Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért áll az iszlám sokkal...

Miért áll az iszlám sokkal közelebb az iszlám a judaizmushoz, mint a kereszténység?

Figyelt kérdés
Pedig a kereszténység a zsidó vallásból származik és az első keresztények is zsidók voltak. Mégis sokkal közelebb áll hozzá az iszlám. Étkezési szabályok, körülmetélés, napi kötelező imádkozás, kötelező böjtök, házassági szabályok, van tisztátalanság. Nincs szentháromság, csak szigorú egyistenhit. A vallás öröklődése, hogy nem lehet kitérni egyikből sem. Annyiban különböznek, hogy az iszlám térítő, nem csak egy népnek szól, mint a judaizmus. És elismerik egymást egyistenhívőnek és hogy ugyanaz az istenük, de a keresztényeket mindkettő bálványimádónak tartja.Szóval ez hogy lehet?

2023. ápr. 23. 16:42
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
100%

"De választani akkor is kell. A zsidók és a keresztények például a Tórát választják, ami biztosan nem igaz."

Mások meg egyiket sem, hisz az állításoddal ellentétben nem kell választani. Te magad döntesz úgy, hogy te választani akarsz, mások ettől még nem választanak, hisz semmi nem utal rá hogy kéne.

2023. ápr. 24. 09:41
 42/63 anonim ***** válasza:
0%
De én most azokról beszélek akik akarnak választani. Ha van két választási lehetőséged amiből az egyik biztosan nem igaz, a másik pedig lehet hogy igaz, egyértelmű hogy aki objektíven nézi az utóbbit választja ami ugye a Korán. És persze aki nem vallásos, az is nyilatkozhat arról, melyiket tartja hitelesebbnek, amellett hogy egyikre sem gondolja hogy Istentől származik.
2023. ápr. 24. 09:56
 43/63 anonim ***** válasza:
100%

Számomra például az itt leírtak alapján pont a Koránról bizonyosodott be, hogy nem igaz, hisz egy ellenőrizhetetlen feltevésre hivatkozik. Ez alapján objektíven nézve a Koránt semmiképp nem tartom választásnak.

Szóval eleve az sem igaz, hogy csak ez a két választási lehetőség van itt, és még ezt a kettőt sem csak úgy és csak az alapján lehet megítélni, ahogyan te teszed.

2023. ápr. 24. 10:01
 44/63 anonim ***** válasza:
0%

"Számomra például az itt leírtak alapján pont a Koránról bizonyosodott be, hogy nem igaz, hisz egy ellenőrizhetetlen feltevésre hivatkozik. Ez alapján objektíven nézve a Koránt semmiképp nem tartom választásnak."

Mi az hogy bizonyosodott? :) Mi alapján? Pont hogy az bizonyosodott be hogy a Tóra nem igaz, hiszen bizonyítottan hamisított. Akkor újra megkérdezem. Ha van két választási lehetőséged amiből az egyik biztosan nem igaz, a másik pedig lehet hogy igaz, melyiket választod?

"Szóval eleve az sem igaz, hogy csak ez a két választási lehetőség van itt, és még ezt a kettőt sem csak úgy és csak az alapján lehet megítélni, ahogyan te teszed."

Van egy harmadik opció hogy egyiket sem tekinted Isteni kinyilatkoztatásnak, de még ez esetben is megállapíthatod hogy melyik a hitelesebb.

2023. ápr. 24. 10:24
 45/63 anonim ***** válasza:
100%

"Ha van két választási lehetőséged amiből az egyik biztosan nem igaz, a másik pedig lehet hogy igaz, melyiket választod?"

Ennyi alapján nem választom egyiket sem. De természetesen azt meg tudom állapítani, hogy melyik a kevésbé hiteles, ami ez esetben, mint kiderült, a Korán. Mégpedig azért, mert eleve egy későbbi történet ugyanazon karakterekkel, ami alapból már valószínűsíti hogy csak egy utólagos átirat. De hogy amire hivatkozik ennek kivédésére, az pedig teljességgel ellenőrizhetetlen, és annak egykori létezésére sem utal semmi, számomra egyértelművé teszi, hogy a Korán hitelessége nulla.

2023. ápr. 24. 10:29
 46/63 anonim ***** válasza:
0%

"Mégpedig azért, mert eleve egy későbbi történet ugyanazon karakterekkel, ami alapból már valószínűsíti hogy csak egy utólagos átirat."

Most akkor visszaugrassz a korábbi hazugságodhoz? Azért hiteles a Tóra mert előbb írták le? :) Ezt már megbeszéltük hogy a Tóra keletkezése és a legkorábbi kéziratok között 1500 év van vagy még több. A Korán viszont biztosan változatlan 1400 éve.

"De hogy amire hivatkozik ennek kivédésére, az pedig teljességgel ellenőrizhetetlen, és annak egykori létezésére sem utal semmi, számomra egyértelművé teszi, hogy a Korán hitelessége nulla."

Ellenőrizhetetlen tehát lehet igaz lehet hogy nem igaz, de a Tóra viszont ellenőrizhetően hamisított. Ezért mondtam hogy van két választási lehetőséged amiből az egyik biztosan nem igaz, a másik pedig lehet hogy igaz. Tartalmilag összehasonlítva pedig a Korán fényévekkel erkölcsösebb igazságosabb a Tóránál. Tehát miért választanád a Tórát ami bizonyítottan hamisított, erkölcsileg pedig messze alulmarad a Koránnal szemben?

2023. ápr. 24. 10:38
 47/63 anonim ***** válasza:
100%

"Azért hiteles a Tóra mert előbb írták le?"

Egy szóval sem írtam, hogy hiteles a Tóra. Hazudozás helyett esetleg olvasd el azt, amit valójában leírtam, és próbáld meg értelmezni, mit is jelent!

2023. ápr. 24. 10:43
 48/63 anonim ***** válasza:
0%
Neked kellene végre hazudozás nélkül válaszolnod. Azt írtad a Korán egy későbbi történet ugyanazon karakterekkel, ami alapból már valószínűsíti hogy csak egy utólagos átirat. Magyarul szerinted a Tóra azért hiteles mert előbb írták le. Erre mondtam hogy hazugság és már megbeszéltük, de újra behazudtad. Szóval van két választási lehetőséged amiből az egyik biztosan nem igaz, a másik pedig lehet hogy igaz. Melyiket választanád?
2023. ápr. 24. 10:48
 49/63 anonim ***** válasza:
100%

"Azt írtad a Korán egy későbbi történet ugyanazon karakterekkel, ami alapból már valószínűsíti hogy csak egy utólagos átirat."

Így van.

"Magyarul szerinted a Tóra azért hiteles mert előbb írták le."

Nem, ez már csak a te hazugságod. Én sehol nem írtam, hogy a Tóra hiteles.

Szóval mivel a korábbi érveid cáfolata után immár csak hazugságokra szorítkozol, hiszen olyasmit igyekszel a számba adni amit én sosem írtam, gondolom kijelenthető, hogy elfogytak az érveid. A téma zárható.

2023. ápr. 24. 10:56
 50/63 anonim ***** válasza:
0%

"Így van."

De mi erre a bizonyítékod? Ha egyszer nincs meg az eredeti Tóra, honnan tudod hogy a Korán nem ugyanazt írja le mint az eredeti Tóra?

"Nem, ez már csak a te hazugságod. Én sehol nem írtam, hogy a Tóra hiteles."

Tehát szerinted egyik sem hiteles?

"Szóval mivel a korábbi érveid cáfolata után immár csak hazugságokra szorítkozol, hiszen olyasmit igyekszel a számba adni amit én sosem írtam, gondolom kijelenthető, hogy elfogytak az érveid. A téma zárható."

Látom szorul a hurok és próbálsz menekülni :) Továbbra is várom a választ arra hogy van két választási lehetőséged amiből az egyik biztosan nem igaz, a másik pedig lehet hogy igaz, melyiket választanád?

2023. ápr. 24. 11:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!