Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hálás vagy Jézusnak hogy...

Hálás vagy Jézusnak hogy meghalt a bűneidért? és álata a mennybe örök életed lehet?

Figyelt kérdés
2023. máj. 16. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
Nem. Eleve értelmetlen mese, attól, hogy valaki meghal, nekem nem lesz semmivel jobb, másrészt mesékben nem hiszek
2023. máj. 16. 20:16
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

"meghalt a bűneidért?"

Az nem zavar, hogy amikor ő meghalt mi még nem is éltünk??

Így nem is bűnözhettünk!!

2023. máj. 16. 20:29
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Nem vagyok neki hálás, és nem is hiszek benne. És nem érdekel a mennyország sem.
2023. máj. 16. 23:17
 4/9 anonim ***** válasza:
46%
Ostoba fideszes baromság. Ezek valahol a középkorban lemaradtak.
2023. máj. 16. 23:42
 5/9 anonim ***** válasza:
79%
Milyen bűneim? Amit az egyház kitalált? xd
2023. máj. 17. 03:59
 6/9 anonim ***** válasza:
19%
Természetesen igen
2023. máj. 17. 08:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen, remélhetőleg oda is kerülünk majd 🙏
2023. máj. 17. 14:31
 8/9 anonim ***** válasza:
31%
Igen, nagyon. Mindennap eszembe jut h meghalt az enberiség kollektív bűnéért és a saját bűneinért amit elkövetek. Minden bűn amit elkövetsz az van a számládra írva fizetve! Ateisták kotrodjatok már ebből a kategóriából senki nem kíváncsi rátok és a lepontozásaitokra.
2023. máj. 17. 16:10
 9/9 KZitus ***** válasza:

Szia

Hát ha ezt vesszük alapul:"....Nincs annál nagyobb szeretet, mint amikor valaki az életét adja a barátaiért. És ti a barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit parancsolok nektek” János 15:10–14. Ez az alap. Aztán: „Ha megtartjátok a parancsaimat, mindig szeretni foglak titeket, mint ahogy én is megtartottam az Atya parancsait, és ő mindig szeretni fog engem” – mondja. Majd azt is elmagyarázza, mivel bizonyíthatják, hogy eleget tesznek a parancsainak: „Azt parancsolom nektek, hogy úgy szeressétek egymást, mint ahogy én szeretlek titeket."

Ehhez hozzátartozik: "...azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki meghalt értük, és feltámadt." 2Korintusz 5:15

Elengedhetetlen, hogy megtagadjuk magunkat, felvegyük a kínoszlopunkat, és állandóan kövessük a Példaképünket. Ez hatástalanítja az önzést, mely kétségkívül útjában áll az önfeláldozó szeretet kifejezésének. Ezenkívül Jézus kijelentette: „aki meg akarja menteni a lelkét, elveszíti azt, aki azonban elveszíti a lelkét énértem, megtalálja azt. Mert mi haszna lesz abból az embernek, ha az egész világot megnyeri, de a lelkét elveszti? Vagy mit fog adni az ember cserébe a lelkéért?” Máté 16:25, 26.

Az ember a földi örök élet lehetőségét veszítette el Ádám bűne miatt. Krisztusban ezt nyerjük vissza. Az 1Korinthus 15:45-ben Pál apostol úgy utal Jézusra, mint aki „az utolsó Ádám”. Ez arra mutat, hogy Isten ragaszkodik a földre vonatkozóan eredeti elhatározásához, és hogy valaki teljesíti azt a szándékát, amelyet az első Ádám elmulasztott végrehajtani.

Maga Jézus Krisztus ezt mondta: „Az Emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem azért, hogy ő szolgáljon, és lelkét váltságdíjul adja cserébe sokakért.” Ez tette lehetővé az örök élet elnyerését azok számára, akik hitet gyakorolnak Jézus Krisztusban Máté 20:28; János 3:16.

2023. máj. 17. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!