Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az Úr neve? Eredetileg....

Mi az Úr neve? Eredetileg. Kire vonatkozik ez a mondat? Az Atyára vagy Jézus Krisztusra?

Figyelt kérdés
„Mindenki megmenekül, aki segítségül hívja az Úr nevét.”

2023. ápr. 19. 15:22
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
0%

19+

Úgy szólítsd meg: A Mindenható Isten.Ábrahám, Jákób és Izsák Istene. Így egybe fogod az Ó és az Ujszövetséget.

Ma megtéretlen világi vagy, keress egy helyet, ahol teljesen egyedül vagy, és hangosan kimondva kérd: Uram, ha létezel kérlek segíts, küldj segítséget. Hangosan kimondva.

Nekem ez annó a konyhába történt az akkori lakásomba. 2 hét múlva egy hölgy aki intézte a lakás eladás-vásárlásom banki részét jelent meg,hogy a szerződést pontosítsuk és beszélt az Erőről egy beszélgetés alatt. Hogy az jó ha hiszek, de hiányzik az erő.. Ő vitt el megtérni és végig mentem az úton Igy indult 22 éve:)

2023. ápr. 19. 21:18
 22/48 anonim ***** válasza:
0%
*Ha megtéretlen világi vagy
2023. ápr. 19. 21:20
 23/48 anonim ***** válasza:
0%

19+ A hölgyről nem tudtam akkor még, hogy valódi keresztény, csak kizárólag üzleti kapcsolat volt közöttünk.

Két könyvet ajánlott megtérésünk után:

Biblia

Dereck Prince: Áldás és átok

Igazából Dereck Princ könyve volt az ami elindított, mert a Bibliát akkoriban még nem tudtam olvasni.

2023. ápr. 19. 21:22
 24/48 anonim ***** válasza:
0%
*mert a Bibliát akkoriban még nem tudtam olvasni és semmit nem tudtam a kereszténységről, a katolicizmustól meg írtóztam-ösztönből.
2023. ápr. 19. 21:25
 25/48 A kérdező kommentje:

Hiszek Krisztusban és szoktam olvasni a Bibliát, de azért annyira nem kenem-vágom, mint itt sokan.

Vannak elmentett idézetek, azokat szoktam leggyakrabban olvasni.

Derek Prince-től épp ma néztem egy videót.

2023. ápr. 19. 21:28
 26/48 anonim ***** válasza:
0%
25 Itt az ideje elindulnod, mert bármikor ....
2023. ápr. 19. 21:30
 27/48 anonim ***** válasza:
0%

*Hiszek Krisztusban-a démonok is hisznek, és rettegnek.

Jakab 2-

17.

Azonképen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában.

18.

De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet.

19.

Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.

20.

Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?

21.

Avagy Ábrahám, a mi atyánk, nem cselekedetekből igazíttatott-é meg, felvivén Izsákot, az ő fiát az oltárra?

22.

Látod, hogy a hit együtt munkálkodott az ő cselekedeteivel, és a cselekedetekből lett teljessé a hit;

23.

És beteljesedett az Írás, a mely ezt mondja: Hitt pedig Ábrahám az Istennek, és tulajdoníttatott néki igazságul, és Isten barátjának neveztetett.

24.

Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán hitből.

25.

Hasonlatosképen pedig a tisztátalan Ráháb is, avagy nem cselekedetekből igazíttatott é meg, a mikor a követeket házába fogadta, és más úton bocsátotta ki?

26.

Mert a miképen holt a test lélek nélkül, akképen holt a hit is cselekedetek nélkül.

2023. ápr. 19. 21:32
 28/48 anonim ***** válasza:
0%

25 Jakabnál:

cselekedetek: Megtérés-Vízkeresztség-Szent Lélek keresztség.

Ezek az alapok.

2023. ápr. 19. 21:34
 29/48 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 19. 21:37
 30/48 A kérdező kommentje:

"Úgy szólítsd meg: A Mindenható Isten.Ábrahám, Jákób és Izsák Istene."

De ezt írja a Biblia: "Mindenki megmenekül, aki segítségül hívja az Úr nevét.”

Tehát a nevén, nevét kell segítségül hívni.

2023. ápr. 19. 21:45
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!