A Jehova tanúiról mit érdemes tudni?
10+ Ez vonatkozik a két "nagy" történelmi egyházra:
Jel.2-
12.
A Pergámumbeli gyülekezet angyalának írd meg: Ezt mondja az, a kinél a kétélű éles kard van:
13.
Tudom a te dolgaidat, és hogy hol lakol, a hol a Sátán királyiszéke van; és az én nevemet megtartod, és az én hitemet nem tagadtad meg Antipásnak, az én hű bizonyságomnak napjaiban sem, a ki megöleték nálatok, a hol a Sátán lakik.
14.
De van valami kevés panaszom ellened, mert vannak ott nálad, a kik a Bálám tanítását tartják, a ki Bálákot tanította, hogy vessen botránykövet az Izráel fiai elé, hogy egyenek a bálványáldozatokból, és paráználkodjanak.
15.
Így vannak nálad is, a kik a Nikolaiták tanítását tartják, a mit gyűlölök.
16.
Térj meg: ha pedig nem, ellened megyek hamar, és vívok azok ellen számnak kardjával.
17.
A kinek van füle hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek. A győzedelmesnek enni adok az elrejtett mannából, és adok annak fehér kövecskét, és a kövecskén új írott nevet, a melyet senki nem tud, csak az, a ki kapja.
18.
A Thiatirabeli gyülekezet angyalának pedig írd meg: Ezt mondja az Isten Fia, a kinek szemei olyanok, mint a tűzláng, és a kinek lábai hasonlók az ízzó fényű érczhez:
19.
Tudom a te dolgaidat, és szeretetedet, szolgálatodat, és hitedet és tűrésedet, és hogy a te utolsó cselekedeteid többek az elsőknél.
20.
De van valami kevés panaszom ellened, mert megengeded amaz asszonynak, Jézabelnek, a ki magát prófétának mondja, hogy tanítson és elhitesse az én szolgáimat, hogy paráználkodjanak és a bálványáldozatokból egyenek.
21.
Adtam néki időt is, hogy megtérjen az ő paráználkodásából; és nem tért meg.
22.
Íme én ágyba vetem őt, és azokat, a kik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből.
23.
És az ő fiait megölöm halállal; és megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint.
*A győzedelmesnek enni adok az elrejtett mannából, és adok annak fehér kövecskét, és a kövecskén új írott nevet, a melyet senki nem tud, csak az, a ki kapja.
Ez az új a Mindenható Istennel lévő szövetségkötésre vonatkozik.
Azaz felajánlja a szövegségkötés lehetőségét-magyarul a visszatérési lehetőséget hozzá, hogy újjá tudjon épülni.
Szia
Olvasva a hozzászólásokat Krisztus szavai jutottak eszembe:
"Boldogok vagytok, amikor miattam gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak rólatok. Örüljetek, és legyetek végtelenül boldogok, mivel nagy a ti jutalmatok az égben, hiszen így üldözték korábban a prófétákat is." Máté 5:11-12
Senki sem vegye magára, aki úgy érzi őt nem érinti.
14 Ezt kerested, és ezt nem a Jehovistákkal teszik, hanem velünk valódi keresztényekkel, itt is a Gyíkon is:)
Márk 13-
9.
Nyomorúságoknak kezdetei ezek. Ti pedig vigyázzatok magatokra: mert törvényszékeknek adnak át titeket, és gyülekezetekben vernek meg titeket, és helytartók és királyok elé állítanak én érettem, bizonyságul ő nékik.
10.
De előbb hirdettetnie kell az evangyéliomnak minden pogányok között.
11.
Mikor pedig fogva visznek, hogy átadjanak titeket, ne aggodalmaskodjatok előre, hogy mit szóljatok, és ne gondolkodjatok, hanem a mi adatik néktek abban az órában, azt szóljátok; mert nem ti vagytok, a kik szólotok, hanem a Szent Lélek.
12.
Halálra fogja pedig adni testvér testvérét, atya gyermekét; és magzatok támadnak szülők ellen, és megöletik őket.
13.
És lesztek gyűlöletesek mindenki előtt az én nevemért; de a ki mindvégig megmarad, az megtartatik.
"ezért a kijelentésedért amit itt tettél a te fejeden lesz számonkérve Isten Itélő széke előtt, mert a félrevezetésed miatt elvesztette az üdvösségét? Ha eddig nem tudtad, most tudd-mert ez a valóság."
Ja, te biztos tudod, hogy ki üdvözül meg ki kárhozik el... :)
Látod, kérdező, ez a baj velük...
17 *Ja, te biztos tudod, hogy ki üdvözül meg ki kárhozik el.
Az Ige mondja:) Nem én találom ki. Meg van írva.
#13 Jól mutatja, hogy milyen súlyos szinten van náluk a kognitív disszonancia. Mindig lesz valami ami miatt megkerülhetik a valóságot.
Nyugi Zitus, a saját viselkedésetek, képmutatásotok, és hazugságaitok, tévképzeteitek miatt utálnak benneteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!