Ez tényleg így van azokkal akiket egy másik ország vagy kultúra annyira érdekel vagy csak beképzelem?
Azt vettem észre, hogy ha mondjuk valakit nagyon érdekel a francia kultúra és az ország is, akkor olyan franciásan néz ki külsőleg az illető. Ugyanezt vettem észre néhány olyan emebrnél akit a spanyol, orosz kultúra, nyelv és ország nagyon érdekel és imádnak mindent ami azzal kapcsolatos, hogy külsőleg hasonlítanak a spanyolokra/oroszokra. Ebben lehet valami vagy csak én képzelem be?
Nyilván ez nem minden nép kultúrája iránt érdeklődőre igaz. Pl.akit érdekel a japán kultúra az nem hasonlít külsőleg a japánokra még számomra sem, tehát ez csak bizonyos kereteken belül van, pl. európai kultúráknál, vagy ahol az emberek nem térnek el annyira külsőleg tőlünk.
Néha tényleg igaz, de az csak a véletlen műve /direkt hasonló stílusúra próbálják alakítani magukat, pl. van egy ismerősöm, aki odavan a francia kultúráért, és olyan franciásan öltözködik. :D
De volt pl. spanyol tanárom, akinek spanyolos kinézete volt, nem az öltözete miatt, hanem mert sötét volt a bőre, haja, szeme, az pl. csak véletlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!