják, hogy ne prédikáljak, mert nem kell senkit sem megmentenem? Istenre, vagy emberekre hallgassak?

Figyelt kérdés
2023. okt. 9. 21:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
75%

Ha megtiltják, hogy ne prédikálj az szinte ugyanaz, mintha követelnék, hogy prédikálj.

Miért mindig a szellemi fogyatékosok érzik magukat Isten legélesebb késének?

2023. okt. 9. 22:00
 2/18 anonim ***** válasza:
62%
2023. okt. 9. 22:02
 3/18 anonim ***** válasza:
95%

ne prédikálj

olyan kérdésre válaszolj, amit feltettek

(egy keresztény)

2023. okt. 9. 22:10
 4/18 A kérdező kommentje:
Luciferkének: ajánlom az amerikai keresztény rock együttest: Hit+1
2023. okt. 9. 22:15
 5/18 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
62%
Tedd amit akarsz. Jogod van hozzá.
2023. okt. 9. 23:11
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha ateisták, akkor gondolom ezért. 🤷🏽
2023. okt. 9. 23:17
 7/18 anonim ***** válasza:
89%

Prédikálj bátran! Mi baj lehet?

Legfeljebb megutáltatod az emberekkel magadat és a kéretlenül hirdetett tanokat is!

2023. okt. 9. 23:20
 8/18 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező! Hallgass az Úrra:

"Jézus meghallotta és így válaszolt: „Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek. Nem az igazakat jöttem hívni, hanem a bűnösöket.”

(Márk 2: 17)

"Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám. Aki meg akarja találni életét, elveszíti; aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja." (Máté 10: 34-39)

Kezdetben, amikor komolyan megérintett Krisztus én is a családomat akartam megmenteni a kárhozattól. otthon prédikáltam. Idegesítettem mindenkit. Nem volt, kivel megbeszélnem azokat, amelyeket olvastam. s lám, most is otthon prédikálok, de nem a családomnak, hanem mindenki másnak. Sőt pontosan úgy teszem, ahogy Jézus az apostolainak tanította, ahogy Máté 10-ben meg van írva. Erre jó a világháló. És lehet csodákat tenni így is.

2023. okt. 9. 23:45
 9/18 anonim ***** válasza:
88%
Esetleg mutass példát a cselekedeteiddel, a viselkedéseddel. Gyereknevelésben közismerten hatékonyabb, mint a prédikálás. Hátha neked is bejön.
2023. okt. 9. 23:53
 10/18 anonim válasza:
85%
Keress azt a közeget ahol nyitottak rá. Lehet egyébként szépen is belefűzni a mondandódba azt amivel szeretnéd terelgetni a jó irányába a környezeted, nem kell minden áron erőszakosan nyomni az arcukba a hegyi beszédet. Ha random témák közepén/mindenhez (de tényleg mindenhez kapcsolva) valaki a vallási dolgokat hozza fel, és másról se tud beszélni meg engem is elképesztően irritál (igen, keresztényként), szóval ne legyél ilyen, hanem figyeld ahogy reagálnak és tudd mikor kell vissza venni. Hatékonyabb lesz mint másra erőltetni a nézeteiket.
2023. okt. 10. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!