Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Legyek hithű muszlim?

Legyek hithű muszlim?

Figyelt kérdés
Nem tudom eldönteni mert keresztény hitben nevelkedem és mindig is az voltam de ahogy egyre jobban gondolkozok ezen rájövök,hogy a kereszténységből van pár dolog amivel nem de az iszlámból mindennel egyet értek például és talán az tetszik nekem a legjobban meg minden de nem vok benne biztos,hogy jó döntés lenne pláne,hogy hogy tudnék itthon az lenni meg minden. Mit kéne tegyek?

2023. aug. 24. 11:29
 221/238 Potyondi Gergely ***** válasza:
50%
Írtam nekik e-mailt.
2023. szept. 1. 06:26
 222/238 Potyondi Gergely ***** válasza:
50%
Hogy lehetne felvenni velük a kapcsolatot?
2023. szept. 1. 06:27
 223/238 anonim ***** válasza:
Ne töröltesd, cáfold meg ha nem értesz egyet!
2023. szept. 1. 10:04
 224/238 Potyondi Gergely ***** válasza:
24%

Meg tudom cáfolni és meg is akarom cáfolni.

Ugyanakkor ne az én akaratom teljesüljön hanem Isten akarata.

2023. szept. 1. 14:12
 225/238 Potyondi Gergely ***** válasza:
100%

Van rá esély hogy a moderátorok azért nem törlik a kérdést mert még nem látták hogy írtunk nekik, de arra is van esély hogy azért nem törlik mert attól tartanak, hogy ha ezt megcsinálják akkor ebből rendszer lesz.

Örülnék neki ha minden olyan kérdést és választ kitörölnének ami nem Istennek tetsző, de ennél a kérdésnél én is hibás vagyok amiért kialakult a nagy vita.

A jövőben sokkal erősebben fogok törekedni arra hogy ne provokáljak.

2023. szept. 1. 14:29
 226/238 anonim ***** válasza:
60%
Egyelőre még nem egy vallási diktatúrában vagyunk. Arra megyünk ugyan, de még nem vagyunk ott.
2023. szept. 1. 15:48
 227/238 A kérdező kommentje:
226 Nem akarok ebből is vitát generálni de egyenlőre közünk nincs semmilyen valláshoz
2023. szept. 1. 15:57
 228/238 anonim ***** válasza:

"Meg tudom cáfolni és meg is akarom cáfolni.

Ugyanakkor ne az én akaratom teljesüljön hanem Isten akarata."

Amiatt ne aggódj a végén mindig Isten akarata teljesül.

2023. szept. 1. 17:25
 229/238 anonim ***** válasza:

Muhammad démoni megszállás alatt állt

Gyerekkora óta rohamai, hallucinációi voltak.

Állítása szerint amikor elment egy fa vagy egy kő mellett, az köszönt neki. 112.oldal:

[link]

Egyszer pedig azt képzelte, hogy angyalok felnyitják a mellkasát , kivesznek belőle minden rosszat és megtöltik bölcsességgel és jósággal.

Sahih muslim 162b-c:

[link]

[link]

Az első quran látomása igy zajlott:

Elvonult egy barlangba elmélkedni és egyszer csak egy "Angyal lefogott és olyan erővel szoritott hogy azt hittem meghalok.. Akkor elengedett és azt mondta hogy olvassak, én pedig azt feleltem "Nem tudok olvasni" Ekkor újra elkapott és olyan erősen szoritott hogy nem birtam tovább. Elengedett és megint azt mondta "olvass!" Mondtam neki hogy nem tudok olvasni/mit olvassak? Harmadszorra is megszoritott majd azt mondta "Ovass az Urad nevében, aki megteremt... Q96.1-3"

majd az angyal elment. Muhammad meg volt róla győződve, hogy megszállta egy démon ezért elindult a hegy tetéjére hogy onnan leugorva megölje magát, de egy hangot hallott a mennyből, ami azt mondta neki, hogy ne tegye. Amikor hazaért, elmodta a feleségének mi történt, aki meggyőzte, hogy nem megszállott, hanem próféta ő. A felesége unokatestvére, Waraka azt mondta, hogy néha az ördög Gábriel arkangyalnak álcázza magát és akiket meglátogat, megőrülnek.

Bukhari book 1 hadith 3:

[link]

Ibn Ishaq Life of prophet muhammad 77. oldal:

[link]

Waraka viszont hozzátette, hogy Gábriel arkangyal csak prófétákhoz szól. Néha az ördög Gábrielnek álcázza magát és akihez eljön, az megőrül.

Ezt igazolja Korintusziakhoz II. 11.14.

Muhammad látomásai démoni megszállottságra utalnak. Látomások alatt a következő tüneteket produkálta:

Fülcsengés, fokozott izzadás, elvörösödés, nehézlégzés, fuldoklás, grimaszolás, hallucináció, összeesés, remegés, félelemérzet, fokozott szivverés, feldagadt erek, láz.

Bukhari vol.1 book1 hadith 1 [link]

[link]

Muhammad maga sem tudta eldönteni, hogy a jelenések allahtól vagy démonoktól jönnek. Lásd "Sátáni versek"

Ezek a tapasztalatok nem hasonlitanak korábbi prófétákéhoz, akiknek látomásai voltak. A bibliában az angyalok ugyan elsőre félelmet keltenek, de a fellépésük többnyire megnyugtató és barátságos:

[link]

[link]

2023. szept. 2. 00:16
 230/238 anonim ***** válasza:

Annak ellenére, hogy a quran szerint a sátánnak nincs hatalma azokon, akik hisznek és Urukra hagyatkoznak -Q16.99- hiteles hadith források szerint Muhammad fekete mágia áldozata lett: Bukhari 5765- azt képzelte, hogy a feleségeivel szexel, de valójában nem huzamosabb időre impotens lett és enni sem tudott.

Q69.44-46:

A quran kijelenti, hogy ha Muhammad hazudott volna, vagy hamis tanitásokat tett volna közzé, akkor allahék lefogták volna a jobb kezénél fogva és elvágták volna az ütőerét.

Muhammadék megtámadtak egy zsidók lakta települést. Egy bizonyos Zaynab nevű nő apját, nagybátyját és férjét is megölték a muszlimok, ezért Zaynab mérgezett báránysültet ajándékozott Muhammadéknak. Muhammad ugyan nem halt meg azonnal, de a méreg komoly károkat okozott benne és megnyomorította.

3 évvel később a halálos ágyán igy panaszkodott a feleségének, Aishának:

"Még mindig érzem a fájdalmat, amit a mérgezett étel okozott amit Khaybarban ettem. Olyan érzés, mintha elvágnák az ütőerem."

[link]

[link]

2023. szept. 2. 00:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!