Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi tiltja a bibliában a nők...

Mi tiltja a bibliában a nők számára a törökülést?

Figyelt kérdés

Anyós nagyon vallásos és teljesen kiakad, hogy én, nőként törökülésben ülök sokszor. Egy nőnek szerinte nem illik így ülnie és a bibliára hivatkozott.

Ott és akkor nem kérdeztem rá, hogy mi van benne, ami ezt ellenzi, de érdekel a dolog.

2023. máj. 12. 18:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nézd, én se hallottam, de azért különböző vidékeken, sőt még adott vidék különböző családjaiban is lehettek eltérő szokások, hagyományok.

2023. máj. 12. 19:40
 12/19 A kérdező kommentje:
Az egyik általa kifogásolt pont az ülésem volt, ő hozta fel a témát. Nekem soha eszembe sem jutott, hogy bárkinek is zavaró.
2023. máj. 12. 19:41
 13/19 anonim ***** válasza:
ez kb olyan minthogy a királynő hercegnő stb nem ülhet keresztbe tett lábbal. Annyi hogy nem illik mert magamutogató ott lent úgymond és tényleg szoknyában látszhat egy s más esetleg, erre tudok gondolni. De hogy otthon ne lehessen, meg nyilván nem villantva mindent, hanem azért ne lehessen belátni, de úgy egyébként zártabb ruhában nadrágban mért ne lehetne az túlzás. Nagyon prűdség.
2023. máj. 12. 20:02
 14/19 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem utálja az arabokat.
2023. máj. 12. 20:26
 15/19 anonim ***** válasza:
és hogy jönnek ide az arabok?
2023. máj. 12. 22:33
 16/19 anonim ***** válasza:
53%

Az arabok? Hajóval a Földközi tengeren, vagy Törökország felől.

Mindazonáltal, a törökülés szerintem hasznos, "egyenes tartásra késztet, mialatt csökkenti a csípőre és a térdre irányuló terhelést".

A sok Biblia forgatás viszont nem tesz jót, az ujjak porckopása csontos kinövéseket okozhatnak, ami gonosz vén boszorkány-effektust eredményez - ezt a kedves anyóspajtásnak is tudnia kéne..

2023. máj. 12. 22:51
 17/19 anonim ***** válasza:
53%

Nekem édesanyám ilyen, hogy úgymond a Bibliával próbál irányítani engem. Pechére mostmár elég jól ismerem a Bibliát ahhoz, hogy a kontextust nézzem és meglássam, hogy amit mond az a legtöbb esetben saját véleménye, semmint a Biblia tanácsa.

A Biblia nem ír elő konkrétan dolgokat, csak alapelveket állít fel, de semmi arra utaló rész nincs, ami előírná, hogy egy nőnek hogy kell ülnie vagy hogy nem kell ülnie.

Emellett az anyósod elfelejtette, hogy nem azért íródott a Biblia, hogy mindenkinek megmondjuk hogyan éljen, hanem, hogy tudjuk, hogy Isten a saját Fiát adta értünk, hogy élhessünk

2023. máj. 12. 23:45
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
#15 az ilyennek mindegy, ezért írtam. Biztos nem a Biblia, hanem a gyűlölet és butaság beszél belőle.
2023. máj. 13. 02:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Meg a felsőbbrendűségi tudat.
2023. máj. 13. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!