Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolsz, mi történik az...

Mit gondolsz, mi történik az emberrel a halál után?

Figyelt kérdés

2023. júl. 20. 20:59
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
69%

20.Hsz!

Igen,a "halálközeli élmények az agy hallucinációi.

A halálközeli élményeket CO2 kontrollált adagolásával el lehet érni.

Klinikai kísérletek igazolják a hallucinálás tényét,ugyanis a kísérletekben résztvevőket kikérdezték a kísérletük előtt,a halál utáni létről alkotott elképzeléseikről.

Az alanyok különböző hiedelmi közegekből lettek kiválogatva.(r.katolikus,Jehova tanú,muszlim,reinkarnációban hívő,ateista,stb.)

Minden kísérleti alany,a hiedelmének megfelelő,de egymástól teljesen különböző élményekről számolt be.

A halálközeli élmények,az agy "látomásai" s nem egy,a szellemiségük által átélt megtapasztalás élménybeszámolója!

2023. júl. 26. 20:22
 22/27 anonim ***** válasza:
39%

21-es: Én is ezt tartom a legvalószínűbb magyarázatnak.

Valamelyik agyterület ingerlésével kísérleti körülmények közt előállították.

Sőt, még cukorbeteg kóma is okozhat hasonlót. Egy Proszenyák Róbert nevű fiatal férfi azt állítja, járt a pokolban, meg van győződve róla, hogy valósak voltak azok a hallucinációk és fals fájdalomérzetek, amit a kómája alatt átélt.

https://www.youtube.com/watch?v=O9iJ5ZVpkTs

https://www.youtube.com/watch?v=bRZ-SbueXQQ

2023. júl. 26. 21:20
 23/27 anonim ***** válasza:

Ha a hited tudáson alapul, akkor az mennyire hit?

De a lényeg az: igen kérdeztek.

Viszont vannak a gondolataiddal problémák.

"Pontosan azért nem bizonyítható, mert kell hozzá az intuíció, ami nem mindenkinek adatik meg, amit szerintem ki kell érdemelni elivatott kereséssel, alázatos kutatással."

Szóval ez az egy témakör teljesen másmilyen, mint a többi más.

Nem bizonyítható anélkül, hogy hinnél benne.

Ezt egy részt úgy nevezik, hogy hazugság rejtegetése, másrészt önámítás.

Azt meg hozzá sem kell tennem, hogy a halál közeli élmények általában olyanok, amiben a befogadók hisznek.

Nagyon változó és közel sem egységes.

De gondolom ha valaki azt mondja, hogy elrabolták az űrlények, az nem hiszed el. Remélem.

De az is egy élmény, nem?

Minden élményed tükrözi a valóságot?

2023. júl. 27. 06:59
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

Az én Istenbe vetett hitem,több tucatnyi megtapasztaláson alapul.

Mivel azok lehetetlen,hogy véletlen szerencsés,szerencsétlen egybeesések,tudom,hogy Isten rendezte úgy,ahogyan történtek.

Ha látsz egy árnyékot,tudhatod,hogy valami,valaki eltakarta a fényt.

Ha látsz a homokban lábnyomokat,tudhatod,hogy valaki,valami járt ott.

2023. júl. 28. 01:31
 25/27 anonim ***** válasza:
87%

"Az én Istenbe vetett hitem,több tucatnyi megtapasztaláson alapul."

Ezt már írtad.

"Mivel azok lehetetlen,hogy véletlen szerencsés,szerencsétlen egybeesések,tudom,hogy Isten rendezte úgy,ahogyan történtek."

Vágyálom összekötve az ignoranciából fakadó érvelési hibával.

"Ha látsz egy árnyékot,tudhatod,hogy valami,valaki eltakarta a fényt."

Persze, de én nem látok árnyékot.

Mit jelent, ha csak bizonyos emberek látnak valamit és csak ők?

Sőt az árnyék alakja emberről emberre más.

Illúziónak hívnám.

"Ha látsz a homokban lábnyomokat,tudhatod,hogy valaki,valami járt ott."

Gondolhatom, de nem tudhatom.

2023. júl. 28. 06:45
 26/27 Jégszív ***** válasza:
36%

Bibliacsócsálók, türelem!

Nemsokára megtudhatjátok -

bár valószínűbb, hogy akkor sem.

2023. dec. 16. 09:45
 27/27 anonim ***** válasza:
26%

Kedves 6os válaszoló.

Nem akarok bannyira beleavatkozni a vallásos cuccokba nem vallásos létemre, de hogy is támadt fel jézus? Vagyis hol született? Ki is teremtette a földet? Az ö szülei hol születtek mária és társai? A galaxisba? Hisz akkor még nem volt föld vagy mi... akkor a vallásossak a hazugságban hisznek amit kitudja hány millió évvel ezelőtt szedtek valahonnan össze? Bocs, de én ilyenekben hinni nem tudok hogy ez vagy az teremtette a földet (hisz annak aki ezt az izét teremtette neki is és a szüleinek is meg kellet valahol születnie). És aki állítólag feltámadt úgy hogy kitudja mennyi ideje már meghalt, ez is kamu.. hisz akkor is voltak olyan emberek mint most, és biztos valaki el vitte valamére ahol nem talált rá senki.. de ez is csak akkor lehet igaz hogyha tényleg anno valakit keresztre szögeltek vagy mi. Ki szögelne fel egy keresztre egy embert könyörgöm???

̄ー ̄

Várom a lepontozásokat, de a vallásban akkor sem tudok hinni, és mégegyszer bocsánat mindenkitől, akármiben is hisztek

szept. 23. 06:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!