Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanúiról mit érdemes...

A Jehova tanúiról mit érdemes tudni?

Figyelt kérdés
Felekezet vagy inkább szekta? Hasznosak a társadalomnak, vagy csak néhány főguru így uralkodik másokon, meg gazdagszik meg? Mennyivel jobbak vagy rosszabbak más vallásoknál?

2023. ápr. 21. 13:33
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
29%

Tök jó arcok. Mondom ezt úgy, hogy engem általában nem nagyon érdekel az egész vallás, se pro se kontra, semmilyen ága, a bevett nagyobb hagyományos vallások sem. Erősen autisztikus vagok, próbálok túlélni a Normálisok közt, általában kevés számú barátaim is skizofrének, egyéb személyiségzavarosok közül kerül ki, vagy egyéb peremrétegek, elszigetelt cigányok közül.

Szeretem a nyelveket, természettudományokat, mert ezek azok a egyedüli területek, készségek nagyjából, amiket többé-kevésbé sértetlenül hagytak nálam a gyerekkorom óta meglevő elmebetegségek, mentális zavarok.

Úgy nagyjából semmiféle vallásban nem hiszek. Az utcán ha járok-kelek, Jehova tanúit ha látom, beszélgetni oda szoktam menni hozzájuk. Nem mintha pont ebben a vallásárnyalatban hinnék, ahogy más vallásban sem, de a Jehova-tanúk között szokott lenni egy-két ember mindig, akit szintén érdekelnek a nyelvek, legalább a latin, vagy sokszor van köztük jeltolmács is, akivel lehet beszélgetni a jelnyelvekről, a magyar vagy az amerikai jelnyelvről, de volt olyan is hogy a Bliss-féle képírásról is. De még ha nincs is ott épp pont jeltolmács, általában mndig van valaki aki valami érdekesebb tájékról van, találkozott például a magyarországi görög diaszporával (Beloiannisz vagy hasonló), vagy dolgozott anyanyelvi cigányok közt, vagy bármi hasonló.

2023. ápr. 22. 00:51
 22/40 anonim ***** válasza:
24%
(FOLYTATÁS) Néha kapok tőlük kis füzetet, könyvecskét, magyarul vagy németül. Ha valami megvan magyarul is meg németül is, azt hasznosítani szoktam nyelvtanulásra, összehasonlításra. Az Őrtornyon jelnyelv-videókat is találtam, amik, mivel ismert szövegből valóak, felhasználhatóak a nyelv pontosabb tanulására, főleg úgy, hogy általában jelnyelvből kevés az önálló tanulásra használható anyag.
2023. ápr. 22. 01:04
 23/40 anonim ***** válasza:
88%

Vidiripi

"Olvasva a hozzászólásokat Krisztus szavai jutottak eszembe. "Boldogok vagytok, amikor miattam gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak rólatok." Máté 5:11-12

- Ezzel csak egyetlen probléma van! Az hogy nem tartanak benneteket Krisztus követőnek a nevetek is az hogy Jehova tanúi és úgy is neveznek benneteket hogy Jehovák, jehovisták stb. Nem Jézus Krisztus nevéért kritizálnak benneteket! Sőt Ti Jézust angyalnak tartjátok!

- Nem sok fogalmad van arról hogy mit is Jelent Jézus Krisztus nevéért szenvedni.

- Kiről tanúskodtak az apostolok? Cselekedetek 1:1, 1:8, 3:6, 3:16, 4:10-12,

Cselekedetek 5:28 és ezt mondta: „Határozottan megparancsoltuk nektek, hogy ne tanítsatok tovább annak az embernek a nevében,l ti mégis betöltöttétek Jeruzsálemet a tanításotokkal, és elhatároztátok, hogy minket tesztek felelőssé a haláláért.

Cselekedetek 5:42 És a templomban és házról házrab mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról.

Cselekedetek 21:13 "...Biztosak lehettek abban, hogy nemcsak arra vagyok kész, hogy megkötözzenek, hanem arra is, hogy meghaljak Jeruzsálemben az Úr Jézus nevéért.”

- Te kiről is beszélsz az embereknek?

Lukács 24:44 Majd ezt mondta nekik: „Mikor még veletek voltam, elmondtam nektek,a hogy be kell teljesednie mindannak, ami meg van írva rólam a Mózes törvényében, a Prófétákban és a Zsoltárokban.”b 45 Akkor segített nekik, hogy teljesen megértsék az Írások jelentését,c 46 és ezt mondta nekik: „Ez van megírva: a Krisztus szenvedni fog, és a harmadik napon feltámad a halottak közül,d 47 és az ő nevében Jeruzsálemtől kezdve minden nemzetben hirdetni fogják azt,e hogy az emberek bánják meg a bűneiket, és megbocsátást nyernek."

- Az Ő nevében szoktál beszélni Zitus? Jézus Krisztus nevében hirdeted a bűnbocsánatot? Ez van megírva! Ott olvashatod te is!

2023. ápr. 22. 12:23
 24/40 IstenGyermeke1 ***** válasza:
72%
Hagyjuk a JT-ket. Olyan mélyen van bennük az agymosás, hogy sose fogjuk meggyőzni őket. A hamisított Bibliájukból idéznek, a miénket meg nem fogadják el. Hadd higgyék, hogy az Úr Jézust követik, majd egyszer úgyis szembesülni fognak vele h nem.
2023. ápr. 22. 13:49
 25/40 anonim ***** válasza:
21%

17

Aki azt írta, az nem Jehova tanúja, biztos. Vagy annak adja ki magát, vagy félreértetted. De a szóhasználata alapján nem tanú.

2023. ápr. 22. 23:34
 26/40 anonim ***** válasza:
10%

23

Na megszólalt az ész. :))

24

De, a tanúk elfogadják például a Károli fordítást is.

2023. ápr. 22. 23:38
 27/40 anonim ***** válasza:
72%

Az összes vallást emberek alapították. A vallásokon keresztül tömegeket lehet irányítani. Minden vallásnak van teremtéstörténete, mindegyik kínál örök életet valamilyen formában.

Az ember sem keletkezését nem tudja megmagyarázni, sem halandóságába nem képes beletörődni. Erre szolgálnak a vallások.

Vallás miatt háborúznak, vallás miatt öltek. (keresztes hadjáratok)

Itt ezen a platformon is veszekednek, vitáznak az emberek vallási különbségek miatt.

Semmi értelme.

Minden az emberek által kreált fikció.

2023. ápr. 23. 07:51
 28/40 qkker1 ***** válasza:
81%

"Na megszólalt az ész"

Förtelmesen lekezelő a stílusod!

2023. ápr. 23. 09:15
 29/40 anonim ***** válasza:
8%

28

Igen, te tökéletes vagy ha ezt akartad hallani. 😌 Neked van igazad, te vagy a követendő példa és az alázat mintaképe.

2023. ápr. 23. 09:17
 30/40 anonim ***** válasza:
85%

Vidiripi

"Na megszólalt az ész."

Ebből is nagyon jól látszik, hogy az Őrtorony szervezet tanítása mit képes elvégezni egy emberben.

Ez nem Istentől van, még csak nem is emberektől ez a szellemiség magától Sátántól ered. Az Úr Jézus Krisztus legyőzte sátán legyőzte a világot!

Cselekedetek 5:42 És a templomban és házról házrab mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról.

Nem én szólaltam meg! Ezek nem az én szavaim, ezen kellene elgondolkoznod, ezt kellene meglátnod!

2023. ápr. 23. 09:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!