Jehova Tanúi, miért található köztetek megannyi álszent egyén?
Személyes tapasztalatom, hogy a tanúk között jelentős számú, a vallásukkal össze nem egyeztethető cselekedeteket véghez vívő egyén található. Pl. Hazassagtörő, parázna, rosszindulatú, gyerekeit sakkban tartó.
A fiatalabb tanúk azok, akik inkább a szexualis kultúrajukban még a vilagiakat is messze túlszárnyaljak negatív irányban, míg az idősebb korosztály inkább a családon belüli zsarnok szerepét hivatottak betölteni.
Milyen szűrők vannak, ha egyáltalán vannak a vallásotokon belül az ilyen fajta egyének kiszűrésére??
A fentebb leírtak egyébként mind személyes tapasztalatok, és elég közeliek.
Nekem nem célom, úgy látom vannak itt elegen, akiknek ez a céljuk, ez pusztán egy tapasztalaton alapuló megfigyelés.
Ez ellen semmit nem tudtok tenni, ezt kár megkerdőjelezni.
Sehol nem írtam, hogy minden tanú ilyen, csak hogy jelentős számú általam ismert.
Akit ez felháborít hát háboritson, annyira nem érdekel, hogy csak na.
Sok hibát látok a JT közösség tanításaiban,melyek nem egyeztethetők össze a Biblia tanításával,de!
Megítélni más embert,vagy általános ítéletet mondani egy egész egyházra,szerintem az az Isten privilégiumába való belekontárkodás.
Istené csupán az ítélkezés joga!
Ha általában a vallásos emberek álszentségéről beszélőnk,tudnunk kell,hogy egy ember jelleme,tettei megváltoztatására CSAK Isten Lelke képes. Nincs az a vallási hatalom,amely ezt elérhetné!
Azok,akik elfogadták Jézust személyes megváltójuknak s őt kívánják követni,Isten elküldi Szentlelkét ahhoz,hogy a megtért,üdvösséget nyert ember teremhesse a megtérés gyümölcseit.
Ezt lehetetlen elérni úgy ha valaki Jézust csupán jó embernek és a Szentlelket csupán erőnek hiszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!