Mérges volt Ábrahám,amikor Jézus kikérte Lázár barátja lelkét a paradicsomból?
Ismerjük a történetet,hogy Mária és Márta üzent Jézusnak,hogy testvérük Lázár halálosan beteg. Jézus késlekedett más ügye miatt és csak barátja halála után négy nappal érkezett meg.
A testvérek zsörtölődve fogadták,de Jézus így felelt: "Ne szomorkodjatok! Ábrahám jó barátom. Igaz,a laposföld óráját nézve éppen sziesztázik a tudásfa alatt,de megkérem Gábriel arkangyalt,hogy ébressze fel. Remélem nem lesz túl bosszús,hogy legszebb álmából riasztották fel!
Valóban! A még mindig ásitozó Ábrahám igazán bosszús volt és Gábriel hosszas érvelésére engedte csak vissza a Földre Lázár lelkét.
Lázár lelke,amikor megtudta,hogy legjobb barátja illyen galád dologra kéri,hogy vissza kell térni a paradicsomi környezetéből,a koszos,bűnös Földre,elbújt a Paradicsom legeldugottabb zugába,de Gábriel ott is megtalálta.
Ettől kezdve azon gondolkodott,hogy miként teremtse le Jézust, ezért a kiszúrásáért.
Ugye így volt?
A történet megtalálható a Bibliában: János Evangéliuma 11:1-44
20.Hsz!
OK!
Szerinted a pokol és a Paradicsom,egy egymás melletti porta,melyet egy szakadék választ el csupán egy karnyújtásnyira?
Ha a pokolban lévők lelkek,mivel testüket a Földön hagyták rothadni,melyik részük szomjazik és szenved a tűztől?
20. Hsz!
Micsoda "Menyország" az,ahol láthatja az anya,apa az elkárhozott gyermeke szenvedését?
Ha a "lélek" Isten lényéből egy darab és nem az ő lehelete, akkor a pokolban Sátán(Lucifer) kínozhatja az isteni lény egy darabját?Végülis Sátán uralkodhat Isten felett?...(Ez,egy ördögi ötlet,amit a un.keresztények zöme becumizott.)
Gondolkozva olvasd a Bibliát!
"Szerinted a pokol és a Paradicsom,egy egymás melletti porta"
Nem. A történetből ez nem következik. Ezt csak te hallucinálod.
"melyik részük szomjazik és szenved a tűztől"
Az emberi szellemnek is vannak érzékszervei, sokkal élénkebbek, mint a fizikálisak. János is szellemben ragadtatott el, a teste itt volt a földön.
"Micsoda "Menyország" az,ahol láthatja az anya,apa az elkárhozott gyermeke szenvedését?"
Miből következtettél erre? Én nem látok erre példát a Bibliában.
"Ha a "lélek" Isten lényéből egy darab és nem az ő lehelete"
A lélek azt jelenti, hogy lehelet. Isten szelleme az ő lehelete. Nincs különbség a kettő között.
"akkor a pokolban Sátán(Lucifer) kínozhatja az isteni lény egy darabját"
Az emberi szellemet kínozza.
"Végülis Sátán uralkodhat Isten felett?"
Nem. Rajtad kívül ilyen baromságot senki nem állít.
Ezt mondja a Biblia:
" Egyszer, amikor gyötrelmei között felnézett, meglátta a távolban Ábrahámot, mellette pedig Lázárt. 24 Ekkor felkiáltott: »Atyám, Ábrahám, könyörülj rajtam, és küldd el Lázárt, hogy a vízbe mártott ujjával lehűtse a nyelvemet, mert borzasztóan éget ez a tűz!«
Ha a történet nem egy korabeli tanmese,mint a "Fák királyválasztása",akkor a pokolba átnyúlhat egy kéz,hogy az elkárhozott lélek száját lehűthesse.
Honnan veszed, hogy átnyúlhat egy kéz? :D
"Küldd el Lázárt..."
Értelmezd már, ami oda van írva!
25.Hsz!
Az sem igaz,hogy látótávolságban vannak egymástól?
"Egyszer, amikor gyötrelmei között felnézett, meglátta a távolban Ábrahámot, mellette pedig Lázárt."
Az elkárhozott lelkeknek van szája?
Mennyi távolságot értesz látótávolság alatt? Én, ha most felnézek az égre, látom a fene se tudja milyen messze levő csillagokat.
"Az elkárhozott lelkeknek van szája?"
Az ember szellemének vannak érzékszervei, tud beszélni is. Teljesen tudatánál van az ember, sokkal élénkebben, mint itt a Földön volt. Hoztam neked egy csomó példát a Bibliából.
Amúgy most jut eszembe, Jézus azt mondta a kereszten a másik férfinak, hogy "még ma velem leszel a Paradicsomban".
27.Hsz!
Az elképzelésed ellen beszél a Biblia:
Prédikátor 9:7, 12 ezt mondja: „A halottak azonban semmiről sem tudnak . . . Sem tettek, sem tervek, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a Seolban (a sírgödörben), azon a helyen ahová mész.” A Zsoltárok 146:3, 4 hasonlóképp fogalmaz: „Ne bízz az előkelőkben, se földi ember fiában akinél nincs megmentés. Szelleme (életereje) eltávozik, ő visszatér földjébe és azon a napon elvesznek gondolatai.”
"Látótávolság".
Sajnálom,hogy ennyire lekorlátolt a gondolkozásod!
Nyilvánvalóan,a tanmesében, a gazdag látta Lázárt Ábrahám mellett. Nem volt ugyanis szó csillagokról.
A "még" kifejezés nincs benne az eredeti ógörög nyelvű Bibliában ugyanúgy,mint a mondatrészeket elválasztó vesszők sem.
A bibliai logikából az így értendő:
" Bizony mondom néked ma(halálom órájában),velem leszel a Paradicsomban!"
Ezt az is alátámasztja,hogy Jézus még feltámadása után is ezt mondta Máriának:
"Jézus ezt mondta neki: „Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához,..."(Jn 20:17)
26.Hsz!
Elképzelésed szerint miféle anyagból van a "szellemek"szája,érzékszervei,amit enyhítenie kellene Lázárnak,a vízbe mártott ujjával?...Tapasztalatom szerint az eredetit a holtak otthagyják a sírban,vagy elpárolog a krematóriumakban.
Citálhatod még nagyon sokszor Salamont és Dávidot, egyik sem támaszt alá téged, mert egyszerűen nem arról beszélnek, amiről te. Ezt már elmagyaráztam elég egyértelműen, de nem vagy hajlandó belátni, hogy tévedtél.
"Nyilvánvalóan,a tanmesében, a gazdag látta Lázárt Ábrahám mellett. Nem volt ugyanis szó csillagokról."
Kérdező, a csillagokat csak profán példának hoztam fel arra, hogy éreztessem veled, mennyire relatív a "látótávolság" fogalma. Azt hittem, hogy ez legalabb átmegy, de tévedtem.
"Bizony mondom néked ma(halálom órájában),velem leszel a Paradicsomban!"
Bele erőszakolsz olyan dolgokat a szövegbe, amik nincsenek ott.
"Ezt az is alátámasztja,hogy Jézus még feltámadása után is ezt mondta Máriának:
"Jézus ezt mondta neki: „Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához,..."(Jn 20:17)"
A Paradicsom nem a Menny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!