Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem büntet Isten engem?...

Miért nem büntet Isten engem? Ahogy a gyüli mondta mikor kiléptem?

Figyelt kérdés

Katolikusnak vagyok megkeresztelve. Jártam is hittanra 8.osztályig. első áldoztam, 4. Osztalyosan. Később 18 évesen hitgyülibe elmentem ahonnan kiléptem. Mikor kiléptem megfenyegettek hogy pokolra jutok, isten majd megver engem stb. Ennek már 5 éve. Na miért nem ver most akkor Isten? Jól vagyok, mindenem rendben van.ugy élek hogy dolgozom segítek akin tudok akár egy szelet kenyérrel is ha tudok, tisztelek mindenkit próbálok szeretetben élni nem iszok nem drogozok. Azonban biszex vagyok ami szembe megy Istennel de ő adta nekem ezt az érzést nem tehetek róla szeretem a fiúkat is meg a lányokat is. De persze lányokat jobban. Mondták ott hogy az ördögtől van a biszexualitás. Lehet de hiába akartam kértem nem vette tőlem el az Úr Jézus ezt az érzést. Néha szorongok hogy pokolba jutok mert fiúkkal is megélem vágyaim de amúgy rendesen dolgozó, becsületes kedves, udvarias, segítőkész ember vagyok. Sosem káromkodom másnak nem artok szerintetek Isten megbocsátja nekem a biszexualitásomat? Nem tudok róla lemondani mert ha lemondanék mint egyszer megpróbáltam sokszor szorongtam nemtudtam élni így. Én így vagyok boldog ez nélkül megkeseredett boldogtalan lennék..

23F vagyok

2023. júl. 30. 07:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
79%

Róm 1:26 Annak okáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:

Róm 1:27 Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésüknek méltó jutalmát elvevén önmagukban.

2023. júl. 30. 13:57
 12/25 IstenGyermeke1 ***** válasza:
89%

Téves következtetés.

A Hit Gyülekezete az én felfogásom szerint a 3. legrosszabb szekta. Jól tetted h kiléptél. Ezért nem büntet meg a Jóisten.

Isten nem büntet. Csak azért engedi h szenvedj, mert célja ven vele. Isten tervére megéri várni. 😉

2023. júl. 30. 14:33
 13/25 IstenGyermeke1 ***** válasza:
6%
Továbbá a biszexuális vonzódás még a tiszta házasságkötést sem akadályozza. Csak a homoszexuális vonzalom szerint való cselekvés az égbekiáltó bűn.
2023. júl. 30. 14:35
 14/25 IstenGyermeke1 ***** válasza:
53%
+ még ha házasságon kívüli szexet jelent a "fiúkkal is megélem vágyaim" az viszont nagyon súlyos bűn.
2023. júl. 30. 14:37
 15/25 anonim ***** válasza:
65%

Miért büntetne, hogy kiléptél egy álkeresztény szektából? Egyébként se nagyon büntet Isten, majd csak az ítélet során.

Bűn, de nem égbekiáltó a homoszexuális cselekedet, nézz meg bármilyen újabb kiadású imakönyvet.

2023. júl. 30. 16:05
 16/25 KZitus ***** válasza:
22%

Szia

Egy másik kérdésre, (A Biblia hol ítéli el a melegeket, valami ilyesmi) a hozzászólásomat ide másolom, mert a te kérdésedre is válasz ez. Tudnod kell, mi Isten nézete arról a szokásodról, amelyet gyakorolsz. Nem fogja varázsszóra levenni rólad, de megadja neked a segítséget, ha tényleg igénybe szeretnéd venni.

Isten hogyan gondolkodik két ember szexuális kapcsolatáról? A "meleg", vagy "homoszexuális" (biszexuális) szavak nem szerepelnek a Bibliában, de Istennek van véleménye erről.

A Bibliából kiderül, hogy Isten szerint a házasság csak férfi és nő között jöhet létre Máté 19:4–6: "Így felelt(Krisztus): „Nem olvastátok-e, hogy aki kezdetben teremtette őket, férfinak és nőnek alkotta őket, és ezt mondta: »Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és a kettő egy test lesz.« Úgyhogy ők már nem kettő, hanem egy test. Amit azért Isten közös igába fogott, egyetlen ember se válassza szét.”

Már az első században is voltak ilyen szokást gyakorlók.

1Korintusz 6:9, 10

"Hát nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát?+ Ne vezessenek félre titeket! Akik szexuális erkölcstelenségben élnek, bálványimádók, házasságtörők, homoszexuális aktusra kapható férfiak, homoszexuális férfiak, tolvajok, kapzsik, részegesek, és akik gyaláznak vagy zsarolnak másokat, nem fogják örökölni Isten királyságát." (figyeld meg, milyen bűnök közé sorolja a homoszexualitást)

Miután a Biblia arról ír, hogy azok, akik homoszexuális szokásokat gyakorolnak, nem öröklik Isten királyságát, hozzáfűzi: „ilyenek voltak némelyek közületek” 1Korintusz 6:11.

Ez vajon azt jelenti, hogy aki felhagy a homoszexuális szokásokkal, többé már egyáltalán nem fog vonzódni a saját neméhez? Nem erről van szó. A Biblia ezt mondja: „öltsétek magatokra az új egyéniséget, amely pontos ismeret által újjátétetik (állandóan megújul, Újfordítású revideált Biblia]” Kolosszé 3:10. A változás tehát folyamatos.

De mi van akkor, ha valaki szeretne ugyan megfelelni Isten elvárásainak, de továbbra is vannak homoszexuális vágyai?

Az ember képes ellenállni a helytelen vágyainak, akármiről legyen is szó. Hogyan? A Biblia ezt mondja: „mindig szellem által járjatok, és egyáltalán nem fogtok testi kívánságot véghezvinni” Galácia 5:16.

Pál apostol is írt erről:

Róma 1:27

"Hasonlóképpen a férfiak is felhagytak azzal, hogy természetes módon asszonnyal létesítsenek nemi kapcsolatot, és egymást kívánták meg szenvedélyesen, férfiak férfiakat, szemérmetlenül viselkedve. Meg is kapják a bűnükért a teljes büntetést."

1Timóteusz 1:9, 10

"és felismeri, hogy törvényt nem az igazságos emberek miatt alkotnak, hanem azok miatt, akik törvénytelenek és lázadók, istentelenek és bűnösök, hűtlenek és szentségtelenek, akik megölik az apjukat, anyjukat vagy másokat, szexuális erkölcstelenségben élnek, homoszexuális férfiak, emberrablók, hazugok, akik hamisan esküsznek, vagy bármi olyat tesznek, ami ellentétben áll az egészséges tanítással."

2023. júl. 30. 19:59
 17/25 anonim ***** válasza:
49%
Életed legjobb döntése volt, hogy otthagytad Sanya agysorvasztó szektáját. Sok sikert a szabad élethez! Istenben ugyanúgy hihetsz, ahhoz nem kell ebbe a sátánista nyomorék csipetcsapatba tartoznod.
2023. júl. 30. 20:39
 18/25 A kérdező kommentje:
Szeretem Istent, jóságra törekszem de nemtudok megfelelni teljesen neki mert nemtudnek biszexualissagrol lemondani akkor lelkileg megbetegednek hiába írja a zitus feljebb nemlennek boldog
2023. júl. 30. 22:07
 19/25 anonim ***** válasza:
34%
Ideje akkor a saját ekzedbe venned a sorsod.
2023. júl. 31. 05:23
 20/25 anonim ***** válasza:
49%

Akkor vmi gond lehet a boldogság fogalmaddal...

Ha a szexualitásod kiélése tesz boldoggá, vagy ettől teszed függővé a boldogságodat, teljesen mindegy ebben a kontextusban, h hetero vagy bi vagy homo, valószínűleg nem ismerted még meg Istent s az Ő szeretetét...

2023. júl. 31. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!