Tényleg a Jehova Tanúi tanításai hasonlítanak legjobban az eredeti filozófiai/vallási/egyéb tanításaira a Názáreti Jézus Krisztusnak?
Én ezt hallottam, és azt, hogy nyilvánvalóan ez az eredeti tan, amit később eltorzítottak, és a római/görög katolikusok, ortodoxok és a hagyományos protestáns egyházak a mai napig tulajdonképpen tévtanokat hirdető, babiloni, bűnös, torzított egyházak, amelyeknek semmi közük a Názáreti Jézus eredeti tanaihoz. (Egyébként hasonlót nagyon vallásellenes antiteistától is hallottam.)
Igaz ez?
Szia
Ha azt írom neked - igaz, miért hinnéd le? Ha azt írom neked - nem igaz, ezt is miért hinnéd el?
A személyes MEGGYŐZŐDÉS és bizonyosság a személyes életedet és a jövődet is érinti! Na de ezt is miért hinnéd el nekem? Erről is személyesen kellene meggyőződnöd.
Nem. Nincs ember, aki őszintén hiheti, hogy tudja, mi hangzott el Jézus szájából.
A kereszténység pedig eredeti formájában egy történelmi vallás volt, saját fejlődési úttal, értelmezésekkel. Csak később jelentkezett a fundamentalizmus, amely különböző formákban hirdette magáról, ő az eredeti.
#4.
A bahá'í hitet miért soroltad ide?
A bahá'í hit egy világvallás.
#7.
Ez nem igaz.
A bahá'í hit olyan, mint mondjuk a szikhizmus, vagy a dzsainizmus. A 8. legnagyobb vallás a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!