Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért éppen a felekezetedhez...

Miért éppen a felekezetedhez tartozol?

Figyelt kérdés

Írjatok érveket amiért éppen a saját felekezetetekhez tartoztok!

(A kérdés keresztényeknek szól, a többieknek később lesz egy másik.)

2023. júl. 24. 07:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
17%

A Biblia nem lehet emberi mű. Először is nem egy könyv, hanem 66, amit 1300 éven keresztül különböző emberek írtak, különböző korokban, különböző helyeken, a királytól az egyszerű juhpásztorig sokféle társadalmi osztályból. Mégis az egész egy tökéletes logikai egységet alkot. Egyetlen témája van, amit fokozatosan bontakoztat ki. Lehetetlen nem látni, hogy egyetlen szerző áll a háttérben.

Ha hasonlatot akarnék mondani, a Biblia olyan, mint egy mozaik, mint egy nagy kirakós vagy puzzle, aminek a darabjait egymástól függetlenül rajzolták meg különböző emberek belső sugallatra, anélkül, hogy tudták volna, hogy egy nagy kép kis darabját rajzolják. Nem is értették, mi az, csak megrajzolták. És amikor egymáshoz rakjuk ezt a sok kis darabot, akkor egy gyönyörű, egybefüggő képmást kapunk: Jézus Krisztus képmását.

2023. júl. 26. 15:01
 12/15 anonim ***** válasza:
58%

Jó az 72-nek is, picit elszámoltad :)

2023. júl. 26. 15:26
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
# 12 Látom, fogtad a lényeget.
2023. júl. 26. 15:35
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Vagy lehet hasonlítani a Bibliát egy 3d sztereogramhoz, mint amilyen ez is:

[link]

Első látásra csak egy krikszkraksz. Kell hozzá egy bizonyos metódus, látási módszer, hogy az emberi szem felfedezze rajta a cápát.

A Bibliához kell egy metódus, amit úgy hívnak, hogy hit. Hit nélkül olvasva csak egy "krikszkraksz". Nem fog összeállni a kép.

De míg a szterogramhoz az ember a maga erejéből is rátalálhat arra a metódusra, amivel meglátja, mit ábrázol, addig a bibliai hithez isteni segítség kell. Mert a hit Isten ajándéka. Ha ez valakinek megvan, akkor ugyanúgy kirajzolódik számára a Bibliából Isten Jézus arca, ahogy a fenti sztereogramból a kép.

2023. júl. 27. 00:01
 15/15 anonim ***** válasza:
51%
Hit gyülekezetében talalkoztam kb 15 éve az Úrral s azóta is ott vagyok,még nem csalódtam benne,jók a tanitasok én azt tartom igaznak,tisztelem mindenki hitet még akkor is ha nem értek más vallással egyet,jómagam itt talaltam meg már mondhatom a gyógyulásomat,meg szerencse,hogy más felekezetekre nem hallgattam akik nem hisznek a gyógyulásban tuti meg korhazban lennek vagy már nem is élnék én mára érzem úgy viszont,hogy már látok mégha homályosan is de már alakul tükör által ahogy az apostol mondja..előttem szólónak van önbizalom rendesen beleolvastam de a bukáshoz vezető biztos út amit képvisel szerintem de ne legyen igazam .
2023. júl. 27. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!