Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki ateista háttérrel...

Ha valaki ateista háttérrel rájön, hogy létezik Isten, hogyan döntse el, melyik az igazi vallás?

Figyelt kérdés
2023. szept. 30. 18:42
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
100%
Nem is lehetsz igazi keresztény ezzel a kifordult, demagóg, túlzó, egysíkú, sarkos gondolkodásmóddal. Sorry a rossz hír miatt.
2023. okt. 3. 19:36
 52/57 anonim ***** válasza:
26%

Tényleg elképesztőnek tartom, hogy milyen szintű félreértelmezések, ferdítések, babonás megközelítések és dogmatikus nézetek burjánzanak az emberek hitbéli meggyőződésében. Hihetetlen. És pontosan ez történik akkor, amikor az ember a saját akarat okán belemegy mindenfajta világi információáradatba, tagja lesz zárt rendszereknek, és falja, halmozza a tudást innen és onnan is. Olyan káosz alakul így ki, hogy az maga a kárhozat a lélek számára. És az Igazság szempontjából ez azért is veszélyes és felelőtlen, mert itt az emberi lélekről van szó, az a tét! Nagyon nem mindegy, ki mit ad át az embertársának, és a másik fél így miben kezd el hinni. Félelmetes és megdöbbentő ez a babonaság amit a legtöbben vallanak Istenszeretet okán!

Ilyen többek között, hogy a Biblia azt mondja meg ezt mondja, és ahhoz szükséges idomulni. Pontosan ez a baj a hívők zömével, de szinte mindenkivel, hogy a könyvet emelik fel és azt bálványozzák. Magam is nagyon sokat forgatom, sőt: ez az egyetlen könyv, amit már olvasok. De a megfelelő módon kezelem. Mankónak, útmutatónak remek a Biblia, és kijelenten, hogy az emberiség számára valaha írt legfontosabb könyv. De az igaz Isten Szava Él-Ő! Az nem nyomtatott lapokon létezik, amelyeket emberek állítottak össze. Amit a könyv tartalmaz, az csupán egy szelete az Igazságnak. A többit azt Isten kijelenti mindazoknak Krisztuson keresztül, akik Őt kisdedként vágyják hallani. Elmondja az Úr, hogy ne legyenek énelőttem más Isteneid és ne csinálj faragott képeket, se arról, ami a Mennyben van, se arról, a földön vagy a vizekben. De nézzünk már körül, hogy az ember bárhová is megy, csakis bálványokkal találkozik. Szobrok, faragások, vésetek, láncok, füzérek, stb. Ez mind bálvány valahol. Nem az a fő, amit a Biblia hasábjai mondanak elsősorban, hanem, az, amit az egyénnek Isten személyesen jelent ki lélekben! Ezt szükséges követni és hallgatni.

A másik, hogy a Biblia szerinti jó életet szükséges élni. Mi az, hogy jó? Krisztus azt mondja, hogy még ő sem jó, csak Egy, az Isten. A Biblia mondja ezt, a lapok? Vagy Isten akarata ez, hogy az ember gyermeki lelki élete éljen, és segítsen az embertársainak? Most a Biblia mondja vagy Isten? Ki dönti el, mi a jó? Az a baj az emberek zömével, hogy elmondják mindig, hiszen így kezdik: ÉN abban hiszek... Amíg valakinek még ott az ÉN-je, az miként hihet Istenben? Az én, a testi akarat az nem Istenben hisz, hanem valaki másban. Istenben hinni kevés, Róla szükséges meggyőződni, és Benne munkálkodni! Mennyi olyan ember van a hívő között, aki megtöri a kenyeret? Akár amit magam is teszek most, itt is és máshol is, hogy azon kijelentések, amiket Istentől kapok, azt megosztom, még ha meg is aláznak ezért és szinte mindenki le is pontoz. Ezt mennyien csinálják, teszik naponta? Mennyien merik? Mert a legtöbb esetben ezért magadra maradsz és szinte senkid sem lesz. A jó életben nem csak hinni kell, hanem azt munkálni szükséges minden egyes nap. Meg is íratott, hogy a hit cselekedetek nélkül halott! A legtöbben nem cselekednek, ez a képmutatás, csak a szájukkal mondják, hogy ők bizony hisznek Istenben. Kétszer imádkoznak otthon, elmormolnak pár unott és repetitív imát, és azt hiszik, hogy ők jó emberek ezért és a Mennybe jutnak. És aki nem hisz, azt lenézik.

A legjobb szolga nem tudja, hogy ő az. Igen, mint ahogyan az ember sem tudja azt magáról, hogy mi is honol az ő lelkében! Hogy ki is ő valójában, amíg testi, ki is a fenevad meg az anti-krisztus. Csak mutogat, hogy nem ő a hibás, hanem a másik ember. Hogy ki is a lelke legnagyobb ellensége. A szolga nem tud semmit, de akire barátként tekintenek, az valahol örökös. Ezért mondja a Mester a tanítványinak, hogy ti nem szolgák vagytok már, hanem a barátaim. Az embernek azt szükséges tudnia, hogy ki is ő valójában Isten nélkül. Mert ha ezt megéli lélekből, akkor lehet építkezni. Mert a leghűbb hívő sem igazán tudja azt magáról, hogy ki is ő, és milyen lomok vannak benne felhalmozódva. Mert hisi és vallja, hogy ő jó ember. Mind egyes ember szolga, a világé, a saját testi vágyaié, amíg nem születik újjá víztől és lélektől. A szolga hiába kérdezi az Urát, az rajta nem könyörül és nem kap válaszokat. De aki Krisztus barátja, abban kijelentődik az Igazság, és ami a Mesteré, azt kapja meg ő is.

Igen, mivel Krisztus is emberi testbe jött el közénk, magára vette a vétség porhüvelyét, így emberré lett, amíg köztünk élt. És ezért ő is kísérthetővé vált. Benne is voltak indulatok és érzések. Ő tüzet hozni jött és kardot. Sosem azt mondta, amit a másik hallani akar, mert az a pokol. Felborította indulatosan az asztalokat, mert fájt neki a tékozlás, és ez a test megütköztet, akár egy pofon. De érdekes, mert sokan vallják, hogy ez a cselekedet felráz, de ha egy Általuk küldött ember szórja a magot és hinti az Igét, azt lepontozzák és megalázzák. Akkor mennyire is igaz a Benne lévő hit? Hiszek Istennek meg Krisztusnak, de amikor valaki olyat mond, amit nem akarok hallani, akkor támadok? Ilyenek voltak a képmutató farizeusok is. Engem is lepontoznak, nem csak itt, mert teljesen mást merek mondani, mint ami a világi séma. De nem arra kaptam meg Tőlük az elhívást, nem arra küldtek el, hogy képmutató legyek, hanem hogy amit adnak nekem, azt átadjam tűzzel és erővel. Arról nem is beszélve, hogy aki lepontoz, az nem engem pontoz le, hanem azokat, akik által igyekszem szólni, ez ezért veszélyes. Azt mondja a Mester, hogy a világban szükségesek a botránkozások. De jaj annak, akik által ezek lesznek! Azt is mondja, hogy aki egyet befogad azok közül, akiket ő küld, az őt fogadja be, és azt, aki őt elküldte, azaz Istent. De ez visszafelé is igaz! Mert aki megalázza egy embertársát, aki az Igazságot szólja, az Istent gyalázza, ezt senki ne feledje el.

És a végére, hogy Jézus sereggel jön el. Olyan szinten babonás és szó szerinti a Biblia értelmezése, hogy fájdalmas a léleknek. Miért jönne vissza, amikor el sem ment! Krisztus a testét tette le, azért, hogy ne a fizikális valójára tekintsünk. De a lelke, a Szent Lélek öröktől való örökig, ő mindig is ott volt azokkal, aki benne gyermekként hisznek és cselekszenek. A mennyei seregek egy szimbólum, arra utal, hogy ő elérkezik a benne vágyókhoz Isten tejhatalmával! Ez a mennyei sereg. Csak nem gondolja azt komolyan valakit, hogy megnyílnak az egek, és fehér paripákon vágtak le ide? Isten Lelke könyörüljön rajtunk! Az Egész Biblia egy óriási szimbólum. Rejtjeles kontextusban íródott, amit a világon alig tudnak páran lélekből érteni. A választottak értik csak, mások nem. Nekik marad a babona meg a dogma. És akkor még nem is említettem az olyan nehéz passzusokat, mint a Jelenések könyve, a négy lovas jelentése és még lehetne sorolni. A legtöbbeknek fogalma sincsen arról, mit is olvas.

Megértem, ha sokak számára, amiket írok halandzsa meg istenkáromlás. Magam sem vagyok senkinél sem különb, gyarló és esendő ember vagyok. Pár éve magam is tagadó voltam és gyaláztam Őket. De azt biztosan tudom, még ha meg is kínoznak, miket láttam és látok az Ő kegyelmüknek hála, és kikhez vagyok hű. Ezt senki el nem veheti tőlem. Megadatott a lelki bizonyság, hogy amiket megosztok, az igaz, holott egy semmirekellő vagyok. De Isten a szíveket nézi. Nekem senki ne higgyen, mert az Igazság nem embernél van, hanem kérdezze Őt Krisztus lelkével. Le lehet pontozni, meg lehet alázni, lehet cinikusnak lenni, de az ember a lelkével játszik, és ítélete von arra. Mindenki kérdezheti Őt személyesen és ingyen, amíg még élhet. De ha Isten engedi, akkor írhattok privát levelet is, ha van kérdésetek, nem szégyen az, és amire Általuk tudok, arra igyekszem megválaszolni, amit magam már megélhettem, hátha nektek is segítség, bizonyság lesz. De Őt kérdezzétek nyugodtan, Hozzá menjetek Krisztuson keresztül, magam csak egy szerencsétlen vagyok. Azért is imádkozom, hogy ezt tegyék egyre többen, mert az idő telik és a kegyelem elvétet majd. Elnézést a kemény szavakért, de ezt nem lehet simogatással meg összeborulással. A lélek épsége a tét.

Legyen meg mindenkinek a hite szerint!

A Szent Lélek vezesse azokat, akiket szükséges!

Üdv.

2023. okt. 4. 14:17
 53/57 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne ha úgy kezdenéd, hogy nem 5 paragrafust írsz?

Lényegében ellehetetleníted az érdemi kommunikációt, mert egyszerre több dologról beszélsz.

2023. okt. 4. 16:18
 54/57 anonim ***** válasza:
0%

Annyi írok, amennyit szükséges, és arról, ami adatik. Ilyenkor, amikor a lélek megtöri a kenyeret örömködik és szabad, mert csak úgy ömlik benne a megértés folyama, amit az Atya kegyelméből Krisztuson át kaphat. Azt mondta Krisztus, hogy aki benne hisz, abban buzgó vizek folyama folyik majd. Rengeteg minden kívánkozna ki, amit a lélek ilyenkor átadna, és másabb írott formában, és megint más személyes keretek között. Itt most ez adatott meg. De nem embereknek felelek meg, hanem azt igyekszem tenni, amit mondanak.

Elképesztő amúgy, hogy milyen erős az emberekben a hárítás, a másikra való mutogatás, ami már az édeni bukáskor is megfigyelhető az első emberpárnál. Ők is egymásra mutogattak meg a kígyóra. Azért, mert terjedelmesebben írok, és ezáltal a hozzászólásaim nincsenek elolvasva vagy csak érintőlegesen vannak átfutva, az nem a magam hibája, hanem azé, aki ezt cselekszi. De könnyedebb a másikban keresni a szálkát, mintsem magunkban a gerendát. Valójában az ember az maga, aki ellehetetleníti azt, hogy az Igazságot megismerje, de mindig kifogások mögé bújuk, hogy önnön tékozlását megmagyarázza. Ebben a felgyorsult és hedonista világban még arra sincsen már az emberek zömének idejük, hogy egy hosszasabb kommentet elolvassanak, de arra biztosan jut idő, hogy autóval utazzunk mindenhová.

Arról nem is beszélve, hogy aki azt mondja, amit hallani akarunk, azt felpontozzuk, méltatjuk, aki ezzel szembe megy, azt megalázzuk, lepontozzuk. Nagyon fájó ezt látni, és a legtöbben tényleg nem tudják, mit cselekszenek. De mindenkinek legyen meg a hite szerint. Köszönöm Nekik, hogy megtörhettük a kenyeret, de a továbbiakban ez már nem építő, így azt szükséges elengedni, hiszen aki nem akar hallani, nem fog, csak azt, amit akar.

Az Igazság töltse be a kisdedeket!

Üdv.

2023. okt. 4. 17:08
 55/57 anonim ***** válasza:
52%

Minden vallás igazi,de minden vallás tökéletlen,hisz emberek és NEM Isten alkotta azokat.( Isten nem vallásokat,hanem eklézsiát alapított,amelyik nem azonos egyetlen vallással sem. Azok az emberek- vallásuktól függetlenül- akik "lélekben és igazságban" követik Krisztust, részei annak az eklézsiának.

(Rendszerint nem is ismerik személy szerint egymást,csak amikor találkoznak tör rájuk a közösség érzésének a különlegesen jó érzése, amint a krisztusi szeretetben s az Ő követésében azonosak.)

2023. okt. 4. 17:56
 56/57 anonim ***** válasza:
52%

Ez kimaradt:

(Rendszerint nem is ismerik személy szerint egymást,csak amikor találkoznak tör rájuk a közösség különlegesen jó érzése, amint felismerik egymásban,hogy a krisztusi szeretetben s az Ő követésében azonosak.)

2023. okt. 4. 17:59
 57/57 anonim ***** válasza:
100%

Értem, csak senki sem fogja elolvasni.

Lehet nem öncélúan kellene ezt nézned.

2023. okt. 4. 19:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!