Létezik olyan, hogy valakinek ennyire tökéletes legyen az élete?
Az egyik korombeli lány ismerősömről lenne szó. 19 éves lány, most végez a gimivel (én már 2 éve egyetemre járok, 1 évvel vagyok idősebb nála). Már felsőfokú nyelvvizsgája van németből, holott a 2 évvel ezelőtti németversenyen én 2. lettem, ő tovább sem jutott. A tanárok szerették, az osztálya úgyszintén, jó tanuló. A családja tökéletes, a szülei gazdagok, fiatalok, kedvesek, segítőkészek, mindent megadnak a gyerekeiknek, igazi, boldog család, amit a lány szeret is facebookon megosztani. A képeken mindenki mosolyog és boldog. A húgával imádják egymást, jó barátnők, ahogy a két unokatestvérével is. Sok barátja van, vannak igazi barátnői, akikkel mindenfelé el tud menni szórakozni, nyaralni, számukra egy siófoki party semmiség (pedig 200km tőlünk). Még a kutyája is tökéletes, imádják egymást vele és az állatok igazi családtagok.
Mivel a szülei gazdagok, minden éven többször mennek nyaralni a világ legcsodálatosabb helyeire: Egyiptom, Törökország, Spanyolország, Görögország... minden éven valami, egyszerű hétvégéken pedig egy kis wellnessezés. Ezenkívül a lány gyönyörű külsőre, kedves, szép arc, szép haj, tökéletes alak és szép barna bőr, na meg drága, elegáns, nőies ruhák. Persze mindenki szereti, mert mindemellett mindenkivel kedves, aranyos. Mindig tele van programokkal a barátainak és a családjának köszönhetően, sosem unatkozik, mindenki szereti (persze neki is van 1-2 ellensége, ismerem őket is, de a lány tudomást sem vesz róluk). A szerelmi élete is tökéletes, van egy jóképű, sportos, kedves és gazdag, befolyásos barátja, aki elég komoly egyetemre is jár a jó családi háttér mellett. Nekik semmiség egy karácsonyi bécsi kiruccanás, vásárlással, szórakozással. Mintha minden tökéletes lenne. A húgomat kérdeztem erről a lányról, ő is ismeri, szerinte is tökéletes az élete és léteznek ilyen emberek, akiknek az életükben minden stimmel. Azonban én nem ezt vallom. A lány tipikusan mindenki felé azt mutatja, neki milyen tökéletes az élete és hogy ő is milyen hibátlan, azonban ennek nem tudom, mennyire lehet hinni. Ti hisztek abban, hogy létezik ilyen tökéletes élet?
Biztos nem "tökéletes" az élete, csak tudja hogy kezelje a problémákat, és azok amúgy sem olyan jellegű problémák mint amik egy szegény sorsú családban előfordulnak.
Ő ezt kapta a sorstól, és tud is élni a lehetőséggel, élvezi az életét. Jó hogy vannak ilyen emberek.
Tökéletes élet nincs. Olyan élet van, amiben boldog és kiegyensúlyozott vagy, szeretetben élsz, és te is szeretsz másokat. De ez mindenkinek máshogy valósul meg. Nekem például a nyaralás és a gazdagság nem számít (tényleg nem). Az ideális életet én így képzelem el: Olyan munka, amit szeretek, és meg is tudok élni belőle egy viszonylag normális életszínvonalon; egy szerető férfi; szerető, támogató családi légkör és jófej, értelmes ismerősök, barátok, akikkel sokat lehet beszélgetni, tapasztalatot cserélni, szórakozni. Ja, és ami még nagyon fontos: mindig legyen valami kitűzött célja az embernek.
Szerintem egyébként a tökéletesség hosszú távon unalmas és rossz. A nehézségek, megoldandó problémák éppúgy kellenek az élethez, mint a gondtalan pillanatok. Különben hogyan is tudnánk értékelni a jót?
Kérdező!
Nem elég az anyagi jólét, és a külsőségek, ahhoz hogy egy család kiegyensúlyozott életet tudjon élni kell egy bizonyos fokú intelligencia is. (Nem megbántani akarom a szüleidet, de ez az igazság.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!