Vajon egy ateista is lehet jó erkölcsű?
2-es már régen be lett bizonyítva, hogy az erkölcs alapja a kereszténység.
A Pokoltól való félelem pedig olyan, mint amikor azért köszönöd meg, mert aztán a másik fél megfog sértődni. Azt hittem, hogy a szeretetet nem kell megköszönni.
Ez elég nehezen hihető, tekintve hogy nem csak a keresztények közt vannak erkölcsös emberek.
Az első kettőnek teljes mértékig igaza van.
Kérdező te mindenkit aki nem hívő vagy aki nem keresztény azt egy állatnak tartod pusztán?
Hogyan tudod össze egyeztetni ezt a kereszténységgel?
"már régen be lett bizonyítva, hogy az erkölcs alapja a kereszténység"
Tehát akkor senki sem lehet erkölcsös, aki nem keresztény? Ejha, ezt a logikai bukfencet :D
Ahogy a 10:03-as írta, régen rossz ha valaki csak akkor erkölcsös, ha a pokollal riogatják.
Egyszerű biológia.
Ha az ember nem egy állat, akkor mi? Vírus, növény?
Mehetsz vissza a suliba.
"2-es már régen be lett bizonyítva, hogy az erkölcs alapja a kereszténység."
Hol van ez a bizonyítás? A végén lehet megtérek még ebéd előtt.
Ateisták nyilván nem fogják azt mondani, hogy "nem".
Ha keresztény válaszra vagy kíváncsi, akkor két dolgot kell figyelembe venni:
1) Lelkiismeret létezik. Én sem azért tudom, hogy nem szabad a másikat bántani, mert a Bibliában olvastam. Már kisgyerekkoromban evidens volt nekem.
2) Mi számít jó meg rossz erkölcsű embernek? Ugyanis nem létezik annyira jó erkölcsű ember, akinek ne lenne szüksége megváltásra! A bérgyilkosnak is, meg még egy Teréz anyának is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!