Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan szerezhetnék keresztény...

Hogyan szerezhetnék keresztény barátokat?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok Budapesten. Ateistának neveltek, templomba se nagyon voltam még. A mai modern, egyetemistákra jellemző liberális, progresszív világpolgár mentalitás nekem nagyon ellenszenves, de szinte csak ilyen emberekkel találkozok. Úgy érzem a keresztény értékrend, erkölcs az ami közelebb állna hozzám.

A problémám viszont az hogy bármennyire is könnyűnek tűnik, fogalmam sincs hogyan tudnék egy keresztény baráti közösség tagja lenni.

Sok sakkozóval találkozol ha te magad is sakkozol. Ha kerékpártúrára mész, akkor könnyen lesz kerékpáros barátod. Viszont a kereszténység nem ilyen. Attól hogy elballagsz a templomba majd hazamész még nem jutok előrébb :)

Persze értem hogy ahogy a kerékpártúrán is meg kell szólítanod embereket ott itt is hasonlóan lehetne eljárni, azonban templomba nem szocializálódni járnak (legalábbis a nyuggereket leszámítva). Úgyanúgy kínosnak érzem random emberekhez odamenni mint ha az utcán vagy egy étteremben szólítanék meg random embereket...

Ha szeretnék keresztény barátokat, akár keresztény élettársat, akkor szerintetek mitévő legyek?

2022. febr. 20. 23:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

"Nem szereti, ha hazudozol, csúnyán beszélsz, fellengős vagy, stb. A szerény embereket szeretik, akik halk szavúak, alázatosak"

Igen, igen, hasonló felfogásom van nekem is.

2022. febr. 22. 23:42
 12/13 anonim ***** válasza:
38%
11-es, mondjuk keresztényként ezért van nekem is kevés barátom, mert alig van ilyen ember. Lehet, akit te is találnál az ország másik felén él vagy pl. Los Angelesben, hogy mondjak valamit.
2022. febr. 23. 10:07
 13/13 anonim válasza:
Keress egy jó közösséget magadnak a kozossegek.hu -n.
2022. márc. 25. 21:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!