Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Allah mit jelent?

Allah mit jelent?

Figyelt kérdés
Az Isten arabul, eddig így tudtam. De ma visszaolvastam egy kérdést, ahol egy muszlim válaszoló olyan habzó szájjal tiltakozott ez ellen, mintha valami egetrengető sértést vágtak volna a fejéhez.
2023. ápr. 3. 15:57
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 A kérdező kommentje:

"Akik behazudják hogy Allah jelentése isten, azok itt a keresztény válaszolók."

Tehát még másokról is hazugságokat találsz ki? Szánni való egy ember vagy. Bánom hogy egy szót is áldoztam rád.

2023. ápr. 4. 00:38
 22/68 anonim ***** válasza:
18%
Ha csak annyit mondasz hogy isten az lehet az összes ábrahámi vallás szerinti Isten, vagy bármilyen más vallás istene is. Nem derül ki hogy kire gondolsz. Az Allah viszont nem használható senki másra mivel az Isten kizárólagos neve. Talán az a gond hogy nálatok keresztényeknél nincs megkülönböztetve. Más vallások istenségeire is az isten szót használjátok. Az iszlámban viszont nem mondjuk semmiképpen sem hogy Allah más vallások istenségére, erre ott van az ilah szó. Így már érthető?
2023. ápr. 4. 00:40
 23/68 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát még másokról is hazugságokat találsz ki? Szánni való egy ember vagy. Bánom hogy egy szót is áldoztam rád."

Te magad írtad hogy egy másik kérdésnél megkaptad a választ muszlimoktól, de nem tetszett. Itt is megkaptad de nem tetszik neked, hanem a keresztények hazugsága tetszik. Akkor legközeledd tedd hozzá a kérdéshedhez hogy téged nem az igazság érdekel ezért muszlimok ne válaszoljanak csak a keresztények hazugsáira vagy kiváncsi.

2023. ápr. 4. 00:43
 24/68 A kérdező kommentje:

"Te magad írtad hogy egy másik kérdésnél megkaptad a választ muszlimoktól"

Nem kaptam. Ott is egy muszlim okoskodott miközben mindenki más őt cáfolta, és látva mennyire hasonlóan ocsmány stílusban kommunikálsz, szerintem pont ugyanaz vagy.

"Ha csak annyit mondasz hogy isten az lehet az összes ábrahámi vallás szerinti Isten"

Ezzel meg már a saját korábbi állításodat hazudtolod meg. Nem is érdekel téged semmi, csak hogy bármi áron is, de trollkodhass? Mégis milyen ember vagy te?

2023. ápr. 4. 08:00
 25/68 anonim ***** válasza:
0%

"Nem kaptam. Ott is egy muszlim okoskodott miközben mindenki más őt cáfolta, és látva mennyire hasonlóan ocsmány stílusban kommunikálsz, szerintem pont ugyanaz vagy."

Ha nem tünt volna fel minden muszlim ugyanazt mondja mint én, a keresztények meg hazudoznak.

"Ezzel meg már a saját korábbi állításodat hazudtolod meg. Nem is érdekel téged semmi, csak hogy bármi áron is, de trollkodhass? Mégis milyen ember vagy te?"

Mi ebben a trollkodás te fogyatékos? A másik muszlim is ugyanazt monta mint én és a videóban beszélő muszlim vallástudós is.

2023. ápr. 4. 08:12
 26/68 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem tünt volna fel minden muszlim ugyanazt mondja mint én, a keresztények meg hazudoznak."

Fenti megállapításodat minden keresztény, és jómagam nevében kikérem magunknak!

4-es válaszadó voltam.

2023. ápr. 4. 11:12
 27/68 anonim ***** válasza:
0%
Akkor helyesbítek. Te kivétel vagy. A többi keresztény viszont hazudott.
2023. ápr. 4. 11:18
 28/68 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem tünt volna fel minden muszlim ugyanazt mondja mint én"

Ez kamu. A muszlimok sem mind azt gondolják, amit te. Van itt az oldalon egy muszlim, ő pl. sok dologban teljesen máshogyan gondolkodik, mint te. Sőt, volt itt régebben egy másik muszlim is, ő sem mindent pont úgy gondolt, mint te.

Ne fáradj, tudom a válaszod, akkor ők nyilván nem is muszlimok. Sőt, senki más sem, aki nem pont ugyanazt gondolja, amit te.

"Talán az a gond hogy nálatok keresztényeknél nincs megkülönböztetve. "

De, meg van különböztetve. A keresztény isten neve Isten. Más istenek meg istenek.

2023. ápr. 4. 12:01
 29/68 anonim ***** válasza:
0%

"Ez kamu. A muszlimok sem mind azt gondolják, amit te. Van itt az oldalon egy muszlim, ő pl. sok dologban teljesen máshogyan gondolkodik, mint te. Sőt, volt itt régebben egy másik muszlim is, ő sem mindent pont úgy gondolt, mint te."

De itt most erről a kérdésről van szó. Ebben minden muszlim ugyanazt mondja mint én.

"Ne fáradj, tudom a válaszod, akkor ők nyilván nem is muszlimok. Sőt, senki más sem, aki nem pont ugyanazt gondolja, amit te."

Ez sem igaz. Ilyennel nem szoktam dobálózni, csak nagyon indokolt esetben.

"De, meg van különböztetve. A keresztény isten neve Isten. Más istenek meg istenek."

Ha csak annyit mondasz szóban hogy isten, abból senki nem tudja hogy a Bibliai Istenre gondolsz vagy más istenre. Szóval nincs megkülönböztetve.

2023. ápr. 4. 12:27
 30/68 anonim ***** válasza:
100%

"Ha csak annyit mondasz szóban hogy isten, abból senki nem tudja hogy a Bibliai Istenre gondolsz vagy más istenre."

Szüvegkörnyezetből általában egyértelműen kiderül, főleg ha egy hittel rendelkező ember mondja.

2023. ápr. 4. 12:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!