Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolsz, mi történik az...

Mit gondolsz, mi történik az emberrel a halál után?

Figyelt kérdés

2023. júl. 20. 20:59
1 2 3
 11/27 Hussaro Hungaricus ***** válasza:
30%

#10 Rendben, de a kérdés az volt, hogy mit gondolok. Én ezt gondolom, hiszen keresztény vagyok. Ráadásul nagyon megalapozottan gondolom ezt, illetve hiszek Istenben. Ez a "hit" nálam komoly tudáson, tapasztalaton alapszik.

Könnyű legyinteni, lenézni az ókori irodalmat, a középkori teológiát, viszont számomra, aki tanulmányozta a modern tudományokat és filozófiákat is, bizonyos korlátok között persze, jóval meggyőzőbb, egyszerűen hitelesebb az előző.

Általános, empirikus bizonyíthatóság egy dolog... Pontosan azért nem bizonyítható, mert kell hozzá az intuíció, ami nem mindenkinek adatik meg, amit szerintem ki kell érdemelni elivatott kereséssel, alázatos kutatással.

Érdemes rákeresni halál utáni élmények beszámolóira akár a mai korból, akár századokkal régebbi, feljegyzett esetekre. Közöttük nem mind valós, vannak kitalált esetek bizonyára, átverések, vagy csak buta hozzállás, de sok esetben ezek valóságos élménybeszámolók.

2023. júl. 22. 14:34
 12/27 anonim ***** válasza:
30%
Ismerem a halálközeli élmények irodalmát, több könyvet is olvastam róla. A jó kérdés az, hogy ezek valós élményeket írnak-e le, vagy csak a leálló agy jelenségei? Ezt nem tudja senki bizonyítani. Ráadásul a halálközeli élmények nem jelentkeznek mindenkinél, akik klinikai halál állapotában voltak.
2023. júl. 22. 14:39
 13/27 A kérdező kommentje:

Én a Bibliában hiszek, hogy a halál után is folytatódik az élet, mert a szellemünk nem hal meg, örökké él. A test és lélek megsemmisül.

És két hely van, a pokol és Mennyország, és attól függ ki hova kerül, hogy elfogadta-e Jézust megváltójának, újjászületett-e, mert csakis ez menthet meg minden embert. Az ember eredendően bűnös Ádám és Éva elbukása miatt, de Isten annyira szerette az embert, hogy ahelyett, hogy eltörölte volna az emberiséget, annyira szeretett minket, hogy inkább megmentette az embert, Jézus halálán keresztül. Egyik vallás sem tudja megmondani mi az élet értelme, és hogy hogy keletkezett minden, csak a Biblia. Rengeteg prófécia bekövetkezett már, és van ami még ezután fog. Pl az utolsó időkben az emberekben kihűl a szeretet, ország támad ország ellen, éhínségek, járványok, földrengések mindenfelé, ez mind már bekövetkezett úgy gondolom. Mindenhol hirdetni fogják az evangéliumot. De a legvégső mondhatni, mikor az antikrisztus eljön. Lesz egy 7 éves időszak, egy nyomorúságos 7 év. Remélem ezt nem élem meg, mert borzasztó lesz, sose volt ilyen a történelemben és nem is lesz többé ezen kívül. Akkor hatalmas keresztényüldözés lesz. Nekem van személyes kapcsolatom Jézussal, ezért is tudom mondani, hogy Isten létezik, a Biblia igaz, és olyan békességem van az Úrban, és reménységem, biztonságérzetem, hogy tudom, ha most meghalnék, az Úrral lennék örökre, és ezt szeretném, ha mindenki átélné, de nyilván ez személyes döntés kérdése, mindenkinek egyénileg kell dönteni, mit választ, Jézust, vagy a világot

2023. júl. 23. 07:36
 14/27 Hussaro Hungaricus ***** válasza:
100%

Egyetértek veled, hasonlóan gondolom. Kivéve azt, amikor azt írod: Egyik vallás sem tudja megmondani mi az élet értelme, és hogy hogy keletkezett minden, csak a Biblia.

Szóval etekintetben (is) egyetértés van az ábrahámita vallások között. Egyként magyarázzák az alapokat a Biblia könyveire hivatkozva.

Aztán vannak eltérések bőven persze...

2023. júl. 23. 13:16
 15/27 anonim ***** válasza:
52%
Nem tudom, nem mesélte még senki el a tapasztalatait, gondolni róla bármit meg fölösleges, úgyis megtudjuk idővel(már ha érzünk belőle bármit is) .Én úgy gondolom hogy semmitbnem fogunk érezni, pont azt amilyen előtte volt, a konkrét vallások állításait elutasítom, de nem zárkózok el teljesen a nem feltétlenül materialista magyarázatoktól, de igaznak sem fogadom el azokat.
2023. júl. 25. 22:51
 16/27 anonim ***** válasza:
20%
A temetés/sírhely díszítése mécsesekkel virágokkal stb nem szól másról, minthogy emléket állítunk az illető itteni, földi pályafutásának, ami kinek rövidebb, kinek hosszabb ideig tartott, de mindenképpen folytatódik máshol. Vagy a Mennyben, vagy a Pokolban, de fogunk még találkozni a számunkra fontos emberekkel, akik már nem itt és nem ebben a formában léteznek tovább. Persze normális az elkeseredettség ilyenkor, hiszen valóban búcsút veszünk néhány évtizedig, attól fuggoen hogy mi meddig élünk.
2023. júl. 25. 23:12
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
Honnan tudhatnànk hol van, mi az a semmi? Vagy van valami? Amit most tapasztalsz az a valami. Logikusnak tartom ezutàn lètezik tovàbbra is az a valami amit megtapasztalsz. Nem tudjuk, nem làtjuk az attòl mèg lètezhet.
2023. júl. 25. 23:17
 18/27 anonim ***** válasza:

8.Hsz,KYitus!

Nincs igazad!(Agy nélkül pedig egyáltalán semmit sem tehetünk.)

Temérdeken írtak előtted s utánad agy nélkül,nem tudva mit fecsegnek össze-vissza!

Agy nélkül igenis lehet vegetálni és lépkedni az életben,mint egy szakadt papucs.

2023. júl. 26. 05:06
 19/27 anonim ***** válasza:
75%

11.Hsz! Hussaro Hungaricus

Azt gondolom,te a "halálközeli"élményekről írtál,hisz a halálból,csak bizonyos emberek képesek visszahozni embereket.

A "halálközeli élményeket" átélt emberek csak halálközeli élményekről képesek beszámolni,de a halál utánról,csak a feltámadott emberek beszélhetnek.

Ilyen volt Jézus barátja Lázár,Jézus,a naini ifjú,Jairus lánya,de egyik sem számolt be élményeiről,hisz Jézus azt mondta,hogy mindezek a tudat alvásában,vagyis a "halál alvásában" voltak.

2023. júl. 26. 05:18
 20/27 anonim ***** válasza:
44%

19-es: Én nem hiszek a kereszténységben.

Viszont abban egyetértek, hogy a halálközeli élmény még nem maga a halál, ezért nem ad róla információt. Szerintem a leálló agy hallucinációi. Valószínű, hogy az evolúció kialakított az embereknél egy ilyen védekezési mechanizmust, hiszen aki átéli, valóságosnak hiszi.

2023. júl. 26. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!