Ezt most beképzelem, vagy Isten csinálná?
3 hete, történt velem egy kis baleset, aminek meglehetően nagy lehet a következménye, ha a rosszabbik eset jön be. A jövőhéten, vagy e hét végén fog kiderülni minden. Úgy érzem én vagyok a hibás, annak ellenére is, hogy nem voltam tisztában dolgokkal.
A következő napokban sírva fordultam Istenhez- azelőtt is, hívő ember vagyok, reformárus iskolában tanultam- azzal a kéréssel, hogy segítsen rajtam, mert tettem sokba fog kerülni, és a legrosszabb, hogy nem csak nekem.
Azóta bármit szeretnék, mindig megszólal egy hang a fejemben, hogy nem érdemlem meg, és attól félek, ha megcsinálom akkor bekövetkezik a baj.. Egy pizzát nem merek rendelni, mert félek. Lehet, hogy csak beképzelem magamnak, annyira megviselt a dolog és próbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy minden a régi legyen. Az első 1-1,5 hétben a "baleset után" és még mostanában is mindig ugyanazért imádkozok.. Hogy miben és miért segítsen rajtam.
A fejemben lévő hangokat pedig néha már zsarolásnak érzem.
Előre is köszönöm a segítséget!
Szia !
Ird le milyen baleset, mi az a tetted ami sokba fog kerülni, mitől félsz ha ezekre válaszolsz átlátható a problémád és talán tudok segíteni.
Isten nem zsarol.
Nem kényszerít.
Ez valaki másnak a hangja amit feltehetőleg a közösséged nem fog tudni kezelni.
Két lehetőseéged van.
-Hívd segítségül az Úr nevét és megszabadulsz. Szuverén módon beavatkozhat az életedbe.
-Ha erre nincs, vagy alig van hited, érdemes lenne teljes evangéliumot hirdető közösségbe járnod és ott kapnál segítséget.
Figyelj kérdező!
Elég torz az istenképed. Szerinted Isten ZSAROL, és NEM HISZ BENNÜNK, ateistákban. Ez nem mondd teljesen ellen a Bibliával, s úgy minden keresztény felekezet tanaival, vagy akár Jézus tanaival?
Tapasztalatból mondom, hogy vannak dolgok, amik rosszul indulnak, de az kell ahhoz, hogy csodás vége legyen.
De Isten tényleg nem zsarol. Azt hiszem inkább azért imádkozz, hogy a gonosz távozzon tőled és kérd a megértést, amivel pontosan tudod mit szeretne tőled.
Kérdező, te aztán nem vagy (igazi) keresztény!
Mert a keresztények Istene nem zsarol, ha nem szeret, és mindenkit szeret kivétel nélkül, mindenkibe bele veti a hitét, mert ugyebár azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön (szabad akaratából). Tehát nem lenne logikus tőle, hogy a híveket zsarolja (így is elég kevesen vannak már).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!