Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A jom kippur vagy a shabbat...

A jom kippur vagy a shabbat nagyobb ünnep?

Figyelt kérdés

2023. máj. 29. 15:06
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Azt sem tudom mik ezek az ünnepek. Sajnálom ha nem tudtam segíteni.
2023. máj. 29. 18:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Legnagyobb ünnep a Shabbat. Következõ Rosh Hasana (a Zsidó Újév, Emlékezés Napja). Csak ez után Yom Kippur (Engesztelõ Nap).

Yom Kippurt szokták a legünnepélyesebb ünnepnek nevezni.

A hagyomány szerint Rosh Hasana napján ír be bennünket az Örökkévaló, áldott Õ, a nagy könyvábe ki-kit érdeme szerint a jó, vagy a rossz pldalra, ezután következnek a félelmetes napok Yom Kippurig, ez alatt még van lehetõség a bûnbánatra és megtérésre, ami esetleg megvátoztatja a beírást, majd Yom Kippurkor I-ten bepecsételi, amit beírt.

(Ezért az ünnepi jókívánság Rosh HasanaIG "légy jó évre beírva és bepecsételve", Rosh Hasana és Yom Kippur között már csak "légy jó évre bepecsételve!")

2023. máj. 29. 22:54
 3/3 anonim ***** válasza:
A jom kippur inkább talán a "legszentebb" jelző illene, szerintem.De egyébként az előző jól írta, igen.
2023. máj. 30. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!