Jehova Tanúi, miért található köztetek megannyi álszent egyén?
Személyes tapasztalatom, hogy a tanúk között jelentős számú, a vallásukkal össze nem egyeztethető cselekedeteket véghez vívő egyén található. Pl. Hazassagtörő, parázna, rosszindulatú, gyerekeit sakkban tartó.
A fiatalabb tanúk azok, akik inkább a szexualis kultúrajukban még a vilagiakat is messze túlszárnyaljak negatív irányban, míg az idősebb korosztály inkább a családon belüli zsarnok szerepét hivatottak betölteni.
Milyen szűrők vannak, ha egyáltalán vannak a vallásotokon belül az ilyen fajta egyének kiszűrésére??
A fentebb leírtak egyébként mind személyes tapasztalatok, és elég közeliek.
Egyetértek az előzővel. Mindenhol megtalálhatóak az ilyen egyének.
Azonban a jehovásoknál koncentráltabban. Ismertem jehovás lányt. Szélsőliberális nézeteket vallott ráadásul. Szóval tipikusan álszent volt. De mesélt a "tanúkról". Olyanokat mesélt, hogy kiközösítettek embereket egymás között, olyat aki pl házasság előtt szexelt, feslettnek bélyegezték meg a "fő jehovák" mem álltak vele szóba stb stb. Álszent, és hazug népség.
Én ezt a gyülekezetet legalább olyan veszélyesnek tartom mint a szcientológusokat, és hozzájuk is benézhetne a TEK, lenne meglepetés.
Nyilvánvaló, hogy más felekezetek, akár szekták rendesen bővelkednek álszent egyenekkkel, én csak a tapasztalatom írtam le. Sose volt bajom a Tanúkkal, míg a felszínes ún. házalásaikat éltem meg. Ám személyes és közvetlen kapcsolatok után úgy érzem ez a közeg hemzseg az álszentségtől, vagy pedig az ostobaságtól, hogy ezt nem tudják kiszűrni.
Főleg, akit elég jól ismertem kettős mércét alkalmaz, megtartja azt, ami szerinte ahhoz kell, hogy jó tanú legyen, ám úgy gondolja nem bűn a szexuális kitlejesedés, függetlenül attól, hogy házas e vagy nem.
Sajnos vannak ilyen emberek. Ilyenkor mindig eszembe jut az első századi keresztény gyülekezet. Hogy olyan is volt ott, aki a saját apjának a feleségét vette el. Pál apostolnak kellett szólnia, hogy távolítsák el a gyülekezetből. Ha az ismerősödről kiderül, hogy hogyan él, ő is el lesz távolítva. Hogy Isten nevét ne káromolja miatta senki sem.
Ezt a bibliaverset tartom észben a magam részéről:
Zsolt. 119:165
Előző,
Nem mondtam, hogy rossz ember, vagy deviáns, csak annyit, hogy egy elég fontos alaptézist teljesen máshogy, szabadosan értelmez.
Kívülre persze teljesen mást mutat, így sosem fog róla kiderülni. Olyan ember, akinek a külsőségek a meghatározóak, gondolom ezért is találta meg a számításait ebben a vallásban.
Laikusként a színes, szépen rajzolt, és kivitelezett, olykor giccses folyóirat, a jól öltözött, már kereszteződések mentén "terítő" Tanú egyének is ezt hivatottak számomra tükrözni.
Úgy érzem ez az a vallás, ahol igazából elbújhat az ember önmaga elől, egy olyan forrasztó tégely, ahol tudja, hogy mégis csak gyakorol valamit, amiről azt hiszi kompenzálja a világi tetteit, ám valódi megélés, és hit nincs mögötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!