A Jehova tanúiról mit érdemes tudni?
Tök jó arcok. Mondom ezt úgy, hogy engem általában nem nagyon érdekel az egész vallás, se pro se kontra, semmilyen ága, a bevett nagyobb hagyományos vallások sem. Erősen autisztikus vagok, próbálok túlélni a Normálisok közt, általában kevés számú barátaim is skizofrének, egyéb személyiségzavarosok közül kerül ki, vagy egyéb peremrétegek, elszigetelt cigányok közül.
Szeretem a nyelveket, természettudományokat, mert ezek azok a egyedüli területek, készségek nagyjából, amiket többé-kevésbé sértetlenül hagytak nálam a gyerekkorom óta meglevő elmebetegségek, mentális zavarok.
Úgy nagyjából semmiféle vallásban nem hiszek. Az utcán ha járok-kelek, Jehova tanúit ha látom, beszélgetni oda szoktam menni hozzájuk. Nem mintha pont ebben a vallásárnyalatban hinnék, ahogy más vallásban sem, de a Jehova-tanúk között szokott lenni egy-két ember mindig, akit szintén érdekelnek a nyelvek, legalább a latin, vagy sokszor van köztük jeltolmács is, akivel lehet beszélgetni a jelnyelvekről, a magyar vagy az amerikai jelnyelvről, de volt olyan is hogy a Bliss-féle képírásról is. De még ha nincs is ott épp pont jeltolmács, általában mndig van valaki aki valami érdekesebb tájékról van, találkozott például a magyarországi görög diaszporával (Beloiannisz vagy hasonló), vagy dolgozott anyanyelvi cigányok közt, vagy bármi hasonló.
Vidiripi
"Olvasva a hozzászólásokat Krisztus szavai jutottak eszembe. "Boldogok vagytok, amikor miattam gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak rólatok." Máté 5:11-12
- Ezzel csak egyetlen probléma van! Az hogy nem tartanak benneteket Krisztus követőnek a nevetek is az hogy Jehova tanúi és úgy is neveznek benneteket hogy Jehovák, jehovisták stb. Nem Jézus Krisztus nevéért kritizálnak benneteket! Sőt Ti Jézust angyalnak tartjátok!
- Nem sok fogalmad van arról hogy mit is Jelent Jézus Krisztus nevéért szenvedni.
- Kiről tanúskodtak az apostolok? Cselekedetek 1:1, 1:8, 3:6, 3:16, 4:10-12,
Cselekedetek 5:28 és ezt mondta: „Határozottan megparancsoltuk nektek, hogy ne tanítsatok tovább annak az embernek a nevében,l ti mégis betöltöttétek Jeruzsálemet a tanításotokkal, és elhatároztátok, hogy minket tesztek felelőssé a haláláért.
Cselekedetek 5:42 És a templomban és házról házrab mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról.
Cselekedetek 21:13 "...Biztosak lehettek abban, hogy nemcsak arra vagyok kész, hogy megkötözzenek, hanem arra is, hogy meghaljak Jeruzsálemben az Úr Jézus nevéért.”
- Te kiről is beszélsz az embereknek?
Lukács 24:44 Majd ezt mondta nekik: „Mikor még veletek voltam, elmondtam nektek,a hogy be kell teljesednie mindannak, ami meg van írva rólam a Mózes törvényében, a Prófétákban és a Zsoltárokban.”b 45 Akkor segített nekik, hogy teljesen megértsék az Írások jelentését,c 46 és ezt mondta nekik: „Ez van megírva: a Krisztus szenvedni fog, és a harmadik napon feltámad a halottak közül,d 47 és az ő nevében Jeruzsálemtől kezdve minden nemzetben hirdetni fogják azt,e hogy az emberek bánják meg a bűneiket, és megbocsátást nyernek."
- Az Ő nevében szoktál beszélni Zitus? Jézus Krisztus nevében hirdeted a bűnbocsánatot? Ez van megírva! Ott olvashatod te is!
17
Aki azt írta, az nem Jehova tanúja, biztos. Vagy annak adja ki magát, vagy félreértetted. De a szóhasználata alapján nem tanú.
23
Na megszólalt az ész. :))
24
De, a tanúk elfogadják például a Károli fordítást is.
Az összes vallást emberek alapították. A vallásokon keresztül tömegeket lehet irányítani. Minden vallásnak van teremtéstörténete, mindegyik kínál örök életet valamilyen formában.
Az ember sem keletkezését nem tudja megmagyarázni, sem halandóságába nem képes beletörődni. Erre szolgálnak a vallások.
Vallás miatt háborúznak, vallás miatt öltek. (keresztes hadjáratok)
Itt ezen a platformon is veszekednek, vitáznak az emberek vallási különbségek miatt.
Semmi értelme.
Minden az emberek által kreált fikció.
"Na megszólalt az ész"
Förtelmesen lekezelő a stílusod!
28
Igen, te tökéletes vagy ha ezt akartad hallani. 😌 Neked van igazad, te vagy a követendő példa és az alázat mintaképe.
Vidiripi
"Na megszólalt az ész."
Ebből is nagyon jól látszik, hogy az Őrtorony szervezet tanítása mit képes elvégezni egy emberben.
Ez nem Istentől van, még csak nem is emberektől ez a szellemiség magától Sátántól ered. Az Úr Jézus Krisztus legyőzte sátán legyőzte a világot!
Cselekedetek 5:42 És a templomban és házról házrab mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról.
Nem én szólaltam meg! Ezek nem az én szavaim, ezen kellene elgondolkoznod, ezt kellene meglátnod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!