Ha valaki ateista háttérrel rájön, hogy létezik Isten, hogyan döntse el, melyik az igazi vallás?
Az alapján, hogy Isten melyiket alapította.
Máté 16,18
De én is mondom neked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.
A kereszténység a világ legüldözöttebb vallása, mivel a sátán a keresztényeket gyűlöli a legjobban.
Egy szavazat a kereszténységre. Annak alapítása előtt nem volt vallás?
Erre nem lehet "rájönni". Isten Szellem, nem pedig egy logikai tényező. Nem egy gondolatmenet terméke, nem a természet egyik eleme. Istent intuitíve tudod megragadni, rációval ez nem megy.
Aki szellemben találkozik Istennel, annak személyes kapcsolata lesz Istennel, éppen ezért nem lesz vallásos. A vallás kívülről akarja a belsődet megváltoztatni, viszont az igazi, élő, eleven hit, amely az Istennel való személyes kapcsolatból ered, először belül változtat meg.
Jézus földi születése elött Isten Mózesen és a prófétákon keresztül üzent a választott népéhez. Természetesen Jézus Isten igéit nem eltörölte, hanem betöltötte.
Máté 5,17
Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.
Joggal merülhet fel a kérdés hogy mi van azokkal, akik sosem hallottak Jézusról vagy a 10 Parancsolatról.
Az Ószövetségben is és az Újszövetségben is vannak igék arra, hogy Isten mindenkit megítél a cselekedeteik szerint, úgy hogy nincs olyan ember akinek esélye sincs üdvözülni.
Ha valaki szeretné akkor bemásolom ezeket az igéket is.
Az (is) a probléma, hogy vallásra kérdeztél, és mindenki egyházakról beszél.
E két fogalom - szerintem - nem ugyanaz, de ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!