Allah mit jelent?
"Isten kizárólagos neve továbbra is Jahve. Azt bármelyik monoteista vallásban lehet mondani, hogy "az Isten". Például Aton is lehet Allah, magyarul "az Isten", mivel Ehnaton uralkodása alatt egyistenhitet vezetett be bizonyos okokból. Viszont Jahve néven biztos nem hívták."
Ezért mondom hogy a keresztények gátlástalan hazugok. Senki másra nem használatos az Allah mivel Isten kizárólagos neve. És persze a muszlimok nem is használják más istenségek megevezésvére. Arra az ilah szó használatos.
Ha a Jahve Isten kizárólagos neve, miért nem használjátok? Mert keresztények szerint állítólag Isten megtiltotta ami szintén hazugság. Szóval ti keresztények nem csak az iszlámmal kapcsolatban hazudtok hanem a saját keresztény vallásotokkal kapcsolatban is.
"Senki másra nem használatos az Allah mivel Isten kizárólagos neve."
Nem, ez egyszerűen annyit jelent, hogy "az Isten", nézz utána, nem egy név.
"Ha a Jahve Isten kizárólagos neve, miért nem használjátok?"
Mert nekünk Jézus azt tanította, hogy Atyának szólítsuk.
"Mert keresztények szerint állítólag Isten megtiltotta ami szintén hazugság."
Persze, hogy hazugság, most legalább elismered, hogy gátlástalan módon hazudsz.
"Nem, ez egyszerűen annyit jelent, hogy "az Isten", nézz utána, nem egy név."
Látom továbbra is hazudsz. Belinkeltem egy muszlim vallástudóst és egy magyar nyelvű muszlim oldalt is. Ezek is azt mondják Allah Isten kizárólagos neve és azt jelenti az egyetlen Isten.
"Mert nekünk Jézus azt tanította, hogy Atyának szólítsuk."
Az Atya nem egy kizárólagos név. Mást is szólítanak atyának.
"Persze, hogy hazugság, most legalább elismered, hogy gátlástalan módon hazudsz."
Az a hazugság hogy Isten megtiltotta a Jahve név használatát. Szerinted Isten kinyilatkozza a saját kizárólagos nevét majd megtiltja hogy bárki is kiejtse a száján? :)))
"Látom továbbra is hazudsz. Belinkeltem egy muszlim vallástudóst és egy magyar nyelvű muszlim oldalt is. Ezek is azt mondják Allah Isten kizárólagos neve és azt jelenti az egyetlen Isten."
Oké, az Allah szónak melyik része jelent egyetlent?
"Az Atya nem egy kizárólagos név. Mást is szólítanak atyának."
És? Te az apádat csak a kizárólagos nevén szólítod?
"Az a hazugság hogy Isten megtiltotta a Jahve név használatát."
Akkor miért hazudtad ezt a keresztények kapcsán? Nem véletlenül írtam, hogy gátlástalan módon hazudozol már itt évek óta. Ha nem lehetne használni, akkor én se írtam volna le. Idézd már nekem a katekizmust, ahol azt írják, hogy tiltott. Idióta...
"Oké, az Allah szónak melyik része jelent egyetlent?"
Mi az hogy melyik része? Maga a szó jelentése az hogy egyetle Isten.
"És? Te az apádat csak a kizárólagos nevén szólítod?2
Én nem, de van neki kizárólagos neve és van aki ezen a kizárólagos nevén szólítja.
"Akkor miért hazudtad ezt a keresztények kapcsán? Nem véletlenül írtam, hogy gátlástalan módon hazudozol már itt évek óta. Ha nem lehetne használni, akkor én se írtam volna le. Idézd már nekem a katekizmust, ahol azt írják, hogy tiltott. Idióta..."
A keresztények állítják hogy nem használható a Jahve név te idióta. Pont azt mondom hogy a Biblia nem ír olyat hogy nem használhatod. Azt írja hiába ne használd. Akkor ti keresztények miért nem Jahvénak szólítjátok Istent?
"Mi az hogy melyik része? Maga a szó jelentése az hogy egyetle Isten"
Uh jó nagy hazugság. Azért az egyetlen Isten az 2 szó, tehát újra kérdezem, az Allah szó melyik része jelenti az egyetlent. Vagy máshogy kérdezem, hogy hülye létedre is felfogd, az egyetlen hogy van arabul?
"Én nem, de van neki kizárólagos neve és van aki ezen a kizárólagos nevén szólítja"
Te miért nem?
"A keresztények állítják hogy nem használható a Jahve név te idióta."
Hol állítják, te hazug idióta? Idézd már, hiszen ezt kértem, ennyire nem lehetsz kretén...
"Akkor ti keresztények miért nem Jahvénak szólítjátok Istent?"
Már válaszoltam, mert Jézus azt tanította, hogy Atyának szólítsuk. Mivel a kereszténységben az Isten-ember viszony Atya-gyermek viszonnyá vált.
"Az Atya nem egy kizárólagos név. Mást is szólítanak atyának."
Akkor az Allah se kizarolagos nev, az en kutyusom neve is Allah.
"Uh jó nagy hazugság. Azért az egyetlen Isten az 2 szó, tehát újra kérdezem, az Allah szó melyik része jelenti az egyetlent. Vagy máshogy kérdezem, hogy hülye létedre is felfogd, az egyetlen hogy van arabul?"
Ha értelmi fogyatékos vagy nem tudok segíteni. Többször leírtam hogy az arabban az isten szó ilah. Ezt fel tudod fogni? Nyilván akkor az Allah nem jelentheti ugyanazt. Még egy videót is belinkeltem amiben 10 percen keresztül ezt magyarázzák. Ahogy a Jahve szó szerinti fordításban azt jelenti "vagyok" de ezt Örökkévalónak fordítják mert ez a valódi jelentéstartalma.
"Te miért nem?"
Mert senki sem szólítja az apját a kersztnevén, de más emberek simán. Na most akkor ki szólthatja Istent Jahve-nak?
"Hol állítják, te hazug idióta? Idézd már, hiszen ezt kértem, ennyire nem lehetsz kretén..."
Bármelyik keresztény oldalon leírják ezt te hazug retardált. A zsidók találták ki ezt a marhaságot a keresztények meg átvették. Ezért használják keresztények simán az Isten szót a Jahve helyet. Én még nem is találkoztam kereszténnel aki Jahvenak nevezte volna Istent akár itt vagy bárhol. Tessék például itt leírják:
"A zsidók - a második parancsolat okán, "Isten nevét hiába ne vedd" - végül úgy döntöttek, hogy mivel olykor nehéz eldönteni, mi számít hiába vételnek, inkább soha nem mondják azt ki."
"Már válaszoltam, mert Jézus azt tanította, hogy Atyának szólítsuk. Mivel a kereszténységben az Isten-ember viszony Atya-gyermek viszonnyá vált."
Érdekes :) Tehát azt mondod Isten kinyilatkozta a kizárólagos nevét, de nem engedte hogy bárki is így szólítsa :) Ennek aztán sok értelme van :) Akkor az Ószóvetségben miért szerepel a Jahve név? És akkor még nem volt Atya-gyermek viszony Isten és ember között? :) Ekkora marhaságot is csak egy keresztény írhat.
Csak hogy tudd az iszlám Isten 99 nevét tartja számon. Ezek egyike az al-Hayy, aminek jelentése Örökkévaló. A Jahve alapja pedig a hájá, jelentése lenni.Szóval az al-Hayy a Jahve megfelelője. És nyugodtan ki lehet ejteni.
"Akkor az Allah se kizarolagos nev, az en kutyusom neve is Allah."
Amilyen aljasok a keresztények mostanában simán kinézem belőlük ezt is. Már lassan minden napra jut egy Korán égetés Európában, az iszlámellenes hazug propaganda pedig folyamatos. Meg is lepett a 4-es keresztény válaszoló. Először azt gondoltam muszlim mivel a helyes választ írta, aztán mondta hogy keresztény. Csodálkoztam is hogy van olyan keresztény aki nem hazudik az iszlámról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!