Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Allah megtud tanítani szeretni?

Allah megtud tanítani szeretni?

Figyelt kérdés

2023. aug. 27. 01:55
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
34%

"Ne mond, mutasd meg."

Megmutattam. Elif, lam, he betűkből áll mind az Elah mind az Allah szó.

[link]

2023. aug. 31. 09:22
 32/46 anonim ***** válasza:

Én nem értek se az arab, se a héber betűkhöz (szóval úgy vághatsz át, ahogy akarsz), nem is akarok, de találtam hozzá egy olyan, ahol kiejtik mind a két szót:

[link]

Én itt "ilát" hallok.

Majd amit Jézus mondott:

[link]

Egyértelműen "elí" hangzik el.

De nyilván hasonló a két szó, mert mind a kettő semita nyelv, angol God és német Gott is hasonló.

De az állításod, miszerint Jézus Allahot mondott, az egyértelműen hazugság.

2023. aug. 31. 18:49
 33/46 anonim ***** válasza:
51%

Nem kell értened hozzá. Belinkeltem a héber ábc-t.

A kedvedért utánanéztem. Az eredeti héber és arámi nyelvű Bibliában szó szerint szerepel hogy Allah.

Ezsdrás könyve 7:19 Elah Yerushelem (Jeruzsálem Istene)

Ezsdrás könyve 7:23 Elah Shemaya (menny Istene)

Dániel próféta könyve 2:23 Elah avahati (atyám Istene)

2023. szept. 23. 12:29
 34/46 anonim ***** válasza:

"Az eredeti héber és arámi nyelvű Bibliában szó szerint szerepel hogy Allah."

Megmutatod kérlek, mert én továbbra is csak Elah szót látom.

2023. szept. 23. 14:22
 35/46 anonim ***** válasza:
51%
Elah és Allah ugyanaz. Ezt már többször is elmondtam és azt is hogy írásban még ennyi különbség sincs. Ugyanúgy írják. Egyébként a zsidók ezt nem is tagadják. A rabbik elismerik hogy Allah ugyanaz az Isten akiben ők is hisznek. Csak a keresztények hazudják hogy nem ugyanaz.
2023. szept. 23. 14:31
 36/46 anonim ***** válasza:

"Egyébként a zsidók ezt nem is tagadják. A rabbik elismerik hogy Allah ugyanaz az Isten akiben ők is hisznek."

Kár, hogy a kettőnek sok köze nincs egymáshoz :)

Szerintem is a muzulmánok ugyanabban az Istenben hisznek (ahogy a legtöbb keresztény szerint is, hiába hazudozol megint), mint mi, csak az istenképük rossz. Ettől függetlenül, a két szó bár nagyon hasonló, de nem ugyanaz. Csak két rokon semita nyelv szava egyazon dologra. Ahogy az angol God és német Gott se ugyanaz, pedig lásd mennyire hasonló.

2023. szept. 23. 16:14
 37/46 anonim ***** válasza:
51%

"Kár, hogy a kettőnek sok köze nincs egymáshoz"

Miért nincs köze egymáshoz? Ha tisztában vagy azzal hogy ugyanabban hisznek akkor miért tagadod hogy ugyanúgy nevezik?

"Szerintem is a muzulmánok ugyanabban az Istenben hisznek (ahogy a legtöbb keresztény szerint is, hiába hazudozol megint), mint mi, csak az istenképük rossz."

Úgy érted hogy az iszlám szerinti tiszta egyistenhit rossz, a keresztény bálványimádó politeista szentháromság pedig jó?

"Ahogy az angol God és német Gott se ugyanaz, pedig lásd mennyire hasonló."

Miért nem ugyanaz? Ha például téged Péternek hívnak de egy angol Peternek szólít akkor már nem neked szólt? :)

2023. szept. 23. 17:26
 38/46 anonim ***** válasza:

"Úgy érted hogy az iszlám szerinti tiszta egyistenhit rossz, a keresztény bálványimádó politeista szentháromság pedig jó?"

A keresztény Szentháromság egy Isten kép a helyes a kinyilatkoztatás alapján, a muzulmán istenkép rossz a Biblia alapján, sőt Mohamed még hamis próféta is.

De ettől függetlenül ugyanaz az egy Isten, csak mint írtam, a muzulmán istenkép hamis, amit egy hamis próféta alkotott meg.

"Ha például téged Péternek hívnak de egy angol Peternek szólít akkor már nem neked szólt? :)"

Rendben, akkor nézhetjük így is, de akkor a magyar Isten szó is tökéletes, sőt mondhatjuk, Jézus is "az Istennek" szólította a kereszten az Atyát. Hiszen a két szó ugyanaz, csak egyik magyar nyelven, másik héber-arámi nyelven (Éli), vagy az arab nyelvű Allah, végső soron jelentése mind a háromnak ugyanaz. A szóalak pedig mit számít, nem?

2023. szept. 23. 18:05
 39/46 anonim ***** válasza:
51%

"A keresztény Szentháromság egy Isten kép a helyes a kinyilatkoztatás alapján, a muzulmán istenkép rossz a Biblia alapján, sőt Mohamed még hamis próféta is."

A tiszta egyistenhit hogy lehet rossz? Ráadásul a Bibliában szó nincs arról hogy Jézus Isten. Nincs ilyen vers amiben Jézus azt mondja ő Isten. Mohamed miért hamis próféta szerinted?

"De ettől függetlenül ugyanaz az egy Isten, csak mint írtam, a muzulmán istenkép hamis, amit egy hamis próféta alkotott meg."

Akkor a zsidó istenkép is hamis? Csak mert a zsidó és muszlim istenkép megegyezik.

2023. szept. 23. 18:40
 40/46 anonim ***** válasza:
51%

"Rendben, akkor nézhetjük így is, de akkor a magyar Isten szó is tökéletes, sőt mondhatjuk, Jézus is "az Istennek" szólította a kereszten az Atyát. Hiszen a két szó ugyanaz, csak egyik magyar nyelven, másik héber-arámi nyelven (Éli), vagy az arab nyelvű Allah, végső soron jelentése mind a háromnak ugyanaz. A szóalak pedig mit számít, nem?"

Hát de a kettő nem ugyanaz. A magyar Isten szónak semmi köze az arámi Elah szóhoz vagy az arab Allah szóhoz. Jelentésben sem mert az Allah szó nem egyszerűen Istent jelent hanem az egyetlen Isten a jelentése.

2023. szept. 23. 18:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!