Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az Úr neve? Eredetileg....

Mi az Úr neve? Eredetileg. Kire vonatkozik ez a mondat? Az Atyára vagy Jézus Krisztusra?

Figyelt kérdés
„Mindenki megmenekül, aki segítségül hívja az Úr nevét.”

2023. ápr. 19. 15:22
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mert a Bibliában Jahve is és Jézus is Úr. De csak Jézus által menekülünk meg, ez az Újszövetségben van benne.
2023. ápr. 19. 16:09
 2/48 anonim ***** válasza:
0%
Kizárólag a vele szövetségben álló hívőkre vonatkozik ez.
2023. ápr. 19. 16:16
 3/48 anonim ***** válasza:
74%

2+

Apcsel.2-

16.

Hanem ez az, a mi megmondatott Jóel prófétától:

17.

És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.

18.

És épen az én szolgáimra és az én szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az én Lelkemből, és prófétálnak.

19.

És tészek csudákat az égben odafenn, és jeleket a földön idelenn, vért, tüzet és füstnek gőzölgését.

20.

A nap sötétséggé változik, és a hold vérré, minekelőtte eljő az Úrnak ama nagy és fényes napja.

21.

És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.

2023. ápr. 19. 16:19
 4/48 anonim ***** válasza:
68%

2-

Kiket mond fiainak és lányainak az Ige? A vele szövetségben állókat.

Ige= Úr, Jézus Krisztus

2023. ápr. 19. 16:20
 5/48 anonim ***** válasza:
68%

Még a szolgáknál is jelzi, hogy az övéi. Ha jobban megfigyeled.

Az ilyen apró félreértéseket használja ki a tudatlan embereknél sátán.

Mert ugye az emberek emberi értelemmel, és kissé figyelmetlenül olvasnak-hiszen a szellemük még nem éles megváltatlanként. Még nem hult le a lepe róla. Ezért, azt hiszik, hogy mindenkire vonatkozik-de nem. Az ilyen apró dolgokat használja ki előszeretettel sátán.

Aztán amikor a lepel le van véve, akkor jön a "lámpás" és fényt gyújt az éjszakába. És az ember mikor erre rájön, csodálkozik, hogy nem vette ezt észre korábban..

lámpás=Szent Lélek

2023. ápr. 19. 16:24
 6/48 anonim ***** válasza:
68%

A Biblia nem csak könyv. Annál több. De a titkok az Úréi és mindennek rendelt ideje van. És Ő adja meg, hogy mikor áll készen már a szellemed, hogy be tudja fogadni a valóságot, és a titkokat.

Kezded már kapizsgálni, hogy menniyre más mint az ezoterikus útvonal. Amikor tálcán kapod a hamis dolgokat-azonnal.

Isten dolgaira mindig várni kell..mert ha egyből kapnál mindent meghasad a szellemed, nem lennél képes felfogni, és teljesen összetörnél. Évek mire fel fogod fogni, hogy mind az hazugság amit neked gyerekkorodtól sulykoltak beléd az iskolában..

2023. ápr. 19. 16:28
 7/48 KZitus ***** válasza:
16%

Szia

Amikor Jóel ezeket a szavakat leírta, Krisztus még nem élt itt a földön, tehát ez csak Istenre, akinek neve Jehova, rá vonatkozhat.

„Mindaz, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül” Jóel 2:32.

Dániel további információt közöl a megmeneküléssel kapcsolatosan: „Bizonyosan olyan nyomorúság ideje lesz, amilyen még nem volt, amióta nemzet létezik mind ez ideig. És azidőben a te néped megmenekül, mindenki, aki be van írva a könyvbe” Dániel 12:1.

Pál további magyarázatot írt le: "De ha valaki szereti Istent, azt Isten ismeri." 1Korintusz 8:3

2023. ápr. 19. 16:31
 8/48 anonim ***** válasza:
0%

7 Ti tagadjátokj a Szent Lelket.

Ne vidd félre a másik embert.

2023. ápr. 19. 16:35
 9/48 anonim ***** válasza:
68%

8+

János 14-

12.

Bizony, bizony mondom néktek: A ki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, a melyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.

13.

És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban.

14.

Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt.

15.

Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok.

16.

És én kérem az Atyát, és más vígasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké.

17.

Az igazságnak ama Lelkét: a kit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.

18.

Nem hagylak titeket árvákul; eljövök ti hozzátok.

19.

Még egy kevés idő és a világ nem lát engem többé; de ti megláttok engem: mert én élek, ti is élni fogtok.

20.

Azon a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti én bennem, és én ti bennetek.

2023. ápr. 19. 16:42
 10/48 anonim ***** válasza:
68%

9+ Ezt a tanítványoknak mondta, azaz a vele szövetségben állóknak.

Jn 14,26

Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.

Jn 15,26

Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, a kit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot.

Jn 16,7

De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok

2023. ápr. 19. 16:45
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!