Mi tiltja a bibliában a nők számára a törökülést?
Anyós nagyon vallásos és teljesen kiakad, hogy én, nőként törökülésben ülök sokszor. Egy nőnek szerinte nem illik így ülnie és a bibliára hivatkozott.
Ott és akkor nem kérdeztem rá, hogy mi van benne, ami ezt ellenzi, de érdekel a dolog.
Igen nem illik. Ha megfigyeled az Ázsiai nőknél egy nem ül úgy-ők térdre ülnek, csak a férfiak ülnek úgy.
Nézd, tetszik nem tetszik Európa el van korcsosulva. Fogalmuk nincs az etikettről, az illemről, egy nőnek mit lehet mit szabad, a rossz az szerintük jó, a jó a rossz.
Közvetve sincs semmi utalás?
Lehet egyszer rákérdezek, de nem sűrűn beszélünk, gondolom érthető okokból.
3 Tim.I-2-
9.
Hasonlatosképen az asszonyok tisztességes öltözetben, szemérmetességgel és mértékletességgel ékesítsék magokat; nem hajfonatokkal és aranynyal vagy gyöngyökkel, vagy drága öltözékkel,
10.
Hanem, a mint illik az istenfélelmet valló asszonyokhoz, jó cselekedetekkel.
Szerinted mit jelent a szermérmetesség?:D Szeméremtest?
"Közvetve sincs semmi utalás?"
Nincs utalás se rá, nem foglalkozik ezzel a Biblia, látod, senki nem tudott idézni ilyet.
"Lehet egyszer rákérdezek, de nem sűrűn beszélünk, gondolom érthető okokból."
Igazából nem érthető az oka, ha csak nem az, hogy egyébként is kibírhatatlan vagy. Nekem elég unszimpatikus, hogy bolhából csinálsz elefántot, főleg egy idős nővel hisztizve. Ő ebbe nőtt fel, így nevelték (ami az akkori korban teljesen érthető volt), te pedig ezen hisztizel.
Igazad van 8-as, nem voltam egyértelmű.
Amikor beszélünk, akkor folyamatosan a tanácsait hallgatom, mit hogyan helyes tenni, mit hogy csináljak. Listát is adott azokról a dolgokról, ami számára elfogadhatatlan a viselkedésemben.
Beszélgetni nem tudunk, mert csak ő beszél, ráadásul csak tanácsokat oszt. Próbáltam már feloldani ezt a konfliktust, de mivel a bibliára hivatkozik minden vitás kérdésben, ezért nem jutottunk előrébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!