Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudom, hogy Jézust a...

Honnan tudom, hogy Jézust a szívembe fogadtam és nem csak beképzelem?

Figyelt kérdés

- Mi változik bennem olyankor?

- Külsőleg tapasztalható változás, vagy inkább belsőleg?

- Végleg elköteleződöm Jézusnak?

- Mi van, ha másik hitet választok, miközben Jézus már bennem él? Kidobódik?

2023. aug. 9. 20:32
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%

1. Illuminált leszel.

2. Külsőleg világítani fogsz.

3. Igen, örökkön örökké. Eladod neki a lelked, mint az ördögnek, vágod.

4. Kidóbódik igen.

2023. aug. 9. 20:56
 2/19 anonim ***** válasza:
29%

A katolikusok szeretnek kepzelodni...

Masok meg ugy csinalnak, mintha "a szivembe fogadtam Jezust" helyettesiteni tudna a keresztseget vagy mas szentseget...

Onnan irom, hogy kiprobaltam fiatalabb koromban es semmi nem valtozott nekem.

Ezert kenytelen voltam tovabb keresni es a megoldas arrafele volt, ahol nem gondoltam volna.

2023. aug. 9. 21:22
 3/19 anonim ***** válasza:

Az ősellenségnek a leghatékonyabb fegyvere az elbizonytalanítás. Ne dőlj be neki!

Én onnan tudom, hogy bennem van, hogy pl. szívesen hallgatom az evangéliumokat. Régebben unalmasnak találtam, most pedig kifejezetten feltölt... Azon kívül minden reggel megengedem Neki, hogy élhet bennem. Nézzen a szememmel, szeressen a szívemmel, mert nekem egyedül nem megy.

2023. aug. 9. 21:26
 4/19 anonim ***** válasza:
nem tudhatod, ez hit kérdése
2023. aug. 10. 02:06
 5/19 anonim ***** válasza:
13%
Engedd el ezt a vallásos baromságot, válassz magadnak egy sportot és nyomjad ahogy csak tudod, fel fog tölteni, lesz célod és egészségesebb is leszel, meg válassz egy hobbyt, élj becsületesen és ne higgy a mesékben, nincs se pokol se paradicsom, a világ kaotikus módon össze vissza cikázó részecskékből áll, nincs ott fent egy szakállas bácsi aki mozgatja a szálakat, ébresztő, már nem 1421et írunk!
2023. aug. 10. 09:41
 6/19 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy ne legyél gonosz rohadék a többi emberrel, meg magaddal se.
2023. aug. 10. 16:18
 7/19 anonim ***** válasza:

Kedves 2.!

Merrefele volt a megoldás? Ahol nem gondoltad volna?

Megtennéd, hogy kifejted? Akár itt, akár privát üzenetben.

Köszönöm előre is!

2023. aug. 10. 20:28
 8/19 anonim ***** válasza:

Ez nem egy egyszeri döntés, hanem olyan, amit minden nap újra és újra meghozol. Mint ahogy mondjuk ha valaki úgy dönt, hogy leszokik a cigiről vagy az alkoholról, az sem egyetlen döntés, hanem számtalan. Minden egyes alkalommal, amikor lehetősége lenne rá, úgy dönt, hogy nem. Ezért olyan nehéz, mert sokszor ez fájdalmas, örömtelen dolog.

Szóval innen ismerheted fel, hogy szenvedsz. És elfogadod, hogy szenvedés nélkül nem úszod meg. Ezért szenvedett Krisztus is, hogy ezt megmutassa.

2023. aug. 10. 22:38
 9/19 anonim ***** válasza:
78%

A kérdésednek nincs sok értelme, mert tévedésen alapul, amit neked tanítottak. Természetesen ez a manapság egyre tejedő "üdvösségtan", mégpedig az ún. evagelikalizmus vagy evangelikál mozgalom tanítása, amit a pünkösdista/karizmatikus egyházak többsége is átvett mára. Röviden, hogy csak higgy abban, hogy Jézus Isten Fia, aki meghalt a bűneidért a kereszten, aztán fogadd be Jézust a szívedbe, kész, megváltott vagy.

Az a baj, hogy ez a tanítás a Biblia kiforgatásából ered, ami M. Lutherrel kezdődött, aki azt állította, hogy CSAK hit kell az üdvösséghez, és ezzel beindult a kereszténység elméletének elválasztása a gyakorlattól. Aztán az ebből adódó gondolatkör újabb és újabb tévtanításokat hozott magával a későbbi évszázadok során. U. Zwingli, J. Kálvin, Ch. Finney, B. Sunday, hogy csak az ismertebb személyeket mondjam, akik mind egy-egy mérföldkő abban, hogy a Luther által elindított elhajlás a Biblia tanításától egyre súlyosabbá vált. Mindenki csak egy kicsit fordított a rossz irányba a kormányon, de mára az evangelikalizmus üdvösségtanának már szinte semmi köze nincs a Bibliához. Sajnos a közelmúltban és jelenben működő nagy tömeget megmozgató prédikátor, mint például Billy Graham is alapjaiban ezt terjesztette. Tehát ez egy divatossá vált hitrendszer ma, de ez a Bibliának ellentmondó rendszer, amelyet nagyjából így lehet összefoglalni:

1. Csupán (csak, kizárólag, egyedül) hit kell az üdvösséghez

2. Könnyű hit (fogadj el egy pár tényt Jézusról, a hit mindössze ennyi)

3. Fogadd Jézust a szívedbe, például imában kérve, hogy jöjjön Jézus a szívedbe (ekkor Jézus bejön a szívedbe)

4. Valld meg Jézust a személyes megváltódnak (ezzel ő a megváltód is lett)

5. A keresztelő csupán a belső kegyelem egy külső jele

6. Ha egyszer megváltott lettél, örökre megváltott maradsz

Az a baj, hogy ez a 6 pont mind hamis. Mind a 6 pont visszavezethető valamely emberre, aki kitalálta azt, és aki előtt ezt senki nem tanította a kereszténységen belül. Pl. az 1. pontot Luther találta ki, őelőtte senki nem tanította ezt, a 3. pontot Charles Finney találta ki, majd Billy Sunday kiegészítette, őelőttük senki nem tanította ezt, az 5. pontot Ulrich Zwingli találta ki, őelőtte senki nem tanította ezt, a 6. pontot Kálvin János találta ki, őelőtte senki nem tanította ezt! Ezeknek a tanoknak egyike sincs benne a Bibliában!

Nem az őszinteségét vonom kétségbe a legtöbb embernek, akik ezt tanítják és terjesztik, de azt kétségbe vonom, hogy alázattal, nyitott szívvel és szorgalmasan tanulmányoznák a Bibliájukat, mert különben rájöttek volna arra, hogy ez a hitrendszer tarthatatlan a Biblia tükrében.

Tehát a kérdezőnek azt tudom javasolni, hogy keressen egy olyan egyházat, ahol helyes, biblikus üdvösségtant tanítanak, és ne legyen olyan naív, hogy bármi csábító dolgot rögtön elhisz, amire viszket a füle. Természetesen minden keresztény egyháznak és felekezetnek vannak erősségei is, azoknak is, akik fontos kérdésekben téves dolgokat tanítanak. Minden egyházban van, amit jól tanítanak és jól csinálnak, ezekből lehet tanulni, és ezeket meg lehet dicsérni. De a fenti üdvösségtan téves, és erre fel kell hívnom mindenki figyelmét.

üdv, Stefán

2023. aug. 12. 03:51
 10/19 anonim ***** válasza:

Onnan, hogy tőled telhetően követed Jézus tanításait, amik a Bibliában vannak leírva.

Ha nem ismered alaposan a Bibliát, a követésed is ugyanolyan hiányos!

A kereszténység satnyulása egyenes arányban van az önátadásuk minőségével.

A kereszténység abszolút elfajzott, ezeknek a hitehagyottaknak a kibontakozása, amelyben filozófus teológusok a saját egyházi hagyományaikat a Biblia tanításai fölé helyezik!

Apcs 20:29 Mert én tudom azt, hogy az én eltávozásom után jőnek ti közétek gonosz farkasok, kik nem kedveznek a nyájnak. Apcs 20:30 Sőt ti magatok közül is támadnak férfiak, kik fonák dolgokat beszélnek, hogy a tanítványokat magok után vonják.

A kereszténység abszolút bálványimádó és nyüzsögnek benne a hamis tanítások. Ökumenizmust hirdetnek, amelyben az összes hamis tanítást elfogadják és éltetik. Krisztus egyetlen egyházat alapított, nem többszáz egymásnak ellentmondót, amely magát mind igaznak tartja. A kereszténység egyveleg vallásainak semmi közük Krisztushoz. hagyd el őket, ha jót akarsz magadnak!

2023. aug. 12. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!