Mit jelent egy egyén számára a keresztelés?
Különböző nézetek vannak a kereszteléssel kapcsolatban,a kereszténynek nevezett vallásokban.
Számodra mit jelent a keresztség,egy szövetségkötést Istennel(Krisztussal),egy beavatási szertartást,csupán egy szép szokást,egy ráderőszakolt identitást,vagy mit?
Mit ír a Biblia a keresztelésről?
Érdekel-e téged a Biblia állásfoglalása a keresztségről, vagy bőven elég a vallásod tradíciója erről?
Van-e a keresztségnek az egyén akaratától független,vagy azzal ellentétes hatása arra,akit megkereszteltek?
Erre a kérdésemre még nem találtam választ:
"Van-e a keresztségnek az egyén akaratától független,vagy azzal ellentétes hatása arra,akit megkereszteltek?"
Másként:
A keresztvíz varázslatos erővel bír?
Én keresztény családból származom. Csecsmőként kereszteltek meg és fiatal lányként voltam elsőáldozó. Ezt a két momentumot nem érzem szövetségnek, inkább csak egy alapnak. Erre jött az, hogy felnőttként közelebb akartam kerülni Istenhez, és ezért saját akaratomból szövetséget kötöttem Vele. Nem szükséges ehhez újra megkeresztelkednem (ha más vallásra tértem volna át, akkor igen). Elég a keresztségi fogadalom megújítása és a hitben való továbblépés iránti elköteleződés. Valamint szerintem elengedhetetlen egy jó lelki vezető.
Maga a keresztvíz nem bír varázslatos erővel. Ha valaki felnőttként jut el a keresztséghez, akkor az odavezető utat mondanám inkább varázslatosnak :) A víz, csak egy szimbólum. Olyan, mint az Úrvacsora, vagy Áldozás. Akkor sem a fizikai kenyér vagy ostya a varázslatos, hanem az, amit jelképez.
Az, hogy a szülő megkereszteli a gyermeket, az nem azt jelenti, hogy szövetséget köt Istennel.
Majd amikor a gyermek saját akaratából szeretné megismerni Istent, utána tud vele szövetséget kötni. Erről beszélt Krisztus az apostolainak, a szavait a Máté 28:19-20 verseiben olvashatod. Ez a fajta keresztség az, amit Isten elfogad.
"Menjetek hát és tegyetek tanítvánnyá..." (ezt a munkát Krisztus támogatja, mivel ő bízta meg a tanítványait) ez a rész arra utal, hogy gondolkodóképességgel rendelkező emberekről beszélünk, és nem pedig döntésképtelen csecsemőről.
10 Nem mehet be Isten országába.
*Szövetséget köthet az egyén helyett a szülője Istennel(Jézussal)? Ez a szövetség érvényes?
Gyerekekre gondolsz? A 12 év alattiakra mindig a szülők hite és a szövetség a domináns.Még akkor is, ha a gyerek saját szabad akaratából tér meg, és kesztelkedik meg.
Vagy arra gondolsz, hogy az illető szellemi fogyatékos? A Szellemi fogyatékos emberek megkeresztelésére véleményem szerint más vonatkozik, de ebben sajnos nem vagyok jártas, ezért mindenképpen vezető PŐásztorral lévő konzultációt javaslok számodra, mert még véletlenül sem szeretnélek félre vinni-de tényleg nem tudom. Azt tudom, hogy különleges kegyelem alatt vannak, de hogy a keresztelésüket hogy vezeti a szolgálat, azt sajnos nem, mert eddig ez elkerülte a figyelmem..de majd pótólom..
12 "Erre jött az, hogy felnőttként közelebb akartam kerülni Istenhez, és ezért saját akaratomból szövetséget kötöttem Vele. Nem szükséges ehhez újra megkeresztelkednem "
Nem állsz szövetségi kapcsolatban a Mindenható Istennel.
Kihagyhatatlan cselekedetet hagytál ki. Félre vezettek azok akik azt mondták neked, hogy elég igy, ahogy most van nálad.
12 "Maga a keresztvíz nem bír varázslatos erővel. Ha valaki felnőttként jut el a keresztséghez, akkor az odavezető utat mondanám inkább varázslatosnak :) A víz, csak egy szimbólum. Olyan, mint az Úrvacsora, vagy Áldozás. Akkor sem a fizikai kenyér vagy ostya a varázslatos, hanem az, amit jelképez."
Ez is teljesen hamis.
Az írásod(beszéded) is árulkodik. No meg a cselekedeted is.
12.Hsz!
Többnyire egyetértek veled,de én a "szövetségkötést" csak akkor érzem érvényesnek,ha azt én,az egyén kötöttem Krisztussal és úgy,amint ezt Ő maga például hagyta.
10. Hsz!
Felvetődik bennem egy keleti gyakorlat,mely szerint a most született csecsemőt férjhez adják a szülei és a társadalomtól érvényesnek követelik meg ezt a házassági szerződést....HMMMMM!
16. Hsz!
Kérlek,ezt magyarázd meg!
Mi hamis?
Miről árulkodik a 12.Hsz. szava és cselekedete?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!