Egyenlő jogok illetik meg a Korán ill. a saria törvény szerint a hívő muszlimokat és nem muszlimokat?
Őszintén nem ismerem akkora részletességgel a shariàt hogy erre biztosan vàlaszolni tudjak. Nem vagyok jogàsz, és annyira nem is mozgat meg a téma.
Amennyit tudok az alapjàn nagyrészt biztos hogy egyenlő jogok illetik meg a kàfírokat és a muszlimokat is. Hiszen ugyanazon tàrsadalom tagjai.
A kérdés nagyon elméleti, mert nagyon kevés helyen érvényesül a sharia teljes mértékben.
Illetve illik tudni, hogy a sharia jog alkalmazása IDŐBEN vàltozó ! Tehát alkalmazkodik a mindenkori tàrsadalomhoz, és nem egy kőbe vésett merev rendszer mint ahogyan sokan képzelik.
Allah rendelkezéseit elfogadom hiszen az Ő szolgàja vagyok. Ugyanakkor mindig betartom hazàm törvényeit is. Nem a sharia szerint élek hiszen nem muszlim orszàgban lakom.
Hàt nagyon röviden ezt gondolom, nem vagyok szakértője a témànak. Erről egyetemeken tanulnak.
Abdullah
Azt kihangsúlyoznàm hogy a sharia alkalmazkodik a mindenkori tàrsadalom kihívàsaihoz. Tehát NEM ugyanúgy működik minden helyen és minden időben.
Abdullah
#3: Nem igazán tudom kifejteni mert nem doktoràltam Iszlàm jogból.
De például nincs értelme előràngatni hadíszokat amelyek mondjuk az öröklésről szólnak, mert lehetséges hogy ma màr nem pontosan úgy alkalmazzàk a sharia szerint ahogyan oda le van írva.
A sharia jogalkalmazàsa vàltozik. Én így tudom. In Sha Allah
Abdullah
"Allah rendelkezéseit elfogadom hiszen az Ő szolgàja vagyok."
Allah mit mondott Mohameden keresztül? A más világképet vallókkal másképpen kell bánni mint a hittársakkal?
Abba belegondoltál, hogy ha nem a te általad vallott hit, ideológia az igazság, akkor komoly igazságtalanság éri a nem muszlimokat a muszlim országokban, pl. Szaúd Arábiában stb? Hogy engedhető meg, hogy halállal büntessék a muszlim hitből kitérőket?
Egy hiteles vallás ismérve kell hogy legyen az önkéntesség, és hogy ne különböztesse meg, üldözze a más világnézetűeket.
#6: Nem gondolom hogy a szaúdi jogrendszer egy az egyben megegyezne a shariàval.
Abdullah
#7 nem válaszoltál egyenesen egy kérdésre sem a 6-ban feltettek közül.
Allah mit mondott Mohameden keresztül? A más világképet vallókkal másképpen kell bánni mint a hittársakkal?
Válasz?:
Abba belegondoltál, hogy ha nem a te általad vallott hit, ideológia az igazság, akkor komoly igazságtalanság éri a nem muszlimokat a muszlim országokban, pl. Szaúd Arábiában stb?
Válasz?:
Hogy engedhető meg, hogy halállal büntessék a muszlim hitből kitérőket?
Válasz?:
Egy hiteles vallás ismérve kell hogy legyen az önkéntesség, és hogy ne különböztesse meg, üldözze a más világnézetűeket.
Válasz?:
#8: Légy olyan kedves fogalmazd meg a kérdéseidet angolul és küldd el egy megfelelő muszlim jogi szervezetnek.
Kérdezni nagyon könnyű, de màr elmondtam az elején hogy nem vagyok a téma szakértője.
"Hogy engedhető meg, hogy halállal büntessék a muszlim hitből kitérőket?"
Erre màr milliószor vàlaszoltam itt az oldalon. Csak nagyon minősített esetben volt halàlbüntetés ilyen esetben, és maga Isten küldötte (béke legyen vele) is volt hogy szàműzéssel büntetett ilyen esetben.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!