Szakítanátok a barátnőtökkel, ha kiderül hogy ateista?
Én ateista vagyok, a férjem katolikus. Már a kapcsolatunk elején tisztáztuk a dolgokat.
Soha nem volt ebből kifolyólag problémánk.
Csak akkor, ha előtte végig hívő kereszténynek hazudná magát és valahogy kiderülne ateista mivolta.
Előtte természetesen megvizsgálnám miért hazudott. Nemes vagy hitvány jelleme végett. Azért, mert félt máskülönben elveszít? / Azért, mert kereszténynek beállítva magát próbált lejáratni minket?
A kérdés logikátlan, hiszen az ateista barátnő hamarabb szakítana a vallásos pasival. Azért, mert egy idő után feltűnne, hogy nincs szex. Egy ateista nő nem fog cölibátusban élni házasságig, főleg akkor, ha nem is azt a pasit képzeli el a férjének.
Nem is tudom, hogy lehet ilyen kérdést feltenni.
Bár, ha arról van szó, hogy a nő esetleg aszexuális, vagy hogy a pasi nem tart be minden vallási ellőírást, akkor érhető a kérdés.
Ellenkező esetben egy erősen vallásos pasi és ateista nő között nem lehet párkapcsolat, mert teljesen eltérőek az értékrendek.
Erről van némi tapasztalatom abból az időből, amikor mikor vallásos voltam, ezért mertem kijelenteni, hogy a kérdés logikátlan.
#4 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!