Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúi tanításai...

A Jehova Tanúi tanításai miben kulonboznek a többi vallás tanitásaitól?

Figyelt kérdés
2023. júl. 15. 10:04
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszodat! Jaj egyébként nem azért írok mindent felkiáltójellel,mert dühös lennék,dehogyis :) en mindig így írok,de erre majd figyelni fogok. :) Így mostmar ertem,de nekem ez akkor is rosszul esik.
2023. júl. 25. 18:50
 22/27 anonim ***** válasza:
Persze, teljesen érthető, ha így érzel. Biztos sokan vannak még így.
2023. júl. 25. 20:11
 23/27 A kérdező kommentje:
De azt is megértettem,hogy ezzel nincs baj,öket így kell elfogadni. De akkor így biztos vagyok abban,hogy ez nem az én világom,hisz ha valaki jó ember, (tisztelettudó,kedves,becsületes ...), nem utasitanám el,mert Ö nem Tanú. :)
2023. júl. 25. 20:33
 24/27 anonim ***** válasza:

Figyi, újra én vagyok. Attól, mert valaki nem Tanú, lehet jó ember. Van olyan, aki semmilyen valláshoz nem tartozik, nem lop, nem hazudozik, szereti a feleségét, soha nem csalná meg, és becsületesen dolgozik. Ezt Jehova Tanúi is jól tudják. Nem. nézik le az embertársaikat.

Sőt, gondolj bele, ha valaki nem szereti Istent, és az embereket, hogyan tud őszintén, hitelesen beszélgetni az emberekkel?

Én magam sem tudnám ezt csak kötelezettségből csinálni. Mert ezt csak tiszta szívvel lehet csinálni.

Viszont egy valamit fontos megérteni. Attól mert valaki jó ember, tehát nem lop, nem csal, nem hazudik nem gyilkol, becsületes, erkölcsös, még nem jelenti azt, hogy Isten barátja is.

Miért?

Azért, mert Istenhez közeledni kell, meg kell őt ismerni ahhoz, hogy a barátai lehessünk. Hinnünk kell benne.

A Bibliában ez áll:

„Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” (Jakab 4:8).

„Hit nélkül pedig lehetetlen Isten kedvére lenni, mert aki elébe járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és hogy megjutalmazója lesz azoknak, akik komoly igyekezettel keresik őt” (Héberek 11:6).

Isten is tiszteletben tartja az emberek döntését, azt, ha valaki nem akar hinni az ő létezésében. De azt kell megérteni, hogy ahhoz, hogy Isten barátai lehessünk, jó kapcsolatban lehessünk Istennel, fontos, hogy higyjünk benne és közeledjünk hozzá imában, és megismerjük Őt.

Jehova Tanúi is ebben próbálnak segíteni azoknak, akik szeretnék jobban megismerni Istent és a Bibliát. Volt már olyan, aki eleinte nagyon ellene volt ennek, de pl. évekkel vagy hónapokkal később megváltozott a véleménye.

Mindenkinek saját döntése ez.

2023. júl. 25. 23:53
 25/27 A kérdező kommentje:
Csak ezt akkor így igazságtalannak tartom,mert én pl. hiszel Istenben,imádkozom,olvasom a Bibliát,eltudom mondani,hogy sokat segített már nekem Isten, de ha találkozom egy számomra értékes emberrel,és nem hisz,attól még nem fogom öt kizárni az életemből és nem megadni neki a lehetőséget,hogy esetleg Ö egy igaz barátom legyen! A másik meg az,hogy pl. ezt egy munkahelyen nem szabad éreztetni,hogy azért kivételezunk valakivel mert Ö épp Tanu.
2023. júl. 26. 22:10
 26/27 anonim ***** válasza:

Igen, megértem, amit mondasz. Ez a te döntésed. Azt csak te tudod eldönteni, hogy ki milyen hatással van rád. Vagy ha gyakorlod is a vallásod, azt te tudod eldönteni, hogy a nem hívő barátaiddal, ha sok időt töltesz ragaszkodni tudsz-e továbbra is a jó keresztényi szokásaidhoz.

Pl. én minden embert tisztelek, és a döntéseiket is. Nem bírálom őket azért, mert nem hisznek Istenben, vagy más valláshoz tartoznak.

Nekem is van egy ilyen barátom, aki nem él keresztényként, de a szülei azok. Viszont teljesen tiszteletben tartja az én életemet, ahogyan a vallásom szerint élek. Sok dologban viszontbszeret velem beszélgetni és jó barátok lettünk.

De ritka dolog ez, mert én a vallásom miatt sajna a legtöbbször bántást kapok, és ugye piszkálnak amiatt, hogy ezt meg ezt miért nem csinálhatom stb. Nyilván az ilyen emberekkel nincs szoros barátságom, vagy egyáltalán nincs, de gondolom ez érthető számodra is, hogy miért.

2023. júl. 27. 00:07
 27/27 A kérdező kommentje:
Azért a legtöbb gyülekezetben nincs olyan,hogy csak hivökkel barátkoznak. De igen ,ahogy te is írtad,ez mindnekinek szíve joga eldönteni,hogy kivel barátkozik.
2023. júl. 27. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!