Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Allah megtud tanítani szeretni?

Allah megtud tanítani szeretni?

Figyelt kérdés

2023. aug. 27. 01:55
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

"A tiszta egyistenhit hogy lehet rossz?"

Az Aton kultusz is tiszta egyistenhit volt, akkor az lehetett rossz?

"Ráadásul a Bibliában szó nincs arról hogy Jézus Isten."

Elég sok szó van róla, amit idéztek neked már sokan a Bibliából, ha ezeket nem fogadod el, hát nem, senkit se érdekel, de ne hazudj.

"Mohamed miért hamis próféta szerinted?"

Mert Isten szavával ellentétes dolgokat prédikált, magát prófétának adta ki.

"Akkor a zsidó istenkép is hamis? Csak mert a zsidó és muszlim istenkép megegyezik."

Nem egyezik meg, például a zsidó istenkét szerint Jahve nem küldözget arab (ál)prófétákat :) De nyilván sok a hasonlóság, hiszen Mohamed az iszlámot a zsidó és keresztény vallásból hozta létre.

"Jelentésben sem mert az Allah szó nem egyszerűen Istent jelent hanem az egyetlen Isten a jelentése."

Direkt írtam "az Istent", mivel az Allah szó is ezt jelenti :)

Ejnye hát ennyire nem ismered az arab nyelvet? Még én is tudom, hogy nincs benne "egyetlen" jelentésű szó.

2023. szept. 23. 19:32
 42/46 anonim ***** válasza:

"Az Aton kultusz is tiszta egyistenhit volt, akkor az lehetett rossz?"

Az Aton kultusz nem más mint Napisten imádata tehát bálványimádás nem tiszta egyistenhit. Az iszlám viszont tiszta egyistenhitet hirdet az erkölcsi tanításai pedig nagyjából megegyeznek a keresztény erkölcsi tanítással. A tízparancsolat is benne van a Koránban. Akkor megkérdezem újból. A tiszta egyistenhit hogy lehet rossz?

"Elég sok szó van róla, amit idéztek neked már sokan a Bibliából, ha ezeket nem fogadod el, hát nem, senkit se érdekel, de ne hazudj."

Te hazudsz és a többi keresztény. Egyetlen Bibliai vers sincs amiben Jézus kijelenti hogy "Isten vagyok" . Amiket idézgettek azok sokféleképpen értelmezhető versek. Ráadásul a százezer emberből aki személyesen látta Jézust, senki nem nézte Istennek.

"Mert Isten szavával ellentétes dolgokat prédikált, magát prófétának adta ki."

De honnan tudod hogy nem mond igazat? Mivan ha tényleg meghamisították a Tórát és Evangélimot? Egyébként meg tényleg meghamisították. Ez tudományos tény tehát Mohamed próféta igazat mondott.

"Nem egyezik meg, például a zsidó istenkét szerint Jahve nem küldözget arab (ál)prófétákat"

És szerinted az igazságos hogy Isten senkihez nem küld prófétákat csak a zsidó néphez? :) Nem igazságosabb az amit az iszlám tanít miszerint Isten minden néphez küldött prófétákat? Egyébként Mohamed prófétát megjövendőlte a Biblia. Itt a kérdésem erről:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

"De nyilván sok a hasonlóság, hiszen Mohamed az iszlámot a zsidó és keresztény vallásból hozta létre."

Ez sem igaz. Az iszlám minden keresztény alaptanítást elutasít Jézus istenségétől kezdve a szentháromságon át a megváltóhaláláig. A zsidó vallás pedig csak a zsidósággal foglalkozik senki mással.

"Ejnye hát ennyire nem ismered az arab nyelvet? Még én is tudom, hogy nincs benne "egyetlen" jelentésű szó "

Miért okoskodsz ha nem értesz hozzá. Az isten szó arabul ilah, tehát az Allah szó nem jelenthet pusztán istent. Ez egy kizárólagos név és azt jelenti az Egyetlen Isten.

2023. szept. 24. 08:22
 43/46 anonim ***** válasza:

"Az Aton kultusz nem más mint Napisten imádata tehát bálványimádás nem tiszta egyistenhit."

Tévedés, az Aton-kultusz tiszta egyistenhit, hiszen pont ez volt a lényege, hogy csak Atont imádták. Amúgy még hasonlít is, Aton-Allah, lehet ugyanaz a kettő? :)

"A tízparancsolat is benne van a Koránban. Akkor megkérdezem újból. A tiszta egyistenhit hogy lehet rossz?"

Persze, hogy benne van, Mohamed ezt is átvette a zsidóktól és keresztényektől. A tiszta egyistenhit pedig jó, de nem minden istenkét jó, lásd muzulmán istenkép vagy Aton-kultusz.

"Amiket idézgettek azok sokféleképpen értelmezhető versek."

Több helyen is nagyon egyértelműen kijelentik, hogy Jézus Isten, legfeljebb egy hülye tudná másként értelmezni :)

"Egyébként meg tényleg meghamisították. Ez tudományos tény tehát Mohamed próféta igazat mondott."

Ha tényleg meghamisították, akkor Mohamed egy meghamisított írást hamisított tovább és az még távolabb áll az igazságtól.

"Nem igazságosabb az amit az iszlám tanít miszerint Isten minden néphez küldött prófétákat?"

Nem tisztem megítélni Isten lépéseit, de a történelem azt mutatja, hogy nem küldött. A Koránban is csak a bibliai próféták szerepelnek, amiket a hamis átvett.

"Ez sem igaz."

Nem igaz? Olvastad te valaha a Koránt? Tele van Bibliából plagizált, kicsit átírt történetekkel.

"Miért okoskodsz ha nem értesz hozzá."

Akkor írd le nekem arabul azt a szót, hogy "egyetlen", s megnézzük.

2023. szept. 24. 13:35
 44/46 anonim ***** válasza:
51%

"Tévedés, az Aton-kultusz tiszta egyistenhit, hiszen pont ez volt a lényege, hogy csak Atont imádták. Amúgy még hasonlít is, Aton-Allah, lehet ugyanaz a kettő?"

Ha nálad a Napisten imádata egyistenhit ez téged minősít. Mondjuk a szentháromsághoz képest lehet hogy inkább nevezhető egyistenhitnek.

Az iszlámban és a kereszténységben az erkölcsi tanítások nagyrészt megegyeznek. Ez igaz az Aton-kultusz estében? Az iszlámban és a kereszténységben sok személy, próféta megegyezik, sok történet szintén. Ez igaz az Aton-kultusz estében?

"Persze, hogy benne van, Mohamed ezt is átvette a zsidóktól és keresztényektől. A tiszta egyistenhit pedig jó, de nem minden istenkét jó, lásd muzulmán istenkép"

Előbb azt állítod hogy az iszlám átvette a zsidóktól és keresztényektől majd azt mondod hogy a muzulmán istenkép nem jó:) Legalább legyél már következetes :)

"Több helyen is nagyon egyértelműen kijelentik, hogy Jézus Isten, legfeljebb egy hülye tudná másként értelmezni"

Kit érdekel más mit mond Jézusról. Mutass egy verset a Bibliából amiben Jézus kijelenti hogy Isten vagyok. Továbbá sorold fel hogy a százezer emberből akik látták Jézust, hányan nézték Istennek? Segítek. Egyetlen olyan vers sincs a Bibliában amiben Jézus kijelenti hogy Isten, sőt tengernyi versben megkülönbözteti magát Istentől és senki nem nézte Jézus Istennek. Még tanítványa is alig volt és azok is magára hagyták, elárulták, megtagadták. Továbbá a Tizparancsolat kimondja hogy senkit ne imádj aki a földön jár, de ti a földön járó Jézust imádjátok istenként. Na akkor ki a hülye? :)

"Ha tényleg meghamisították, akkor Mohamed egy meghamisított írást hamisított tovább és az még távolabb áll az igazságtól."

Az hogy a Bibliát meghamisították nem "Ha" kategória. Tudományos tény hogy a Biblia meg lett hamisítva. És kérdés, honnan tudod hogy Mohamed próféta nem mond igazat mikor a tudomány igazolta hogy a Biblia hamisított tehát ebben biztosan igaza van?

"Nem tisztem megítélni Isten lépéseit, de a történelem azt mutatja, hogy nem küldött."

Nem azt kérdeztem hogy szerinted mire van bizonyíték. Azt kérdeztem nem igazságosabb az amit az iszlám tanít miszerint Isten minden néphez küldött prófétákat? A keresztény verzióban hol az igazságosság, hogy a zsidók számos prófétát kapnak, a többi nép meg semmit?

"A Koránban is csak a bibliai próféták szerepelnek, amiket a hamis átvett."

Ez sem igaz. A Koránban vannak olyan próféták akik a Bibliában nem szerepelnek, illetve van aki a Koránban próféta a Bibliában meg nem az.

"Nem igaz? Olvastad te valaha a Koránt? Tele van Bibliából plagizált, kicsit átírt történetekkel."

Én tanításokról beszélek. Az iszlám minden keresztény alaptanítást elutasít Jézus istenségétől kezdve a szentháromságon át a megváltóhaláláig. Az igaz hogy sok történet ugyanaz de lényeges különbségekkel. A Korán szerint minden esetben fényévekkel igazságosabb, erkölcsösebb, logikusabb. Ott van például Noé története. A Biblia szerint Noé nem foglalkozott az emberekkel, a Korán szerinti Noé tanította figyelmeztette az embereket. A Biblia szerint az egész világot elöntötte a víz, a Korán szerint csak helyi árvízvolt. A Biblia szerint minden állatból bezsúfoltak egy párat a hajóba, a Korán szerint csak házi állatok lehettek a hajon.

Vagy ott van Dávid története. A Biblia szerint Dávid próféta aki paráználkodott egy katonája feleségével, majd csellel megölette a katonát. Az iszlám szerint Dávid erkölcsös példamutató próféta volt. Vagy ott van Mózes. A Biblia szerint Mózes nők és gyerekek tömeges legyilkolására adott parancsot és népek kiirtására. A Korán szerint erkölcsös példamutató próféta volt.

Hülyénél is hülyébbnek kell hogy legyen valaki hogy ezek után a Bibliai történeteket tartsa Isten szavának :)

"Akkor írd le nekem arabul azt a szót, hogy "egyetlen", s megnézzük."

Nem kell hogy le legyen külön írva. Maga az Allah szó tartalmazza ezt.

2023. szept. 24. 14:33
 45/46 anonim ***** válasza:

"Ha nálad a Napisten imádata egyistenhit ez téged minősít."

Hány Istent imádtak az Aton-kultusz során? Egyet, kettőt, hármat, sokat? Tudtommal egyet. Akkor "hányistenhit", az Aton-kultusz? Bárhogy számolom, az egyistenhit lesz. Pont annyira tiszta, mint az iszlám.

"Az iszlámban és a kereszténységben sok személy, próféta megegyezik, sok történet szintén. Ez igaz az Aton-kultusz estében?"

Mivel Ehnaton fáraó jóval a kereszténység előtt élt és Mohameddel ellentétben ő nem a keresztény-zsidó vallásból hozta létre sajátját, ezért nyilván nem lesznek benne megegyező személyek.

"Előbb azt állítod hogy az iszlám átvette a zsidóktól és keresztényektől majd azt mondod hogy a muzulmán istenkép nem jó:) Legalább legyél már következetes :)"

Az vagyok, mint írtam fentebb is, átvette és át is alakította.

"Kit érdekel más mit mond Jézusról."

A teljes Biblia Istentől ihletett, tehát minden keresztényt érdekel, ami a Bibliában van.

"Na akkor ki a hülye?"

Továbbra is te, de ezt már évek óta mondja neked mindenki, még muszlim hittestvéreid is.

"És kérdés, honnan tudod hogy Mohamed próféta nem mond igazat mikor a tudomány igazolta hogy a Biblia hamisított tehát ebben biztosan igaza van?"

Kíváncsiságból, pontosan mely részekről állítja a "tudományod", hogy hamis a Bibliában, s pontosan mely részekről állítja Mohamed hamis próféta? Hogy össze tudjuk vetni. Addig elég nehéz ilyen kérdésekre válaszolni, lehet nincsenek is átfedésben egyáltalán.

De az egész biztos, hogy ha Mohamed a hamis egy eleve hamisított könyvet hamisít tovább, az az eredetitől még távolabb lesz (lett). Ez egyszerű tény, amit könnyen beláthat bárki, aki nem elfogult fanatikus.

"Nem azt kérdeztem hogy szerinted mire van bizonyíték."

Én pedig azt kérdeztem, illetve állítottam. Hiába tűnik egy kitalált mese igazságosabbnak, ha a valósághoz semmi köze.

"Ez sem igaz. A Koránban vannak olyan próféták akik a Bibliában nem szerepelnek, illetve van aki a Koránban próféta a Bibliában meg nem az."

Konkrétan egy ilyen van a Koránban, de annál se egyértelmű. A második felére pedig egyszerű a válasz, Mohamed nem nagyon értette a bibliai szereplők hátterét és a próféta jelentését se, szóval kicsit összekutyulta.

"A Biblia szerint az egész világot elöntötte a víz, a Korán szerint csak helyi árvízvolt."

Ebben kivételesen elolvastam a Koránt és nem igaz, amit írsz. A Korán is azt írja, hogy az egész földet elöntötte a víz, pont, mint a Bibliában.

"Nem kell hogy le legyen külön írva. Maga az Allah szó tartalmazza ezt."

De én azt kértem, hogy írd le nekem külön, hogy én is láthassam igaz-e amit írsz :)

2023. szept. 24. 15:47
 46/46 anonim ***** válasza:
51%

"Hány Istent imádtak az Aton-kultusz során? Egyet, kettőt, hármat, sokat? Tudtommal egyet. Akkor "hányistenhit", az Aton-kultusz? Bárhogy számolom, az egyistenhit lesz. Pont annyira tiszta, mint az iszlám."

Te miről beszélsz? Attól hogy egy vallásban egy kitalált istenséget imádnak még nem lesz egyistenhit a zsidó, keresztény és iszlám vallás szempontjából.

"Mivel Ehnaton fáraó jóval a kereszténység előtt élt és Mohameddel ellentétben ő nem a keresztény-zsidó vallásból hozta létre sajátját, ezért nyilván nem lesznek benne megegyező személyek."

Milyen azonosságok vannak az iszlám és az Aton-kultusz illetve az iszlám és a kereszténység között?

"Az vagyok, mint írtam fentebb is, átvette és át is alakította."

Mit alakított át? Mitől nem jó? Az Ószövetségi Istenkép egy kegyetlen tömeggyilkos aki népirtásra adott parancsot, az Újszövetségi Istenkép pedig úgy néz ki hogy Isten eljött emberként hogy megölesse magát mert csakígy tud megbocsátani, magyarul emberáldozatot kért ami egy pogány elem. Szóval miért nem jó az iszlám szerinti igazságos, könyörületes Istenkép?

"A teljes Biblia Istentől ihletett, tehát minden keresztényt érdekel, ami a Bibliában van."

Mit is jelent hogy Istentől ihletett? Ezt sokszor kérdeztem keresztényektől de mindenki mást mond :) Egyébként meg van aki prófétának nevezi Jézust a Biblia szerint. Akkor miért nem azt hiszed el?

"Továbbra is te, de ezt már évek óta mondja neked mindenki, még muszlim hittestvéreid is."

A drakula nevű az iszlám alapjaival sincs tisztában. A keresztényeknek akar csak megfeleni ami szánalmas.

Akkor újra megkérdezem. Mutass egy verset a Bibliából amiben Jézus kijelenti hogy Isten vagyok. Továbbá sorold fel hogy a százezer emberből akik látták Jézust, hányan nézték Istennek? Segítek. Egyetlen olyan vers sincs a Bibliában amiben Jézus kijelenti hogy Isten, sőt tengernyi versben megkülönbözteti magát Istentől és senki nem nézte Jézus Istennek. Még tanítványa is alig volt és azok is magára hagyták, elárulták, megtagadták. Továbbá a Tizparancsolat kimondja hogy senkit ne imádj aki a földön jár, de ti a földön járó Jézust imádjátok istenként. Na akkor ki a hülye?

"Kíváncsiságból, pontosan mely részekről állítja a "tudományod", hogy hamis a Bibliában, s pontosan mely részekről állítja Mohamed hamis próféta? Hogy össze tudjuk vetni. Addig elég nehéz ilyen kérdésekre válaszolni, lehet nincsenek is átfedésben egyáltalán."

Nyilván a Bibliából az biztosan hamis ami eltér a Korántól. A Tudomány pedig összességében állítja a Bibliáról hogy hamis. Tehát külön az Ószövetségről és külön az Újszövetségről is.

"De az egész biztos, hogy ha Mohamed a hamis egy eleve hamisított könyvet hamisít tovább, az az eredetitől még távolabb lesz (lett). Ez egyszerű tény, amit könnyen beláthat bárki, aki nem elfogult fanatikus."

De honnan tudod hogy Mohamed nem próféta és nem az eredeti üzenetet állította vissza?

"Én pedig azt kérdeztem, illetve állítottam. Hiába tűnik egy kitalált mese igazságosabbnak, ha a valósághoz semmi köze."

Miért ne lenne semmi köze a valósághoz? Honnan tudod hogy 50 ezer, 10 ezer vagy 5 ezer éve nem érkeztek próféták különböző népekhez? Meg ha neked a valósághoz történő közelség a mérce miért vagy keresztény? :) A Biblia olyan távol áll a valóságtól mint Makó Jeruzsálemtől. Ilyeneket ír hogy a növények előbb voltak minta Nap meg hogy 4 ezer éve az egész világot elöntötte az árvíz :)))

"Konkrétan egy ilyen van a Koránban, de annál se egyértelmű."

Nem igaz. Nem egy ilyen van. Plusz leírja hogy minden nép kapott prófétákat.

"A második felére pedig egyszerű a válasz, Mohamed nem nagyon értette a bibliai szereplők hátterét és a próféta jelentését se, szóval kicsit összekutyulta."

Mit kell ezen éretni? Megkérdezi egy kereszténytől hogy nálatok kik próféták és ennyi. Ha érdeketek úgy kívánja azt hazudjátok hogy Mohamed próféta semmit nem értett a kereszténységhez, máskor meg hogy onnan vett át mindent :)))

"Ebben kivételesen elolvastam a Koránt és nem igaz, amit írsz. A Korán is azt írja, hogy az egész földet elöntötte a víz, pont, mint a Bibliában."

Hazugság. Egyszóval sem ír olyat a Korán hogy az egész földet elöntötte a víz. Persze idézheted, de tudom hogy nincs ilyen csak hazudsz.

"De én azt kértem, hogy írd le nekem külön, hogy én is láthassam igaz-e amit írsz "

Mit írjak le? Ha egyszer az Allah szó jelentése az hogy az Egyetlen Isten.

2023. okt. 14. 13:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!