Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Allah mit jelent?

Allah mit jelent?

Figyelt kérdés
Az Isten arabul, eddig így tudtam. De ma visszaolvastam egy kérdést, ahol egy muszlim válaszoló olyan habzó szájjal tiltakozott ez ellen, mintha valami egetrengető sértést vágtak volna a fejéhez.
2023. ápr. 3. 15:57
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 A kérdező kommentje:

"Ha nem tünt volna fel minden muszlim ugyanazt mondja mint én, a keresztények meg hazudoznak."

És minden muszlim ugyanazt hazudozza és ugyanolyan minősíthetetlen stílusban beszél, mint te? Nem hinném. Nemhogy a muszlimok, de az összes vallásos közt sem találkoztam még ilyen fanatikus, kényszeresen hazudozó provokátorral, mint te vagy.

Mellesleg a válaszolók közül egyrészt senki nem hazudott, mind alátámasztotta a szavait. A vallási nézeteit pedig senki nem mellékelte hozzá. Szóval hogy kereszténynek és hazudozónak mondod őket, mindkettő a te hazugságod.

2023. ápr. 4. 12:33
 32/68 anonim ***** válasza:
0%
Egyáltalán nem biztos hogy kiderül. Azt kellene megértened hogy Allah Isten kizárólagos neve. Senki másra nem használatos és nem istent jelent, hanem az egyetlen Istent. Ha azt mondod Allah, csak és kizárólag a Koránban írt Istenről van szó. De ha azt mondod isten, az akárki lehet.
2023. ápr. 4. 12:37
 33/68 anonim ***** válasza:
0%

"És minden muszlim ugyanazt hazudozza és ugyanolyan minősíthetetlen stílusban beszél, mint te? Nem hinném. Nemhogy a muszlimok, de az összes vallásos közt sem találkoztam még ilyen fanatikus, kényszeresen hazudozó provokátorral, mint te vagy."

Ez jó :) Egy másik kérdésnél megkaptad a választ muszlimoktól, de nem tetszett neked. Kiírtad újból, megkaptad ugyanazt a választ de most sem tetszik. Akkor ezek szerint te csak a keresztények hazugságát akarod elfogadni.

"Mellesleg a válaszolók közül egyrészt senki nem hazudott, mind alátámasztotta a szavait. A vallási nézeteit pedig senki nem mellékelte hozzá. Szóval hogy kereszténynek és hazudozónak mondod őket, mindkettő a te hazugságod."

A keresztények semmit nem támasztottak alá csak hazudoztak, kivétel a 4-es. Akkor miért nem az ő válaszát fogadod el? Ő is keresztény. Ja mert olyan választ adott ami nem tetszik neked :) Egyébként meg tudom hogy keresztények szokták ezt behazudni, illetve általánosságban keresztényekre igaz a gátlástalan hazudozás, főleg az iszlámmal kapcsolatban. Persze nyilván vannak kivételek, de az átlag keresztény hazudozik. Ez a tapasztalat.

2023. ápr. 4. 12:42
 34/68 A kérdező kommentje:

"Ha azt mondod Allah, csak és kizárólag a Koránban írt Istenről van szó. "

Ezt is már cáfolták korábban, hisz a keresztény arabok is Allahnak hívják a saját, keresztény Istenüket.

2023. ápr. 4. 12:42
 35/68 A kérdező kommentje:

"Egy másik kérdésnél megkaptad a választ muszlimoktól, de nem tetszett neked. Kiírtad újból, megkaptad ugyanazt a választ de most sem tetszik."

Nem kaptam, ott is te hazudoztál, miközben 3-4 válaszoló cáfolta minden szavad.

Itt pedig mindenki bizonyította az állításait, csak te nem. És még a válaszolokról is hazudozol. Tényleg azt képzeled hogy ezek után barki komolyan vesz egy szót is abból, amit írsz?

2023. ápr. 4. 12:43
 36/68 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt is már cáfolták korábban, hisz a keresztény arabok is Allahnak hívják a saját, keresztény Istenüket."

Látom nem fogod fel hogy a keresztények és muszlimok ugyanabban az Istenben hisznek. Ha még ennyit sem tudsz és felfogni is képtelen vagy mit keresel a vallás kategóriában?

"Itt pedig mindenki bizonyította az állításait, csak te nem. És még a válaszolokról is hazudozol. Tényleg azt képzeled hogy ezek után barki komolyan vesz egy szót is abból, amit írsz?"

Hogyne :) A 4-es keresztény válaszoló ugyanazt írta mint én. Az ő válaszát miért nem fogadod el? Ő is hazudik? :)

Belinkeltem egy videót amiben egy muszlim vallástudó mondja el ugyanezt amit én. Ő is hazudik? :) Persze hozhatok még többet, de biztosan ők is hazudnak :)

2023. ápr. 4. 12:50
 37/68 anonim ***** válasza:
100%

"Azt kellene megértened hogy Allah Isten kizárólagos neve. "

Isten is kizárólagos neve Istennek. Egyetlen más istenre sem hivatkoznak úgy a keresztények, hogy Isten, kizárólag a sajátjukra.

2023. ápr. 4. 12:50
 38/68 A kérdező kommentje:

"A keresztények semmit nem támasztottak alá csak hazudoztak, kivétel a 4-es. Akkor miért nem az ő válaszát fogadod el"

Az övét elfogadtam, mivel veled ellentétben nem hazudott. Levezette és leírta, hogy ez a fordítása Az Istennek. Pontosan ugyanezt írtam én is a kérdésemben. És te meg erről is hazudozol azóta is. Szánalmas vagy.

És az előbb még azt is hazudtad hogy csak a Korán istenére vonatkozik, most meg saját magad is meghazudtolod?

Miért jó ez neked hogy kiprovokálod hogy mindenki csak egy ócska hazug provokátornak lásson téged?

Mindenesetre a kérdés zárható, hisz rajtad kívül mindenkitől bizonyított választ kaptam, a te további provoaktív hazudozásaidra pedig nem vagyok kíváncsi. Egyetlen szavad sem adott hozzá sem a kérdéshez, sem a többi válaszhoz semmit, te csak pusztítasz...

2023. ápr. 4. 13:00
 39/68 anonim ***** válasza:
0%

"Isten is kizárólagos neve Istennek. Egyetlen más istenre sem hivatkoznak úgy a keresztények, hogy Isten, kizárólag a sajátjukra."

Ha azt mondod nem hiszel istenben, szóban, honnan tudjam hogy melyik istenre gondolsz. Szóvak nem, isten az nem egy kizárólagos név.

2023. ápr. 4. 13:00
 40/68 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, itt egy magyar muszlim oldal:

[link]

Idézem: "Allah arab szó, amelynek jelentése: az egyetlen Isten. A szó származása az AL-ILÁH (az Isten) összetételből vezethető le."

Ők is hazudnak? :)

2023. ápr. 4. 13:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!