Legyek hithű muszlim?
"milyen erkölcsi problémád van az iszlámnak ha egyszer keresztény vagy?"
Kezdjük ott, hogy Muhammad megszegte a 10 parancsolat összes pontját.
Am mire ez a sok kérdés? Nem unod az egy napja tartó vitatkozàst? Vagy csak akkor ha vesztésre állsz? El kell terelni a szót a kellemetlen témákról, mi?
Egy dolog, ami felett átsiklottam:
Jézus az iszlámban
A quran szerin Miriam, Mózes testvére és Maryam, Jézus anyja ugyanaz a személy🤣Allah összezavarodott🤣
Akartok-e a mennyben lenni egy olyan emberrel akit gyűlöltök?
Szerintetek Isten fel fog venni a mennybe egy olyan embert, aki halála pillanatáig gyűlölt valakit?
Mi van ha az akit gyűlölt, már a mennyben van?
Isten = Szeretet
Szeretni azt jelenti hogy: akarom hogy legyél (nem én találtam ki).
Minden ember a világon azért születik meg mert Isten azt akarta hogy legyen.
A Szeretet ellentéte a gyűlölet, és a gyűlölet gyűlöletet szül.
Ha valakit úgy próbálunk meg téríteni, hogy megsértjük őt és az ő vallását akkor az illető nagy eséllyel minket is megsért.
Kérek szépen mindenkit hogy senki se támadja a Bibliát.
Ha lehet akkor a többi vallás támadása helyett inkább a Bibliát védjük.
Isten kivétel nélkül mindenkit igazságosan meg fog ítélni, és nem a bűnös ember feladata az hogy ítélkezzen a bűnös felett.
János 8,7
De mikor szorgalmazva kérdezék őt, felegyenesedeve monda nekik: Aki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ.
A Biblia pont arra tanít hogy szeressük az ellenségeinket, és hogy ha egy keresztény ezt nem tartja be akkor sem szabad a Bibliát hibáztatni.
Előfordul hogy még én is kísértésbe esek és elkezdek másokat kritizálni, de akkor sem a Bibliát kell szidni, hanem figyelmeztetni kell engem hogy tartsam be a Biblia tanításait.
Ha valaki vétkezik az nem jogosít fel minket arra hogy vétkezzünk.
Ahhoz hogy igazi béke legyen, szeretnünk kell ellenségeinket is, ahogy Jézus tanította:
Lukács 6,32-37
Mert ha [csak] azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.
És ha [csak] azokkal tesztek jól, akik veletek jól tesznek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is ugyanezt cselekszik.
És ha [csak] azoknak adtok kölcsönt, akiktől reménylitek hogy visszakapjátok, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is adnak kölcsönt a bűnösöknek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza.
Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos [Istennek] fiai lesztek, mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal.
Legyetek azért irgalmasok, mint a ti Atyátok is irgalmas.
Ne ítéljetek, és nem ítéltettek; ne kárhoztassatok, és nem kázhoztattok; megbocsássatok, nektek is megbocsáttatik.
"Tehát nem érdekelnek a vallásod alapjai. Oké🤡"
Az nem a vallásom alapja hogy hány napalatt teremtette a földet az isten, hanem egy részlet történet.
"Nem azt mondom, hogy egy konkrét kilencévest kell megerõszakolnod, hogy Muslim legyél, hanem azt, hogy a pedofíliát nem ítélheted el, mert azzal Muhammadot is elítéled és akkor nem vagy Muslim."
Ha úgy értelmezem hogy Mohamed megtette, akkor igen. De én egy másik értelmezést követek, így az én esetemben nem a prófétát itélem el, csak a pedofiliát.
"Kezdjük ott, hogy Muhammad megszegte a 10 parancsolat összes pontját."
És ez miért baj? A biblia hősei majdnem mindet megszegték.
A bibliában ott van a világ első bejegyzett öngyilkos merénylője, Sámson aki több embert ölt meg mint a 911.
A hite hagyásért járó kivégzés Mózestől, az isist megszégyenitő népirtások, és ha már ennyire rá vagy kattanva a gyerek szexre:
4 Mózes 31:17-18.
“Most azért öljetek meg minden fiúgyermeket, és öljetek meg minden nőt is, akinek már volt dolga férfival úgy, hogy vele hált. De hagyjatok életben magatoknak minden leánygyermeket, aki még nem ismeri a férfival való hálást.”
Én nem értem hogy ezek után erkölcsileg mi bajod velünk.
"Am mire ez a sok kérdés? Nem unod az egy napja tartó vitatkozàst? Vagy csak akkor ha vesztésre állsz? El kell terelni a szót a kellemetlen témákról, mi?"
Gondoltam ha te támadod a mi vallásunkat, meg nézem hogyan véded a magadét. Az üssön, aki készen áll arra hogy öt is meg ütik.
Egyébként meg te is egy napja vitatkozol, ezt nem vetheted a szememre.
"A quran szerin Miriam, Mózes testvére és Maryam, Jézus anyja ugyanaz a személy🤣Allah összezavarodott🤣"
Nem, csupán a zsidóknál a Mózes és mária nevek szintén gyakoriak.
A jézus navelőapját szintén józsefnek hívják, mint az egiptomban tevékenykedő Álomfejtő józsefet.
Egyébként ki is tereli a témát?
154-es.
Hát ez szép kérés, de már késő.
Mikőzben vissza kerestem a egyik válaszod, rájöttem hogy ugyan azokat a köröket futjuk.
Te állitottál valamit, én meg valamit ellene állitottam és nem fogadjuk el a másik állitását. Ezt csináljuk már száz válasz óta, szóval ennek már nincsen értelme. Előbb kellett volna elmennem.
Viszlát Abdullah, javaslom te is menj el.
"Az nem a vallásom alapja hogy hány napalatt teremtette a földet az isten, hanem egy részlet történet."
A vallásod alapja az, hogy a quran tévedhetetlen.
"A biblia hősei majdnem mindet megszegték."
Jézus egyet sem szegett meg és nem is volt mindig galamb természetû. Volt, hogy ostorral kergetett embereket.
"Egyébként meg te is egy napja vitatkozol, ezt nem vetheted a szememre."
De én nem mondtam, hogy unom, ellentétben veled.
"Nem, csupán a zsidóknál a Mózes és mária nevek szintén gyakoriak."
A linkben részletesen ki van fejtve és be van bizonyítva, hogy nekem van igazam. Téged baromira nem érdekel a saját vallásod. Menõ a mennyei bordélyház, a pedofília, nemi erõszak, jihád, a többi egyáltalán nem érdekel titeket, ahogy làtom.
"Jézus egyet sem szegett meg és nem is volt mindig galamb természetû. Volt, hogy ostorral kergetett embereket."
Jézus nem kergetett ostorral embereket!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!