Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Allah megtud tanítani szeretni?

Allah megtud tanítani szeretni?

Figyelt kérdés

2023. aug. 27. 01:55
1 2 3 4 5
 11/46 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

"De azt tudom, hogy már jóval az iszlám vallás születése előtt az arab keresztények is ezt a szót használták Istenre, s akkor nem volt benne ilyen "egyetlen" szó még."

Gondolom nekik "az" volt inkább, hiszen még is csak egy istenhivőként tekintettek magukra.

2023. aug. 27. 14:19
 12/46 anonim ***** válasza:
100%

Értem, akkor helyesen a jelentése "az Isten", sehol sincs benne olyan, hogy "egyetlen". Köszönöm a pontosítást.

2023. aug. 27. 15:14
 13/46 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolom nekik "az" volt inkább, hiszen még is csak egy istenhivőként tekintettek magukra."

Igen, a muszlimok is egyistenhívőként tekintenek magukra, a keresztények is, pont ezért vehették át később a muszlimok az Allah szót az ottani keresztényektől.

2023. aug. 27. 15:15
 14/46 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

"Értem, akkor helyesen a jelentése "az Isten", sehol sincs benne olyan, hogy "egyetlen". Köszönöm a pontosítást."

Nos igazábol mindkettőt tudja jelenteni. TUDTOMMAL! Vagyis nem biztos...

2023. aug. 27. 16:39
 15/46 anonim ***** válasza:
51%
Nem lehet teljesen lefordítani és ez nem átvett név, hanem ugyanarról az Istenről van szó akitől a Tóra és az Evangélium származik miért kellene máshogy nevezni? A Korán az utolsó kinyilatkoztatás Tőle és ezek az Õ szavai. De ha utánanézel Allahnak 99 neve van, ezek a jellemzői is egyben, aki megtanulja megismerheti, hogy milyen. Ezek között szerepel az Al-Ahad név is, ami szó szerint azt jelenti, hogy az Egyetlen.
2023. aug. 27. 17:07
 16/46 anonim ***** válasza:
0%
Jézus is Allah-nak nevezte Istent a Biblia szerint.
2023. aug. 28. 15:56
 17/46 anonim ***** válasza:
100%
Megnéztem a Bibliát, sehol se szerepel benne az Allah szó, nem is értem, hogy egy zsidó miért hívná Istent arab néven, amikor volt nekik rá héber és arámi szavuk is :)
2023. aug. 28. 16:30
 18/46 anonim ***** válasza:
0%

A Biblia szerint Jézus utolsó szavai ezek voltak:

Elahi Elahi lama sabachthani

Ugye ez arámiul van ami Jézus anyanyelve és azt jelenti Istenem Istenem miért hagytál el engem. Ebből kiderül Jézus Elah-nak nevezte Istent, tehát Allahnak.

2023. aug. 28. 16:37
 19/46 anonim ***** válasza:
100%

"Ebből kiderül Jézus Elah-nak nevezte Istent"

Tehát nem Allahnak

Egyébként a Biblia szerint Éli, Éli néven hívta, azért hitte több ott álló, hogy Illést hívja:

"A hatodik órától sötétség lett az egész földön a kilencedik óráig. A kilencedik óra körül Jézus hangosan felkiáltott: »Élí, Élí, lemá szabaktáni?«, azaz: »Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?« (Zsolt 22,2) Ennek hallatára egyesek az ott állók közül így szóltak: »Ez Illést hívja.« Az egyikük mindjárt elszaladt, hozott egy szivacsot, ecetbe mártotta, és nádszálra tűzve inni adott neki. (Zsolt 69,22) A többiek pedig így szóltak: »Hagyd csak, lássuk, eljön-e Illés, hogy megszabadítsa?« Ekkor Jézus ismét hangosan felkiáltott és kiadta a lelkét."

Csak nem volt süket minden ott álló.

De legalább már elismered, hogy Jézus volt a kereszten :)

2023. aug. 28. 17:29
 20/46 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát nem Allahnak"

Szerinted Elah és Allah nem ugyanaz?

"Egyébként a Biblia szerint Éli, Éli néven hívta, azért hitte több ott álló, hogy Illést hívja:"

Az Ószövetség arámi nyelvű könyveiben Elah szerepel, nem Éli. Az arámi nyelvű Újszövetségben is Elah szerepel, nem Éli. A Jézus életét megfilmesítők a Bibliából idéztek és abban is Elah szerepel.

"Ennek hallatára egyesek az ott állók közül így szóltak: »Ez Illést hívja."

Ez vicc kategória :) Jézus Istent hívta az emberek meg azt hitték Illést? :) Ilyen biztos nem történt.

"De legalább már elismered, hogy Jézus volt a kereszten :)"

Dehogy ismerem el. Még a Bibliából is kiderül hogy nem Jézus halt meg a kereszten.

2023. aug. 28. 20:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!