Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúi tanításai...

A Jehova Tanúi tanításai miben kulonboznek a többi vallás tanitásaitól?

Figyelt kérdés
2023. júl. 15. 10:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

10. Nem lehet. Biztos.

De ha már szóbahoztad, igen, létezik MI, amit ha megkérnék, szerintem jobb fordítást tudna csinálni, mint a Jehovák.

2023. júl. 15. 20:25
 12/27 A kérdező kommentje:

Én meg olyat láttam,hogy az van rá írva ,hogy Jevil! Azt hittem ök is Jehova Tanúi,de akkor vannak már mások is!

Egyébként fura ,hogy a Tanukrol csak rosszat írnak!

2023. júl. 15. 21:24
 13/27 anonim ***** válasza:

12. Az a fura, hogy még létezhet ilyen Magyarországon.

Konkrétan magánlaksértéseket követnek el, családokat szakítanak szét minden nap.

2023. júl. 15. 21:27
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
#13 habár engem még sose találtak meg, soha nem jöttek kopogtatni az ajtómon (ez maradjon is így), ha egyszer mégis jönnének, az biztos, hogy elvenném a kedvüket ettől a "kopogjunk be mindenkihez és zargassuk őket" időtöltéstől. Elképesztő pofátlanság kell ahhoz, amit csinálnak.
2023. júl. 15. 21:59
 15/27 anonim ***** válasza:
65%

14. Nekem nem a hirdetéssel van bajom, ha akarjon, kopogjon be hozzám, leszarom.

Az a baj, hogy elküldi őket az ember, rávágja az ajtót, és visszakopog mégegyszer 5 mp múlva.

2023. júl. 15. 22:08
 16/27 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy a szeretetet hirdetik,közben meg ők nem szeretnek senkit!!!!!
2023. júl. 15. 22:16
 17/27 anonim ***** válasza:
0%

Jehova Tanúi nem azért kopoktatnak, mert zaklatni akarnak. Valójában nekik sem mindig könnyű bekopogtani, mert nem tudhatják, hogy a házigazda milyen vérmérséklettel fog kijönni.

De akkor miért végzik ezt a munkát?

Azért mert Istentől kapott megbizatásnak tekintik ezt a feladatot. Ők megkeresik az embereket személyesen, és ha valaki nyitott arra, hogy beszélgessen, akkor beszélgetnek vele a Bibliáról, Istenről, válaszolnak kérdésekre.

De ha valakit nem érdekel, és elküldi őket, akkor természetesen elmennek, és nem erőszakoskodnak.

De ugye észrevettétek, hogy hogy sokszor különböző személyek kopogtatnak. Azért mert egy területen, utcában lehet, hogy 3 hónapig van valaki, de 3 hónap.múlva újabb Tanúk vannak. azon a területen.

Az újak nem feltétlenül tudják, hogy téged nem. fog érdekelni ez az egész, tehát megkeres.

A lényeg, hogy vannak, akik szívesen beszélgetnek a Tanúkkal, sőt van, aki kéri is, hogy tanulmányozzák vele a Bibliát.

Kedves kérdező, milyen tapasztalatod van, ami miatt így érzed, hogy nem szeretnek senkit?

2023. júl. 25. 12:58
 18/27 anonim ***** válasza:
kopogtatnak**
2023. júl. 25. 12:59
 19/27 A kérdező kommentje:
Tapasztalatból mondom! Nekem semmi bajom velük,söt szerintem kedves emberek,de úgy érzem ök csak azokat szeretik akik vagy Tanuk ,vagy Tanuk szeretnének lenni!
2023. júl. 25. 15:27
 20/27 anonim ***** válasza:
25%

Csak dühösnek tűnsz, mert mindent felkiáltójellel írsz. Mint aki háborog, olyan az érzete.

Azért van, hogy így érzed, mert ők ugye ahogyan élnek, próbálják tartani magukat hozzá. Ők is jól tudják, hogy most ha olyan társaságban vannak, akik nem. fogadják el az ő hitnézetüket, lehet nehezebb lesz nekik is ragaszkodni ahhoz, amiben hisznek. Pl. tegyük fel, hogy egy fiatal Jehova Tanúja nem szeretne házasság előtt szexelni, akkor nem fog olyan fiatalokkal lenni sokat szoros barátságban, illetve szórakozni menni, akik meg ezt helyesnek tartják. Mert úgy is mondani fogják neki, hogy hülyeség, amit csinál, meg hatással lesz rá az a gondolkodásmód.

Nem arról van szó, hogy aki nem Tanú, nem így él, az csak rossz ember lehet. Tehát a Tanúk nem bántják az embereket, tiszteletben tartják, azt hogy mindenkinek joga van megválasztani milyen életet él. De azt, hogy kivel vannak szorosabb kapcsolatban számít, mert befolyásolja azt, hogy tartani tudja-e magát a keresztényi élethez.

Ahhoz is nagy bátorság kell, illetve Isten és emberek iránti szeretet, hogy valaki bekopogtasson egy idegenhez. Mert nem könnyű, amikor elzavarják az embert.

Ha valaki nem szereti Istent és az embereket, ezt a munkát egy olyan személy nem sokáig tudja csinálni.

Egyébként én Jehova Tanúja vagyok. Bármi kérdésed van, írhatsz nyugodtan.

2023. júl. 25. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!