A muszlimok szerint Jézus muszlim volt?
Az iszlám szerint a zsidó vallás egy ideig igaz volt, majd a keresztény vallás is még az apostolok idején, de ezek a vallások és követőik letértek a helyes útról, ezért az Egy Isten, aki megegyezik a keresztény és a zsidó Istennel, elküldött egy újabb prófétát, egy utolsót: Mohammedet, hogy helyretegye a dolgokat. Szerintük a Biblia már az eltévelyedés után íródott, de Jézus Krisztust mindenben igaz prófétaként tisztelik és ők is várják második eljövetelét, bár szerintük nem halt meg a kereszten és nem Isten fia (vagyis Isten), azt a keresztények tévedésből hiszik.
A muszlimok szerint az iszlám doktrína (az egész vallás) szent könyve a Korán örökérvényű és a világ teremtése előtt már ki volt nyilatkoztatva Isten által, csak (az írástudatlan) Mohammed adott időben jegyezte le Gábriel (arabul Dzsibril) arkangyal segédletével.
A muszlim az anyit jelent arabul hogy "aki aláveti magát istennek".
Dehát az iszlám szemszőgéből muszlim.
Persze nem a kába írányába imádkozott is nagy esélyel nem mondta az imáiban hogy "Allah egy, és Mohamed az ő prófétája", de a vallásunk tanai szerint akkor is muszlim volt.
tegnap 19:3: "Mohammed adott időben jegyezte le"
Errõl még nem hallottam, az, hogy a "próféta" írni olvasni nem tudó volt, az benne van a Koránbaan. Tudtommal a leírutánás Mohammed után történt, ha jól tudom, Mohammed leszármazottai által.
tegnap 23:33: "Azért lett kereszténység mert a zsidók elbaszták"
Tévedés, a zsidók nem ...tak el semmit, abban a korban várták a Messiást, aki majd szabadít a rómaiaktól, így Jézusból könnyen csináltak Messiást, már akik csináltak.
"Errõl még nem hallottam, az, hogy a "próféta" írni olvasni nem tudó volt, az benne van a Koránbaan. Tudtommal a leírutánás Mohammed után történt, ha jól tudom, Mohammed leszármazottai által."
Nem taljesen. A már meglévő íratokat rakták össze , amiket a próféta közelében lévő írnoka lejegyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!