Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tegnap becsengettek hozzám...

Tegnap becsengettek hozzám Jehova Tanúi, mit lett volna érdemes tennem?

Figyelt kérdés
Én illedelmesen közöltem velük, hogy épp főzök, szóval erre nem érek rá. Viszont agnosztikus ateistaként megpróbálhattam volna megmagyarázni a koncepciómat ezzel kapcsolatban. Érdemes lett volna vitába szállnom velük, vagy ez így felesleges?
2022. nov. 6. 07:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Totalisan felesleges.
2022. nov. 6. 08:04
 2/16 A kérdező kommentje:
#1 Jól tudom, hogy az, viszont kíváncsi lettem volna az érveikre az én érvelésem után. Persze egy galambbal felesleges leülni sakkozni, felrugdossa a bábukat, az asztalra sz**ik, aztán kielenti, hogy ő nyert.
2022. nov. 6. 08:18
 3/16 anonim ***** válasza:
92%

Ahogy te nem hagynád magad meggyőzni az ő igazukról, ők sem a tiedről.

Közben lekozmál az étel.

2022. nov. 6. 08:18
 4/16 anonim ***** válasza:
92%
Vallási és politikai kérdésekben sok értelme nincs belemenni egy ilyen beszélgetésbe, mert a legtöbb embernél bekapcsol a törzsi gondolkodás és csak elbeszélnek egymás mellett a felek. Más, ha kifejezetten a "vita" kedvéért ülünk le valakivel, nem a meggyőzés, csak a megismerés szándékával, de ehhez mindenki részéről kell a nyitottság.
2022. nov. 6. 09:21
 5/16 A kérdező kommentje:

#3 Ez így igaz, viszont pont azért nem kozmált le az étel, mert ahogy a kérdés leírásában megfogalmaztam, elküldtem őket melegebb éghajlatra szépen. A szövegértést még gyakorold egy kicsit.

#4 Ez teljesen igaz, és logikus is, kaptál tőlem egy zöldet. :)

2022. nov. 6. 09:31
 6/16 qkker1 ***** válasza:
85%
Tanúkat nem tudod meggyőzni semmiről, ami nincs az Ördögtoronyban!
2022. nov. 6. 12:10
 7/16 anonim ***** válasza:
83%
Hozzánk is becsöngettek, én katolikusként próbáltam nekik elmagyarázni pár dolgot, de nagyjából olyan, mintha robotokkal beszélgetnél. Nem hallanak meg semmit azon kívül, amit a szekta beléjük idomított.
2022. nov. 6. 13:32
 8/16 anonim ***** válasza:
54%

Maradjunk annyiban ők sem tudják mi van, mi sem. Nekem pl. saját vallásom van, nem bonyolult, harmonikus, szeretetteljes, isten nem gyarló benne mint egyes emberek, mint a biblia istenmeghatározása.

Jogom van magam meghatározni istent a magam számára, ezt nem tukmálom másokra, gyerekes volna, csak kiközösítenének.

2022. nov. 6. 15:31
 9/16 A kérdező kommentje:
#7 Én ugyanígy vagyok vele, azzal a különbséggel, hogy az összes vallást elutasítom. Katolikusnak neveltek, csak aztán rám talált a sátán a filozófia és a logika képében. Ezzel az erővel a Harry Potter könyvekre is lehetne alapítani egy vallást. Valaki összeollózott egy könyvet betépve, közel kétezer évvel ezelőtt, és erre mondjuk azt, hogy szent biblia? Nekem csak egy hitem van, úgy hívják, hogy tudomány. Majd ha valami empirikusan tapasztalható, és többszörösen megismételhető lesz, na akkor majd azt elhiszem.
2022. nov. 6. 16:06
 10/16 anonim ***** válasza:
9%

Amit nem lehet empirikus módon megismerni, abban nem hiszek – írta a filozófus könyvében.

Így van tudomány és tapasztalat, de főleg tapasztalat maradjunk annyiban.

Minek higyjünk ki tudja kiknek, hogy szerintük milyen isten..hagyjanak már vele, komolyan mondom ezek a térítők is olyan nevetségesek, az én istenképemben isten feltétel nélkül szerető.

2022. nov. 6. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!