Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt most beképzelem, vagy...

Ezt most beképzelem, vagy Isten csinálná?

Figyelt kérdés

3 hete, történt velem egy kis baleset, aminek meglehetően nagy lehet a következménye, ha a rosszabbik eset jön be. A jövőhéten, vagy e hét végén fog kiderülni minden. Úgy érzem én vagyok a hibás, annak ellenére is, hogy nem voltam tisztában dolgokkal.

A következő napokban sírva fordultam Istenhez- azelőtt is, hívő ember vagyok, reformárus iskolában tanultam- azzal a kéréssel, hogy segítsen rajtam, mert tettem sokba fog kerülni, és a legrosszabb, hogy nem csak nekem.

Azóta bármit szeretnék, mindig megszólal egy hang a fejemben, hogy nem érdemlem meg, és attól félek, ha megcsinálom akkor bekövetkezik a baj.. Egy pizzát nem merek rendelni, mert félek. Lehet, hogy csak beképzelem magamnak, annyira megviselt a dolog és próbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy minden a régi legyen. Az első 1-1,5 hétben a "baleset után" és még mostanában is mindig ugyanazért imádkozok.. Hogy miben és miért segítsen rajtam.

A fejemben lévő hangokat pedig néha már zsarolásnak érzem.

Előre is köszönöm a segítséget!

2013. aug. 5. 15:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az a hang a te hangod kedves kérdező és a bűntudatod, szorongásod okozza, mert ùgy érzed nem vagy méltò és ha megtartòztatod magad, majd Isten jobban segít.Ha olyan gondolat lenne a fejedben, amit nem hiszel el magadròl, akkoris te vagy. Csak nem mint bűnös, hanem kísértésbe esett.
2013. aug. 5. 18:12
 12/19 anonim ***** válasza:

Mi a baj?:(

A Biblia is írja, hogy ne csinál olyat Istenért, amitől undorodsz, nem szívből jön és értelmetlen. Isten szeret téged, bízz benne!

2013. aug. 5. 18:14
 13/19 anonim ***** válasza:
Isten nem zsarol. A saját szorongásod hangját hallod. Imádkozz tovább!
2013. aug. 5. 18:35
 14/19 anonim ***** válasza:
Tévúton vagy,imádkozz,jó sokat,érkezzni fog a válasz de nem hangok formájában a fejedben.Ja és olvassd a Bibliát.Isten a szeretet,a szeretet Isten.A szeretet halmazába pedig semmi rossz nem fér bele.
2013. aug. 6. 05:21
 15/19 anonim ***** válasza:
Kérdező,ne ess kétségbe.Az elméd játszik veled,ne foglalkozz vele.Mivel eleve egy büntető istenben hiszel,ezért az egész lényed,gondolataid erre állítódnak be.Így nem csoda,hogy végül ezt fogod valóságnak hinni.Tudom,felelősségteljes dolog szembesülni azzal,hogy mi döntjük el,milyen istenképben hiszünk,és ellentmond valamennyire a vallásnak is,de bizony mondom,Isten a szeretet,béke,megbocsájtás,és neked lehetőséged van emellett dönteni.
2013. aug. 6. 09:29
 16/19 anonim ***** válasza:
Baleset után remélem az istened cserben hagy... már ha létezik egyáltalán, amit igencsak kétlek.
2013. aug. 6. 10:49
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utolsónak ismét felesleges lett volna kommentelni, de ahogy már korábban is leírtam ide, az a te dolgot, hogy nem hiszel Istenben, őse nagyon benned.
2013. aug. 7. 12:02
 18/19 anonim ***** válasza:
Olvasol isten gondolataiban vagy mi? Te vagy az eltitkolt eddig ismeretlen fia, lánya, unokája?
2013. aug. 7. 12:38
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem mondom, hogy igazam van, de azért az én szerény véleményem leírom: az Istenképed elég torz. Isten ilyeneket nem művel, és az Úr mindent megbocsájt.

Vagy a saját lelkiismereted hallod, vagy a Sátán próbálkozik nálad a hazugságaival.

Kérd a Szentlelket, hogy szálljon le rád (naponta minél többször kérd: egyszerűen így: "Jöjj Szentlélek" ennél egyszerűbb ima nincs is), és ez sokat fog segíteni.

Esetleg bízd teljesen Istenre az ügyet tiszta szívből, és akkor utána értékeld újra az egész esetet, sokkal jobb lesz.

2013. aug. 31. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!