Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Biblia alapján van erre...

Biblia alapján van erre valami kiskapu?

Figyelt kérdés
Egy olyan betegség teljesedik ki az életemben, ami miatt a megvakulás folyamata zajlik nálam. Mivel a közegem nem segítő, támogató, értsd eddig a pillanatig, míg csak ment dolgoznom kellett, hogy egyek, s gondoskodjam a gyermekeinkről, fizikai munkák terén sem kapok segítséget, pedig egyre lassabban megy, férjem még csunya megjegyzést is tett, hogy ezentúl el kell tartania- pedig nem, szep rokkant ellátást kapok mostantól-szóval pár hete az öngyilkosságot fontolgatom.Nagyon szeretném, ha véget érhetne az életem most már. Csakhogy keresztény vagyok, e szerint öngyilkosság után pokolba kerülnék. Nincs erre valami kibúvó? Vagy kerhetem Istent, hogy vegye el végre a földi életemet? Milyen megoldás lehetne erre, ha én nem szeretnék ilyen állapotban létezni, és nem is tudok.

2023. szept. 24. 16:23
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Szuper történet, Zoli. Dicsőség érte Istennek.
2023. szept. 25. 06:28
 22/34 A kérdező kommentje:
19.. Oké, persze megtérek a hasonlatok használatából. 🙂🙂🙂 megmutatod nekem, hogy hol van ez a bűn a Bibliában? Ha megmutatod, megtérek belőle.
2023. szept. 25. 06:31
 23/34 Bomber09 ***** válasza:
53%

Kedves kérdező!

A biblia ebben is segítséget tud nyújtani.

Az egészségeseknek nincs szükségük orvosra, a betegeknek viszont igen” (Máté 9:12).

Más szóval: Ha betegek vagyunk, orvoshoz kell mennünk.

Ha az öngyilkosságot fontolgatod, az mentális vagy érzelmi betegség jele lehet. Ahogy a fizikai betegségben nincs semmi szégyellnivaló, ebben sincs. A mentális vagy érzelmi betegségek kezelhetőek.

Próbáld ki! Minél hamarabb fordulj szakemberhez.

Ezenkívül azt se felejtsd el, hogy Jehova Istennek minden emberi élet számít. Ő a szíveket vizsgálja. És nagyon fontosnak tartja a te életedet is.

A biblia ezt írja:

„Vajon nem öt verebet adnak két csekély értékű pénzérméért? Isten mégsem felejt el egyet sem közülük. . . Ne féljetek, ti sokkal többet értek, mint a verebek!” (Lukács 12:6, 7).

Más szóval: Isten értékesnek tart téged.

Talán úgy érzed, teljesen egyedül vagy, de Isten látja, min mész keresztül. Törődik veled, még ha úgy is érzed, hogy nem akarsz tovább élni. „A megtört, összetört szívet, ó, Isten, te nem veted meg” – mondja a Zsoltárok 51:17. Isten azt akarja, hogy élj, hiszen szeret téged.

Emlékezz Jób történetére, hogy miken ment keresztül. Bár ő azt gondolta hogy Jehova Isten okozza neki a fájdalmakat, mégis hűséges maradt. Azóta tudjuk hogy Sátán az ördög okozta neki ezt a sok keserűséget, és fájdalmat. De mi lett a történet vége? Jehova Isten minden veszteségét kétszeresen megáldotta. Az Újvilágban pedig feltámassza őt is, és a gyermekeit is, hogy örökké éljenek

Van egy cikk, amely azzal foglalkozik, hogy hogyan segíthet a biblia ha öngyilkosságot fontolgatjuk.

[link]

Sajnos ez a gonosz világban egyre nehezebb élni, és ha még ilyen nehézségek érnek bennünket, akkor még nehezebb elviselni. De Jehova Isten segíteni tud, csak kérnünk kell őt

Ha bármiben tudok segíteni, írj nyugodtan!

Legyen szép napod!

2023. szept. 25. 10:27
 24/34 anonim ***** válasza:
A férjednek kéne inkább lelkipásztorlás NEM neked.
2023. szept. 25. 19:34
 25/34 anonim ***** válasza:

24.Hsz!

Ne ítélj,hogy ne ess ítélet alá!

2023. szept. 25. 20:30
 26/34 anonim ***** válasza:

21.Hsz!

Ámen!

Soli Deo glória!

2023. szept. 25. 20:31
 27/34 KZitus ***** válasza:

Szia

Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de egy nagyon lényeges és fontos dologról mintha megfeledkeztél volna! Azt írod ".... dolgoznom kellett, hogy egyek, s gondoskodjam a gyermekeinkről...." Hol vannak a gyermekeid a számításaidban, amikor le szeretnéd hagyni őket? lehet a haláloddal az ŐK élet-útjukat rakod ki a "pokol" felé: Ők mit szólnak ahhoz, hogy anya nélkül kell(ene) élniük ez után? Az ők életük hogyan alakulna? Tényleg ennyire nem gondolsz rájuk? Egy nő ha anya lesz, semmi sem fontosabb az életében, mint a gyermekük szellemi-fizikai egészsége. A te saját egészséged másodlagos ehhez képest!

Tudod, hogy a gyermek Isten áldása? Születésükkel kaptál egy 20 éves programot, amit akkor is el kell végezned, ha már nem láthatod őket! De a szereteted, az anyai szereteted nem veszítheti el a "látását"!

Ébredj fel az önsajnálatból, és a gyerekeidért küzd, hogy megadd nekik azt a szeretetet, amelyet CSAK egy anya adhat meg nekik.

Miért érzed azt, hogy "anyátlanságra" ítélheted a gyermekeidet? Kitől kaptál erre felhatalmazást?

Bocsáss meg kérlek, ha szigorúnak tűnök(nem szándékos), de a gyermekeid féltése hozta ki ezt belőlem. Én apa nélkül nevelkedtem (meghalt), és borzalmas egyik szülő nélkül felnőni!

2023. szept. 25. 20:41
 28/34 anonim ***** válasza:

Kedves Zitus!

Nem tudlak s nem is akarlak cáfolni abban,amit írtál,de saját depis tapasztalatom alapján intelek:

1. A depresszióban szenvedő lélek képtelen racionálisan dönteni,mert látását elfedi a kilátástalanság köde. Ne várj racionális reakciókat depisektől!

2. A depisek jelentős részét az önvádja kergeti öngyilkosságba,vagy olyan élethelyzetekbe, melyek életveszélybe sodorják őket.(passzív öngyilkosságba)

Az ilyen szenvedők megfeddése,hibás döntéseik,gondolkodásuk miatti felelősségrevonása gyilkosságként, szakadékba taszításként hat.

Kérlek óvakodj ilyentől!

2023. szept. 25. 20:58
 29/34 anonim ***** válasza:
Tarts ki, már nem sok idő.
2023. szept. 25. 22:24
 30/34 KZitus ***** válasza:

Köszönöm az intésedet!

Biztosan úgy van az 1,2 pontban leírtak. nem is megfeddni akartam, inkább olyan dolgokra felhívni a kérdező figyelmét, amire a hozzászólásaiból látszik, ő nem gondolt! Ezért mint már megtettem, ismét elnézést kérek a kérdezőtől, talán ebben a helyzetben hasznára lenne, ha arra gondolna, mennyi embernek van szüksége rá környezetében. Drága és értékes az élete. Jó lenne ha ezt észrevenné.

Remélem kilábal a jelenlegi hullámvölgyből, amelybe ez a sok szenvedéssel átszőtt élet kényszerítette. A gyermekei szeretete sokat segíthet neki.

Csodálatos élni, minden nehézség ellenére, ha van cél!

2023. szept. 26. 20:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!