Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha tényleg létezik isten...

Ha tényleg létezik isten akkor miért nem segít hogy jobb legyen az életem??

Figyelt kérdés
Miért nem ad egy kis löketet hogy ki tudjak mászni a szrból? Nem azt mondom oldjon meg mindent de miért nem segít valahogy? Ha van isten akkor az nem száz százalékban jó de az is lehet gonosz? Miért nem tud modjuk meg dobni hogy legyen 4 esem az ötös lottón az adna egy löketet és azzal a pénzzel már tudnék valamit kezdeni csak egy példa.

2023. ápr. 28. 12:06
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
20%

Isten folyamatosan segít neked. Ha Magyarországon élsz, nem éhezel, és van neted-mobilod, akkor a világon élő emberek között nagyon is privilegizált helyzetben vagy.

Ha megdobna egy lottó 4-essel, akkor hinnél benne?

2023. ápr. 28. 19:27
 12/38 A kérdező kommentje:
Igen akkor soha többet nem kételkedem.
2023. ápr. 28. 19:28
 13/38 anonim ***** válasza:
20%
Olyan helyre mennyél imádkozni ahol csodák történnek. Jézus mondta amíg jeleket csodákat nem láttok nem hisztek.
2023. ápr. 28. 20:23
 14/38 anonim ***** válasza:
79%
Az ötöslottón a négyes találatra 1 az 103410-hez az esélyed. És akármennyit imádkozol akármilyen istenhez, ez bizony fixen ennyi marad, amíg a Szerencsejáték Zrt. nem változtatja meg a szabályokat.
2023. ápr. 28. 21:53
 15/38 anonim ***** válasza:
62%

Mert isten nem úgy létezik, ahogy az egyházak állítják.

Amúgy meg ha segítene, azzal a szabad akararatot szüntetné meg.

2023. ápr. 29. 12:50
 16/38 anonim ***** válasza:
77%
Nem lenne egyszerűbb tenni valamit, mint várni a csodát?
2023. ápr. 29. 12:51
 17/38 A kérdező kommentje:
Hát de mit tegyek annyira szar minden. Az a baj nem vagyok okos sose voltam az. Akkor legalább sok észt adott volna nekem az isten de még hülye is lettem.
2023. ápr. 29. 13:30
 18/38 anonim ***** válasza:
20%

#17: Hidd el a sok ész sokszor hátrány mint előny. Azzal még képes lennél gondolkodni és rájönnél, hogy Isten olyan formában, ahogy az egyházak állítják nem is létezhet. Sőt, a világ sem olyan, mint amilyennek látszik.

Amúgy meg emiatt ne aggódj, így legalább elvegyülhetsz a tömegben.

2023. ápr. 29. 17:39
 19/38 anonim ***** válasza:
54%

#18 Nana.

A korábbi (legnagyobb részt a környezeted által beléd nevelt) hitedet átértékelni és vele szembemenni sokkal kevésbé ész, sokkal inkább lelkierő és mentális bátorság kérdése. (sőt megkockáztatom: pont magasabb intelligenciával sokkal körmönfontabb kimagyarázásokat képest gyártani az ember a maga megnyugtatására, amikor érzi, hogy inog a világnézete - ugyebár az összes bibliai ellentmondásra megvannak a "nem úgy kell azt érteni" kimagyarázások)

De ha mégis ész kérdése, akkor sem lesz vele senki előrébb, ha telibe sértegetni kezded a kérdezőt.

2023. ápr. 29. 17:46
 20/38 A kérdező kommentje:
De ha okos lennék akkor most keresnék havi 1 millát vagy ki tudja mennyit na úgy lenne értelme élni de így nincs.
2023. ápr. 29. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!