Vajon egy ateista is lehet jó erkölcsű?
Régen be lett bizonyítva, hogy az erkölcs alapja a kereszténység.
Ezek szerint a kereszténység előtt nem volt erkölcs?
Nyilván.
Amúgy mit vársz egy vakhívőtől? Logikát? Gondolkodást?
Jól vagy te?
Ezt a témát is felveti valaki hetente-havonta, már kibeszéltük. Az ateisták nem hiszen az abszolút erkölcsben, így erkölcsösek sem lehetnek. Az ő "erkölcsük" egy állandóan változó közmegegyezés, de nem erkölcs.
A vallásosak lehetnek csak erkölcsösek, mert nekik van egy állandó mércéjük, amihez igazodhatnak, amennyire tudnak.
"nekik van egy állandó mércéjük"
Amiben benne van a rabszolgatartás, a gyerekek verése és a szomszéd megkövezése. Hát csak gratulálni tudok.
Ja, a keresztények amúgy is azt mondják, hogy az Ószövetség erkölcse elavult... ennyit az állandó erkölcsről.
A kereszténységnek semmilyen állandó mércéje nincs. Lásd például - de nem kizárólag a - rabszolgaságot, a homoszexualitást, vagy a feminizmust.
De még a saját Bibliájukkal sem tudnak egyetérteni. Például én nagyon szertném ha egy keresztény azt mondaná, hogy az ószövetség szereplői erkölcstelenek lettek volna, de ezt sosem teszik meg. Nem számít a nők, gyerekek, egész népek lemészárása, megerőszakolása. Nem számít a vérfertőzés, a gyilkolás, mások elvenen megégetése. A személyes kedvencem, amikor az Úr negyvenkét gyereket tépetett szét medvékkel, mert kopasznak csúfoltak valakit.
Persze megkövetem magam, ha egy keresztény azt mondja, hogy erkölcsös gyerekeket megölni, lemészárolni csak mert kopasznak csúfoltak valakit. (vagy bármi más miatt)
Kapaszkodj meg: nekem már mondtak ilyet.
Azt mondta, hogy mi nem ítélhetjük meg az isten erkölcsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!