Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan szerezhetnék keresztény...

Hogyan szerezhetnék keresztény barátokat?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok Budapesten. Ateistának neveltek, templomba se nagyon voltam még. A mai modern, egyetemistákra jellemző liberális, progresszív világpolgár mentalitás nekem nagyon ellenszenves, de szinte csak ilyen emberekkel találkozok. Úgy érzem a keresztény értékrend, erkölcs az ami közelebb állna hozzám.

A problémám viszont az hogy bármennyire is könnyűnek tűnik, fogalmam sincs hogyan tudnék egy keresztény baráti közösség tagja lenni.

Sok sakkozóval találkozol ha te magad is sakkozol. Ha kerékpártúrára mész, akkor könnyen lesz kerékpáros barátod. Viszont a kereszténység nem ilyen. Attól hogy elballagsz a templomba majd hazamész még nem jutok előrébb :)

Persze értem hogy ahogy a kerékpártúrán is meg kell szólítanod embereket ott itt is hasonlóan lehetne eljárni, azonban templomba nem szocializálódni járnak (legalábbis a nyuggereket leszámítva). Úgyanúgy kínosnak érzem random emberekhez odamenni mint ha az utcán vagy egy étteremben szólítanék meg random embereket...

Ha szeretnék keresztény barátokat, akár keresztény élettársat, akkor szerintetek mitévő legyek?

2022. febr. 20. 23:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mivel és hogyan szeretnéd tölteni az időt? 😊
2022. febr. 21. 00:00
 2/13 A kérdező kommentje:
Milyen időt? Pontosan mire gondolsz? A szabadidőmet egyedül is el tudom tölteni, tehát nem az a problémám hogy mivel hanem hogy kivel :)
2022. febr. 21. 00:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálkozhatnál talán hogy nem csak a templomba jársz el hanem valami azon kívüli vallásos eseményre. Nem tudom hogy van-e ilyen. Utána kell nézni. De akár vallással foglalkozó fórumokon is próbálkozhatsz.
2022. febr. 21. 08:22
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem csak vallásosok, vagy csak hívők követik a keresztény értékrendet. Bárhol találkozhatsz, ilyen emberekkel. Akár ateistákkal is akiknek hasonló az értékrendjük
2022. febr. 21. 09:37
 5/13 A kérdező kommentje:

3: igen, de pont erről van szó, hogy milyen események vannak ahol a korombeliek is aktívak?

4: teljesen igazad van, de pl kocsmába, szórakozóhelyre, fesztiválra nem járnak az ilyen emberek (nem mondom hogy nincs kivétel, de nem jellemző), szóval pont azok a helyek mennek a kukába ahol az átlag fiatal szocializálódni szokott. A kérdésem, csak kicsit hosszúra sikeredett a megfogalmazás, hogy mi az alternatíva ha szeretnék emberek közé járni, de eltér az értékrendem a szakmunkás-leiszom-magam-a-sárgaföldig és az ultraliberális egyetemistától is.

2022. febr. 21. 09:55
 6/13 KZitus ***** válasza:
56%

Szia

Keresztény értékrendről írtál. Ismered a Bibliából, hogy melyek azok? Vagy csaj hallomásból tudod? Óriási a különbség!

Akkor tudsz barátokat találni, ha közös az értékrendetek. Mert ha ebben határozott vagy, akkor sikerülhet barátokat is találnod, bár még így sem egyszerű.

Én tanú vagyok, ezért konkrétan tudom, mit keressek egy leendő barátban, illetve mi az amit értéknek lássak benne. Ezért sok barátom van, akikre mindig, minden körülmények között számíthatok. Nézd egy fiatal hogyan küzdött meg ezzel a nehézséggel: [link]

Itt pedig fiatalok nyilatkoznak, ők hogyan küzdöttek meg ezzel: [link]

Hátha találsz ezekben ötleteket.

2022. febr. 21. 12:39
 7/13 anonim ***** válasza:

"szabadidőmet egyedül is el tudom tölteni,"

Sajnos én is, ezért kérdeztem. Ha találkoznánk, mi értelme lenne?

Én úgy voltam vele, hogy jobb ha ketten unatkoznak, de aztán ha egyedül is elvagyok, akkor minek legyek valaki olyannal, aki szintén elvan nélkülem.

Mindig szerettem volna társaságban lenni, de rájöttem, hogy jobban érzem magam egyedül.

Talán csak két dolog motivál:

1. jól nézel ki

2. értékes, szerethető ember vagy

Az első pont azonnal hányingert kelt bennem, amennyiben kiderül, hogy buta, olcsó, gonosz emberről van szó.

A második ponthoz meg pillanat szükséges, vagy hogy meg tudjalak figyelni.

Ha csak szorongunk együtt, annak nem sok értelme van. Legalábbis sokan ezt gondolják.

2022. febr. 21. 18:19
 8/13 anonim ***** válasza:
50%

Ugy, hogy a templomoknak vannak fiataloknak osszejoveteleik, Bibliaora, beszelgetesek stb.

Nem tudom, van-e elkepzelesed valami felekezetrol: katolikus plebanian, vagy reformatus / evangelikus lelkeszi hivatalban, a konkret templomok honlapjain leirjak, a het melyik napjan van egyetemistaknak valami.

Az egyetemen is korulnezhetsz, mert vannak kereszteny egyetemista szervezetek, pl a MEKDSZ (Magyar Evangeliumi Kereszteny Diakszovetseg) [link]

A honlapjukon ra is kereshetsz, hogy hol vannak hozzad kozel. Kirandulasokat, taborokat is szerveznek.

Vagy a KIE (Keresztyen Ifjusagi Egyesulet)

[link]

ok is hasonlok, es egymassal ossze is jarnak (vagy van, aki mindkettore jar). Ez a ketto inkabb protestans fiatalok, ha katolikust keresel, kerdezd meg egy templom plebaniajan.

Az evangelikusok szoktak Tamas-miseket rendezni Budapesten, keresoknek. Sokan mennek ateista hatterbol, es ott lehet ismerkedni utana. A katolikusok is hivjak a fiataljaikat oda [link]

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=5d9byZqITHs&ab_channel=Koron..

Menj el ezekre a helyekre batran es nezd meg oket. Azt akartam mondani, hogy keresztenynek lenni nem azt jelenti alapjabol, hogy valaki konzervativ. De lehet, hogy itt megtalalod, akiket keresel.

2022. febr. 21. 21:38
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sok a hasznos infó.

6: Szeretek új dolgokat tanulni, szóval azzal hogy nem ismerem kellően a keresztény szokásokat nem lenne gond. Értékrend az amin nehezebb változtatni, de azon nem gondolom hogy bármit kellene.

7: Gondoltam hogy találkozásra célzol, de ezt explicit nem írtad le korábban. Zajos helyeket nem szeretem, ezért vagy lakásra szoktam ismerősöket hívni vagy városon kívül lehet közösen túrázni, sportolni. Vadidegenekkel mindkettő kissé creepy, szóval ezért lenne jó egy "hub" ahol meg lehet ismerni másokat. Aztán ha már nem vadidegenek vagyunk, akkor lehet privátabb formában is találkozni.

A kérdést azért tettem fel, mert olyan hub-t keresnék ahol értékrendben hozzám hasonló emberekkel tudok ismerkedni.

8: Köszi, nézem a linkeket.

2022. febr. 22. 11:54
 10/13 anonim ***** válasza:
Azt tudod-e hogy egy igazi keresztény sokat beszél Istenről és mindig mondogatja, hogy ezt vagy azt Isten akarta. Nem szereti, ha hazudozol, csúnyán beszélsz, fellengős vagy, stb. A szerény embereket szeretik, akik halk szavúak, alázatosak, azokat fogadják barátjuknak.
2022. febr. 22. 21:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!