Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki ateista háttérrel...

Ha valaki ateista háttérrel rájön, hogy létezik Isten, hogyan döntse el, melyik az igazi vallás?

Figyelt kérdés
2023. szept. 30. 18:42
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
44%
Nincs olyan, hogy igazi vallás. Mindenki az övét tartja igazinak.
2023. szept. 30. 18:45
 2/57 anonim ***** válasza:
14%
Mire jött rá pontosan?
2023. szept. 30. 19:01
 3/57 Thunderfairy ***** válasza:
17%
Ahogy az 1-es írja. Pontosabban semmi bizonyiték nincs isten létezésére. Nagyon esélyes hogy csak emberek által kitalált dolog.
2023. szept. 30. 19:04
 4/57 Potyondi Gergely ***** válasza:
38%

Az alapján, hogy Isten melyiket alapította.

Máté 16,18

De én is mondom neked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.

A kereszténység a világ legüldözöttebb vallása, mivel a sátán a keresztényeket gyűlöli a legjobban.

2023. szept. 30. 19:23
 5/57 anonim ***** válasza:
31%

Egy szavazat a kereszténységre. Annak alapítása előtt nem volt vallás?

2023. szept. 30. 19:26
 6/57 anonim ***** válasza:
33%

Erre nem lehet "rájönni". Isten Szellem, nem pedig egy logikai tényező. Nem egy gondolatmenet terméke, nem a természet egyik eleme. Istent intuitíve tudod megragadni, rációval ez nem megy.

Aki szellemben találkozik Istennel, annak személyes kapcsolata lesz Istennel, éppen ezért nem lesz vallásos. A vallás kívülről akarja a belsődet megváltoztatni, viszont az igazi, élő, eleven hit, amely az Istennel való személyes kapcsolatból ered, először belül változtat meg.

2023. szept. 30. 19:54
 7/57 Potyondi Gergely ***** válasza:
0%

Jézus földi születése elött Isten Mózesen és a prófétákon keresztül üzent a választott népéhez. Természetesen Jézus Isten igéit nem eltörölte, hanem betöltötte.

Máté 5,17

Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Joggal merülhet fel a kérdés hogy mi van azokkal, akik sosem hallottak Jézusról vagy a 10 Parancsolatról.

Az Ószövetségben is és az Újszövetségben is vannak igék arra, hogy Isten mindenkit megítél a cselekedeteik szerint, úgy hogy nincs olyan ember akinek esélye sincs üdvözülni.

Ha valaki szeretné akkor bemásolom ezeket az igéket is.

2023. szept. 30. 19:58
 8/57 A kérdező kommentje:
#4: de keresztény egyházakból is van több, egymásnak sokszor ellentmondó tanítással. Közülük is az tűnik a leghitelesebbnek, amelyet a legjobban üldözik? (pl. Jehova tanúi)
2023. szept. 30. 20:00
 9/57 anonim ***** válasza:
89%
Nem a kérdésre kellene válaszolni a prédikálás helyett?
2023. szept. 30. 20:00
 10/57 anonim ***** válasza:
100%

Az (is) a probléma, hogy vallásra kérdeztél, és mindenki egyházakról beszél.

E két fogalom - szerintem - nem ugyanaz, de ...

2023. szept. 30. 20:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!