Ezt most beképzelem, vagy Isten csinálná?
3 hete, történt velem egy kis baleset, aminek meglehetően nagy lehet a következménye, ha a rosszabbik eset jön be. A jövőhéten, vagy e hét végén fog kiderülni minden. Úgy érzem én vagyok a hibás, annak ellenére is, hogy nem voltam tisztában dolgokkal.
A következő napokban sírva fordultam Istenhez- azelőtt is, hívő ember vagyok, reformárus iskolában tanultam- azzal a kéréssel, hogy segítsen rajtam, mert tettem sokba fog kerülni, és a legrosszabb, hogy nem csak nekem.
Azóta bármit szeretnék, mindig megszólal egy hang a fejemben, hogy nem érdemlem meg, és attól félek, ha megcsinálom akkor bekövetkezik a baj.. Egy pizzát nem merek rendelni, mert félek. Lehet, hogy csak beképzelem magamnak, annyira megviselt a dolog és próbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy minden a régi legyen. Az első 1-1,5 hétben a "baleset után" és még mostanában is mindig ugyanazért imádkozok.. Hogy miben és miért segítsen rajtam.
A fejemben lévő hangokat pedig néha már zsarolásnak érzem.
Előre is köszönöm a segítséget!
Mi a baj?:(
A Biblia is írja, hogy ne csinál olyat Istenért, amitől undorodsz, nem szívből jön és értelmetlen. Isten szeret téged, bízz benne!
Nem mondom, hogy igazam van, de azért az én szerény véleményem leírom: az Istenképed elég torz. Isten ilyeneket nem művel, és az Úr mindent megbocsájt.
Vagy a saját lelkiismereted hallod, vagy a Sátán próbálkozik nálad a hazugságaival.
Kérd a Szentlelket, hogy szálljon le rád (naponta minél többször kérd: egyszerűen így: "Jöjj Szentlélek" ennél egyszerűbb ima nincs is), és ez sokat fog segíteni.
Esetleg bízd teljesen Istenre az ügyet tiszta szívből, és akkor utána értékeld újra az egész esetet, sokkal jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!