Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt most beképzelem, vagy...

Ezt most beképzelem, vagy Isten csinálná?

Figyelt kérdés

3 hete, történt velem egy kis baleset, aminek meglehetően nagy lehet a következménye, ha a rosszabbik eset jön be. A jövőhéten, vagy e hét végén fog kiderülni minden. Úgy érzem én vagyok a hibás, annak ellenére is, hogy nem voltam tisztában dolgokkal.

A következő napokban sírva fordultam Istenhez- azelőtt is, hívő ember vagyok, reformárus iskolában tanultam- azzal a kéréssel, hogy segítsen rajtam, mert tettem sokba fog kerülni, és a legrosszabb, hogy nem csak nekem.

Azóta bármit szeretnék, mindig megszólal egy hang a fejemben, hogy nem érdemlem meg, és attól félek, ha megcsinálom akkor bekövetkezik a baj.. Egy pizzát nem merek rendelni, mert félek. Lehet, hogy csak beképzelem magamnak, annyira megviselt a dolog és próbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy minden a régi legyen. Az első 1-1,5 hétben a "baleset után" és még mostanában is mindig ugyanazért imádkozok.. Hogy miben és miért segítsen rajtam.

A fejemben lévő hangokat pedig néha már zsarolásnak érzem.

Előre is köszönöm a segítséget!

2013. aug. 5. 15:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Szia !

Ird le milyen baleset, mi az a tetted ami sokba fog kerülni, mitől félsz ha ezekre válaszolsz átlátható a problémád és talán tudok segíteni.

2013. aug. 5. 15:30
 2/19 anonim ***** válasza:
21%
Ha hangokat hallasz az nem normális, fordulj orvoshoz! Ja, és Isten még mindig nem létezik.
2013. aug. 5. 15:37
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged, de ha nem hiszel Istenben akkor írnod sem kellett volna. De semmi gond ő se nagyon hisz benned.
2013. aug. 5. 15:39
 4/19 yuda ***** válasza:

Isten nem zsarol.

Nem kényszerít.

Ez valaki másnak a hangja amit feltehetőleg a közösséged nem fog tudni kezelni.

Két lehetőseéged van.

-Hívd segítségül az Úr nevét és megszabadulsz. Szuverén módon beavatkozhat az életedbe.

-Ha erre nincs, vagy alig van hited, érdemes lenne teljes evangéliumot hirdető közösségbe járnod és ott kapnál segítséget.

2013. aug. 5. 16:02
 5/19 anonim ***** válasza:
92%

Figyelj kérdező!

Elég torz az istenképed. Szerinted Isten ZSAROL, és NEM HISZ BENNÜNK, ateistákban. Ez nem mondd teljesen ellen a Bibliával, s úgy minden keresztény felekezet tanaival, vagy akár Jézus tanaival?

2013. aug. 5. 16:06
 6/19 anonim ***** válasza:
0%
5-ös jó lenne ha lelépnél, senki nem kíváncsi rád. Kösz.
2013. aug. 5. 16:16
 7/19 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, ezzel is nyugtattam magamat, hogy Isten nem zsarol, ő annál sokkal kegyesebb, de erről nem tehetek. Akkor csak beképzelem magamnak, de nem tudok ellene mit tenni. Már fordultam segítségért ezzel kapcsolatban is Istenhez.
2013. aug. 5. 16:18
 8/19 A kérdező kommentje:
Ja és nem vagy ateista, de leírtam felülre is, keresztyén vagyok!
2013. aug. 5. 16:20
 9/19 anonim ***** válasza:

Tapasztalatból mondom, hogy vannak dolgok, amik rosszul indulnak, de az kell ahhoz, hogy csodás vége legyen.

De Isten tényleg nem zsarol. Azt hiszem inkább azért imádkozz, hogy a gonosz távozzon tőled és kérd a megértést, amivel pontosan tudod mit szeretne tőled.

2013. aug. 5. 16:20
 10/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, te aztán nem vagy (igazi) keresztény!

Mert a keresztények Istene nem zsarol, ha nem szeret, és mindenkit szeret kivétel nélkül, mindenkibe bele veti a hitét, mert ugyebár azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön (szabad akaratából). Tehát nem lenne logikus tőle, hogy a híveket zsarolja (így is elég kevesen vannak már).

2013. aug. 5. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!