Mi az Úr neve? Eredetileg. Kire vonatkozik ez a mondat? Az Atyára vagy Jézus Krisztusra?
#41. Mármint kinek?
A Jézus az egy keresztnév, ha erre vonatkozik a kérdésed.
A Jézus nevet - nem Magyarországon - gyakran használják más országban keresztnévnek.
Ezért is szeretnék nem úgy imádkozni, hogy csak annyit mondok, hogy Jézus nevében, hanem úgy, hogy Jézus Krisztus nevében, Vele egységben!
Ezért érdeklődtem, hogy ezt hogyan mondják eredeti nyelven.
Tehát Yeshua vagy Yehoshua - ez a keresztneve, a születési neve és ehhez szeretném hozzátenni, hogy Megváltó, Felkent, Üdvözítő.
Ugye nem gondoltátok komolyan, hogy egy személyi tulajdon névről van szó???? Vagy tényleg ezt gondoltátok? Azt már mindnyájan tudjuk, hogy a Jehova tanúi így gondolják és azt hiszik, hogy Isten JHVH-YHWH-Jehova neve üdvözít!!!
Ám a valóságban nem így van. A Bibliában említett név gyakorlatilag magát a személyt jelenti. Aki által van az üdvösség az pedig Jézus!
Amikor Jézus Isten nevéről tesz említést, akkor Ő nem az Isten JHVH-YHWH-Jehova tulajdon személynévről beszél, hanem magáról az Atyáról az Élő Istenről.
Istennek nincs személyi tulajdon neve. Ő a "Vagyok" Aki mindig is volt azaz örökkévaló! Alfa és Omega, Kezdet és Vég, első és utolsó.
Jel 1,8. Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, a ki van és a ki vala és a ki eljövendő, a Mindenható.
Jel.21,6. És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.
Jel.22,13. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.
Jézus betöltötte és Jézusban betöltetett az Isten igéje!
Ézs.41,4. Ki tette és vitte végbe ezt? A ki elhívja eleitől fogva a nemzetségeket: én, az Úr, az első és utolsókkal is az vagyok én!
Ézs.44,6. Így szól az Úr, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten.
Ézs.48,12. Hallgass rám Jákób és Izráel, én elhívottam, én vagyok az első és én az utolsó.
"Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, a ki van és a ki vala és a ki eljövendő, a Mindenható."
Azt egy Szaturnusz nevű isten mondta, aki isten egyik leszármazottja volt, ő az idő ura.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!