Csak beképzelem magamnak és kicsit babonás vagyok? Vagy ez tényleg így van?
Hívő vagyok, református. Nem vagyok annyira elvakult, ezalatt értem, hogy tudom hogy Isten a szexualitást egymásnak teremtette, de én szoktam maszturbálni..(ez nem probléma? kicsit rosszul érzem magamat utána..:S)
Nagyon fontos lenne nekem, hogy az őszi szünetben találkozzak egy sráccal aki nekem nagyon fontos, de messze lakunk egymástól ezért minden tali egy ajándék. Minden nap imádkozom érte, hogy sikerüljön. Vajon segíteni fog? Úgyérzem néha, hogy ha önkielégítek az bűn és ezért Isten nem fogja engedni.. ez hülyeség?? Sokszor ha valami nem jön össze pedig szerettem volna, mindig magamban keresem a hibát és a kifogást, hogy mit tehettem ami miatt nem jött össze. Szerintetek csak kicsit "babonás" vagyok? És nem kéne ilyen butaságokat bemesélnem magamnak? Mit tehetnék ilyen helyzetben? szerintem én vagyok a hülye..
Bocsi ha hosszú lett, és kicsit bonyolult ez a dolog. Remélem tudtok segíteni. Előre is köszönöm! L
Szerintem az önkiekégítés nem olyan nagy bűn hogy
Isten megbüntessen
köszi a válaszokat!! nem, nem neveltek úgy, nem is ejtettek szót az ilyen dolgokról a nevelésemben és szerintem nem is kell, úgy is megtapasztalom. nem fekszem össze amúgy fűvel-fával :)
és 2.nak külön köszi szépen:)
Látod: ez pl. az, amiben ez a vallás konkrétan árt neked.
Ha majd nem úgy alakul a szexuális életed, ahogy szeretnéd - lehet, hogy ez lesz az oka. Gratulálok a nevelőidnek!
Más vallás ebben normálisabb. Azokkal meg más gond van.
Amúgy Jézus még nem tartotta bűnnek az önkielégítést, és Onán "bűne" is csak az volt, hogy a testvére özvegyének nem akart az isteni parancs szerint gyereket nemzeni (érdekes lenne ezt ma számonkérni valakitől, nem?)
nekem nagyon vallásos nevelésben volt részem.
és pontosan tudom, hogy mit élsz át, mert nekem is mindig lelkiismeret furdalásom volt, ha maszturbáltam. és ha vmi nem jött össze, akkor ezt mindig annak tudtam be, hogy biztos azért van, mert maszturbáltam.
rengeteg gátlás és félelem volt ezek miatt bennem. és sok mindent kihagytam emiatt az életemből (azóta szerencsére pótoltam).
és később kellett rájönnöm, hogy ezek a dolgok, mind csak az én fejemben voltak jelen és a saját gondolataim gátoltak abban, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyek. és igen, a kiegyensúlyozottsághoz hozzá tartozik az is, hogy a hormonháztartásod is egyensúlyban legyen.
szóval arra kérlek, hogy ne legyen amiatt lelkiismeretfurdalásod, hogy maszturbálsz. senki nem fog ezért megbüntetni.
élvezd az életet és ügyelj arra, hogy másoknak ne árts és ne játssz mások érzelmeivel.
Köszi szépen! Nem kimondottan az önkielégítésre gondolok itt, ez csak egy pl. volt amire rá fogom néha azt, ha vmi nem jött össze.
A nevelésemmel semmi gond sincs, én igazából ilyen szinten, hogy ne élvezzem ki az életet nem veszem véresen komolyan a vallást. Szoktam imádkozni, egyházi általános iskolába jártam, de az ilyen dolgokról nem beszéltek velem h ez nem jó dolog, és ha mondta is volna valaki, nem tulajdonítottam vna neki nagy dolgot mert megvan a saját véleményem, miszerint ez nem baj. Csak néha rámjönnek ilyen buta gondolatok, hogy ha ezt csinálom vagy azt nem akkor nem jön össze amit szeretnék de igazából sztem csak nagyon nagyon szeretném a dolgot és kicsit túlzásba viszem:D Köszi utolsó, igazából a válaszodban az is benne van hogy nem foglalkozzak ilyen buta gondolataimmal. Ponta ma gondolkoztam el ezen ismét, és hogy csak saját magamat gátolom az optimista, boldog kiegyensúlyozott életben. Szóval köszi h megerősítettél és mindenkinek a hasznos tanácsokat!!!
Kicsit mereven állsz a kérdéshez, persze lehet, hogy csak azért, mert református vagy, a reformátusok pedig híresen nem bírnak haladni a korral és bármit értelmesen újragondolni (nem véletlen, hogy az ő körükben terjed legjobban a vallásból való kiábrándulás és az ateizmus a keresztény felekezetek közül).
"Úgyérzem néha, hogy ha önkielégítek az bűn és ezért Isten nem fogja engedni.. ez hülyeség??"
Alaptalan, valóban babonás gondolat.
Az önkielégítés alapesetben bűn, de egyben olyan esemény is, ami egy fiatal személyiség kifejlődése idején óhatatlanul fellép. Egészségügyi szükséglet, bizonyos mértékig olyan, mint orrot fújni. Nem szabad öncélúvá válnia, nem szabad túlzásba vinni, viszont nem kötelességed elfojtani sem ezeket a jelenségeket.
Egyébként érdekes, hogy vallásos emberek mennyit bírnak problémázni az önkielégítésen, miközben az irigység, kapzsiság, harag stb. stb. flottul megy nekik. (Nem rád értem, csak általában. Szerintem helyén kellene kezelni az önkielégítést, nem az önkielégítés tilalma a keresztény erkölcsiség legbelső lényege, legalábbis merem remélni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!